Latihan ke Jamban...

@ potty training...

 haipp!! buat ape ni??


rasanya anak² korang pon sama jugak kan? 
kalau nak membuang tu, mesti nak nyorok kan?
blakang pintu la, blakang langsir la, celah baju la... etc..



skang ni hadif umur 2 tahun 3 bulan...
so, rasanya dis is perfect time tuk ajar hadif potty training..
lagi pun taon depan kami nak anta hadif sekolah, 
tak best pulak klu nak susahkan cikgu lagi kan.
hadif skang ni kalau nak berak or kencing, mesti die kasi tau.
so, masa ni la kite nak amik peluang tu untuk ajar!

InsyaAllah, 1st lesson hari sabtu ni lah..
cuti sabtu-ahad ni nak try ajar die...
karpet² semua kasi gulung sandar kat dinding.. huhuhu..

wish me luck okey! 
will update ape akan jadi.... huhuhuhu....


17 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

gud lux ! :)

Aleyn said...

Hahahaha...memang kalau dia senyaaaappp jer...kat ceruk pokok lah...almari lah...maknanyer tgh..ehem..ehem..paham dah..

Good Luck

Ps : Cam biasa, I dah klik u nyer Nuff n HB, jom klik2 kay

syariza09 said...

nk tgg update next n3 pasal ni :)

Nur said...

sebijik cam perangai haziq. kuar dari tempat persembunyian tau2 berbau ja.. haihhh

Hot Mummy said...

good luck!! akak dh lepas hazab. hehehee

mummysyafie said...

sama ngan wawan..dier kalau nak berak mesti menyorok dulu. tapi skrg dah ok..dah bleh buang kat tandas

LiErOSe~QiEmi said...

ok good luck k... silaaa silaaaa ajar, pastu update, senang aku tengok leh praktik kat kimi tu

ummiaqeef said...

haha..aqeef pun same tp dia siap cangkung lg kat sudut² tersorok. hehe. setakat ni aku lom try lg. cume bile dia nak poo poo tu aku cpt2 bukak diapers dia.

good luck!

blossom said...

heheh...sama ngan anak alin haziq...port balik dia suka balik langsir n belakang pintu...tp skang dah pandai biler nak po po dia bitau..tp hazab pulak nak tunggu kat toilet sampai sudah...hehehh

ct N honey said...

anak saya umur 11/2 waktu siang dah tak pakai pampers,bila nak buang yang besar tu dia ckp,tapi yg kecil tu selalu tak sempat,memg kena byk bersabar kalau nak ajar,caiyok.caiyok

Qaseh said...

hadif..uk..ukk..ye...dia menyorok coz dia tau dia berak busuk....semua anak mcm tu...

mesti sabar ajar anak ni...

eima said...

aku dah start ajar fahim tp jenuh sbb fahim berak seketul ..sudah die pi main plak ...pastu nk berak lagi ...huhuhu

finas said...

semua budak2 mmg mcm ni kot...paling tak tahan kalau kita tgok siap suh kita pg....gud luck untuk aktiviti hujung minggu ni....

bukhairiah said...

penah try test kt eirdiena (2thn 3bln) kesabaran kene tinggi wooooo...last2 ai y surrender sebab sik kencing n basah suar... xblh wat keje jdnya...huhuhu

✿etiey erywan✿ said...

hahahaqh pndai!!! budak kecik selalu cam ginilah kan.. kalau senyap ada sahaja yg dia buat...

dilazfamily said...

Betul tu MRS K. QISTINA nak berak jer mesti sorok tepi sofa, pas tu kata MAMA YAK

Farra Dhelina said...

gdluck yang!! kita tak start2 pun lagi nih...adeiii...