bucuk cayang aka nyawa si hadif..




sampai dah terkoyak rabak hadif gigit.


ni pengarang jantung hati si hadif...
ke hulu ke hilir usung benda ni...
tak penah tinggal walau sesaat!
masa mandi je letak tepi, pastu peluk balik.
penah skali lupe bawak bantal pegi taska,
makcik taska cakap tak senang duduk die..
satu hari tak tido...

kalau tido, memang tangan kiri peluk bantal,
ibu jari tangan kanan die hisap...
sambil hisap jari, sambil cium bantal... dah jadi habit.
kalau takde bantal, takleh tido unless die letih sangat...



 dah banyak kali jahit dah.. lepas tu, hadif gigit part lain pulak...
haih.. sampai bila ntah die nak berbantal bucuk ni...
kesian kat bantal ni, takde isi dah...
hadif suke buang kapas dalam tu... lembik sudah! huhuhu...

belikan bantal baru? takde die mau nyer...


11 comments:

eima said...

ko tak penah basuh ke itam nye ..
anak aku pun gile bantai bucuk cam pak die jugak ...
sama je teknik gentel ngan tenyeh kat idung ..hahaha
sah mmg anak pak ...

tp aku make sure every week aku basuh..sekali ngan sarung + bantai tu aku campak dlm mesin ...hahah

munna said...

anak munna pun ada benda busyuk ni.. tapi meya suka selimut lama abah dia... selimut tu sampai terpaksa bahagi 2 .. takut incase tertinggal kat rumah tok dia... kat rumah ada spare

MRS. K said...

eima manje :
oooiii.. basuh la wei.. seminggu sekali aku basuh.. anak aku takmoh sarung, die nak togel camtu jer.. of kos la kotor.. kalau ade sarung, takde la kotor... ok?

MRS. K said...

munna :
nasib boleh belah 2.. kekeke

umie said...

waaaa....dapat umie imagine baunya mcm mana..hahhaa..dulu anak saudara umie pun suka benda alah tu...

LiErOSe~QiEmi said...

sebbaik aku tak ajar anak aku bantal busuk weh.. huuhuh

MRS. K said...

bunge :
aku pon tak ajar la.. die pandai2 sendiri.. huhu

BIONIC WOMEN said...

Dhiya ada bantal busuk gambar mickey mouse tuh, tapi skang dah semakin melupainya..hehe..harap2 trus lupa..tapi dia xder ler addict sangat, kalau xder pun xper..tapi kalau dia merajuk atau mengamuk bagi bantal tu senyap ler

@e_da said...

fuhhh ni bebetul bantal busyukkk ni hadifff

Farra Dhelina said...

hahaha..sama lah dgn mirz + qaseh.. msti nk bntal busuk..haiii

hajarus said...

ooo hadif ade bantal busyuk... cam anak buah hjr la K, klu xde bantal busuknyer mmg x sah...