Kita bakarrrrrrrr!!!!......... ayam dan udang panggang.



macam biasa, kalau cuti umum dapat cuti lebih,
memang ramai la kaum kerabat berkumpul kat kampung kan?
tambah pulak kalau ada kenduri-kendara, penuh la umah time tu.
memang sangat-sangat-sangat besh! meriahhhhhh.....

bila ramai berkumpul, macam biasa, agenda bakar-membakar pon bermula!
kebetulan masa tu tesco buat promo ayam murah! sangat murah!
tak ingat pulak berapa sekilo, tapi memang murah la that time.
so, my hubby beli 20 ekor ayam, sebab esok tu kenduri tunang makteh pulak kan.

so, Rabu malam tu we all amik 2 ekor ayam, kasi panggang!
my mom sediakan rempah nak perap ayam tu.

memang meletup la my mom punya bahan perap! sedap gilaaa..


 my big bro sediakan tempat nak bakar!


 in the making......


 perghh..... terliur jab...



the next day, paklang saya sponsor udang galah pulak!
udang ni amik kat kolam die jer.. free.. heheehe...



 gaul kunyit sama garam jek..


 sapu sikit dengan planta... kasi berlemak...


 masih terasa keenakan udang cicah air asam... pergh...


 dua kupu-kupu... si hadif dan aidid..
hadif tua 3 hari je dari aidid...


arghhhhh..... rindu nak balik kampung lagi....




13 comments:

dilazfamily said...

sedap yer.lapar jadi yer

BIONIC WOMEN said...

masa tu kalau x silap ayam Rm3++ sekilo..beli sekor ayam baru rm5 hengget lebih. sedapnya makan panggang2 kan..x sabar nak tunggu musim udang galah kat kampung..mesti ayah gi tangkap

[-suziey-] said...

wohoooooo dh la posa ni.huhu..kuatkan iman..hehe..

tp udang panggang mcm kering kan..pastu dia kecut jadi cetoet jek..huhu

Ena said...

maaihhh..

dang tu sangat la geram dipandang.. nak jugak!.. hehe

Hot Mummy said...

pergh!!mengeliur tgk udang bakar!!

hyazz said...

busat nyer udang...leh tempah ni

✿etiey erywan✿ said...

wah sedappnya!

@e_da said...

syoknya.... comel la hadif,, cute je

eima said...

nampak besh tang ayam..udang aku tak suka ....eeeiii

garing meletop...leleh

.:mama dhia:. said...

dapnyer...terliur... hadif ngan aidi cam kembar..muke dekat2 same..

mama tisya said...

best2 bakar2

LiErOSe~QiEmi said...

oii share la resepi mak ko nyer bahan perap tu.. hihihih mau salin

Farra Dhelina said...

alahaii..tk tahan tgok udang lerrr