Luka di tangan nampak parutnya...

terima kasih buat kawan² yang tanya camne tangan hadif skang.
kalau sape yang tak tau cite, leh tengok entry ni.
tangan hadif kena iron panas 2 minggu lepas...
so far, luka tu dah kering... kuping² pon dah menggelupas...

ni masa mula² kena... siap menggelembung lagi.. masa tengah mandi, gelembung ni pecah sendiri.. menjerit jugak si hadif... huhuhuuhu...

kalau tak silap, ni hari ke 5. luka pon dah kering..

ni pulak luka hari ke 12. dah ok nampaknya kesan luka tu... hadif pon dah tak cakap sakit-sakit dah.. kalau tak, tiap² hari die mengadu sakit... sian anak ibu...

saya pakai krim aloe vera ni. khas untuk melecur ringan. beli dekat guardian. selang-seli pakai dengan minyak gamat...


now tangan hadif dah okey... tapi parut tu still ade la kan...
ingat nak pakai kan bio oil pulak lepas ni..
ke korang ade suggestion lain?? share yek! TQ

7 comments:

@e_da said...

huhu kesiannya tangan hadif..sapu bio oil insyaAllah hilang kesan

munna said...

kesiannya hadif.. bio oil mmg berkesan bagi munna

eT said...

lama gak nk baik tu kan...
cian hadif..

mama2nur said...

saya gune Mederma Skin Care for Scars gel utk anak2.. mmg berkesan..

karipapsayur said...

bagus ekk hurix tu??

BIONIC WOMEN said...

kalau nak cepat ilang parut guna mederma, tapi parut iron x tinggal kesan lama kan? guna bio oil pun hokeh

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

sian kita tengok luka hadif tu, now dah baik ke luka dia tu...leh plak lagik dia posing kasik mama nya snap2 tangan dia tu...