Siapa yang tak cuti hari ni??


Selamat bertugas kepada yang tak bercuti tu yek!
^_______^



Hari ni tak semua states amik cuti thaipusam.
and rasanya ada stengah private company pon tak bercuti jugak.

eh, korang tau ke Thaipusam tu ape? huhuhu..
kalau sebut thaipusam jer, saya ingat kavadi jek.. huhuhu

pic googled. gerun tengok orang ni! nak buat camni memang kena ada keberanian yang tinggi saya rasa. huhuhu...


sedikit info. ni pon google.

Hari Thaipusam merupakan hari menunaikan nazar dan menebus dosa atau memohon ampun di atas dosa-dosa yang telah dilakukan selama ini. Tidak semua penganut Hindu akan menunaikan nazar. Nazar ialah memohon sesuatu hajat kepada Dewa Murugan dan jika permohonan dikabulkan, maka satu acara tertentu diadakan sebagai tanda kesyukuran.

p/s : kepada yang bercuti tu, korang pegi mana wei hari ni? saya dok umah jer kot.. relax² badan. huhuhu..


13 comments:

eima said...

hahaha plan tak jd sbb aku mls nk tempuh jem utk balik ke putrajaya ....kompom jemkat senawang kang...hahhaha tgh pk plan br

firahadifa said...

eyyy.. takutznyer nengok dia cucuk muka.. mmg xde keje lain ker nk wat..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

tak cuti arini...
tp esok kite cuti, hehehehe..

bukhairiah said...

Melaka xcuti hari nie...ai sedang tekun bkerja nie

adianiez AIDA said...

sedih!
aida keje!!!

selamat bercuti yer...

munna said...

munna tak curti hari ini.. gigih bekerja skrg ni..sambil berblogwalking

:.nick.: said...

wahahha...laki aku tak cuti pom ha...adoii

BIONIC WOMEN said...

duk umah sajok sebab tengah sengkek..huhu

mummysyafie said...

gerun tengok pic tu k..akak pun tak gi mana kot. tapi selalu nya last minute plan je weols ni. paling tidak pun jalan2 kat alamanda

eb ezrin2 said...

eh bkn ker tuh cina?

kami pn dok umah gaks ;p

K, naper u tiber2 jerk DC eh smalam?
aper ader slh ckp ker?

Farra Dhelina said...

aduiii ngeri lak tgok..adoiii... dia cocok tang sana, dia cocok tang sini..ekekeke dh mcm ayat cite p ramle lak..hahaha

slmt bercoti!!

Aleyn said...

Saya pun sedang bermalasan jer di rumah...masuk dapur pun malas...huhu

Mama Zharfan said...

me memang cuit ajer>>>study leave heheh