Hot Topic Pagi ini : Pesta Syiling


Dalam kejadian kira-kira jam 3 petang itu, pengguna jalan raya termasuk wanita bagaikan tidak mempedulikan anggota polis dan petugas lebuh raya yang turut berada di lokasi kejadian.

Mereka dilihat memasukkan syiling 50 sen, 20 sen dan 10 sen yang bertaburan di tengah dan tepi lebuh raya ke dalam beg serta plastik dibawa.

Malah, ada antara mereka sanggup bersila di atas rumput dan asyik memungut syiling itu walaupun ‘pemilik’ duit berkenaan berada di lokasi kejadian menyebabkan pihak berkuasa menutup laluan selama lima minit bagi mengelak kejadian tidak diingini.



kalau korang lah, korang amik tak wei duit nih? rezeki terpijak ni? hahahaha..

as for me, ni bukan hak kita. jadi la orang yang berintegriti. tapi ni kira mencuri ke sebab owner duit tu nampak je orang dok ambik... huhuhu..

donia....donia...

16 comments:

Ena said...

banyaknya kan..

tapi tak leh la kuip sebenarnya.. itu bukan hak kita.. duit yg terjumpa pun tak blh amik ni kan pulak duit yg ada tuan.. huhu

Hot Mummy said...

ishh..kalo akak xdenye nak g pungut. lagipun hak orang. Kalo owner pun nampak ape lagi yang kat ATAS nun..

.::Lynn::. said...

eh sama la n3 kita...
dah, jom minum

eima said...

tu la ..aku pun baca gak ...hot topic kat hotfm gak ...

:.nick.: said...

eh tak kose aku nk g kutip...pastu nk g gune wit tu....ntah tuan dier halal kan ker tidak....jadik darah daging tu oiiii...

BIONIC WOMEN said...

owner tu lagi suka kita amik, lagi banyak loss lagi banyak leh claim insurance..huhu..
xder ler nak ngambiknyer..bahayakan diri ag tuh

p@kcikLie said...

jom la tulun kutip..tulun je tau..dapat pahala terpijak jugak tu...

LiErOSe~QiEmi said...

baru je komen kat blog lynn tadi.. ermnnn takde kesedaran kot diorang tu.. ker diorang tolong kutip bagi kat owner tu??? huuhu

JaSSNaNi said...

muahaaaa.. owner nampak.. tapi dia tak leh nak cakap apa.. sebab dia tengah terkejut.. so dia lebih memikirkan tentang keadaan lain dari duit tu..

pagi tadi kan.. kami dengar dalam radio hot.fm.. pasal duit syiling ni.. dah kira haram dah.. sebab dah tentu2 bukan atas kebenaran.. :D sama2 kita fikir lagi.. tak baek oooo.. eheheh

Farra Dhelina said...

haha siap bersila tu..klu kita, tgok je kot..nama nya nk kutip seketol2 tak kot...hehehe jenuh tuuuuu

hyazz said...

siap kaut pakai mnatang cimen ti lagi... giler la klu nak kutip byhand...tak sangguop tak sanggoppp

ummiaqeef said...

haha,buat malu je nak kutip. bukan duit kite pun. xde sivik tul la. kalau tlg kutip xpe gak. kalau kutip n amik mmg x patut,hehehe..

Haslinda said...

kalu tlg kutip & bg dkt owner dia takpa,
tapi kalu tlg kutip & masuk poket sendiri,memang tak malu betul..

eima said...

http://eima-contest.blogspot.com/2011/01/lucky-giveaway-by-littleimie.html

aku tag ko ...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

kalo kita tak kutip la K, bukan duit kita walaupun rezeki terpijak...ape hukumnya ek amik duit ni?

@e_da said...

tak patut amik duit tu..bukan hak kita....tak malukah mereka yg kutip tu...