sangat syiokk... bertambah lagi tempat shoping kat Nilai ni..


 malam semalam sempat singgah Tesco Nilai.
dekat jerk ngan umah... dalam 5 minit naik kete...


orang adalah meramai. sangat.sangat.... 
maklumlah, hari pembukaan...
masa petang tu, kami dah lalu kat depan tesco,
tapi tak jadi coz kereta banyak bersusun tunggu nak masuk..
kereta park sampai ke tepi jalan besar pun ade...

so, kami melencong ke Giant je la.. nak beli barang² makteh hadif...
then, terus hantar barang tu kat umah sewa makteh kat putra perdana.
sbelah malam baru kami pegi semula. dalam kui 8 camtu..
time tu orang dah kurang... que nak bayar pon tak lama..

budak ni mengantuk lagi.. mood pon takde!

 tapi bila bawak die ke belah mainan, terus hilang ngantuk sume..

 paling best, soping barang anak la.. banyak sale untuk barang baby.


p/s 1 : lepas ni, giant dengan tesco berlawan² harga laa.. 
          so, kite as pembeli kena bijak berbelanja.. 
          banding dulu harga, then baru beli... huhuhu...

p/s 2 : hari ni baru nak start puasa ganti...
          macam nak bukak puasa kat foodcourt tesco je!
          tetiba teringin nak makan claypot!


9 comments:

umie said...

mcm best jer..nak g la nanti..

Rizziela said...

mesti best kan...barang bb la best nak shoping

ibu qaleesya said...

barang baby selalu ada sale.. sonok la kan.. hehe selamat shoping di tesco

nasaoji said...

hohhh..akukan, kalu bab2 beli membeli ni, ghupe nak buat rajin je, catat hege, tuk tau mana tmpt murah, mana tempat mehe..tp, ralit tak buat gak.. :(

.::s.H.i.M.a chemot::. said...

Baru baca paper kosmo td ttg tesco dh dibuka kt nilai :D

MRS. K said...

umie : nanti singah umah sekali.. hehe

Rizziela : betu.betul.betul.. laju jer nak beli itu ini

ibu qaleesya : itu la.. mmg dah lama tunggu tesco bukak

ct N honey said...

dah lama tak prg nilai,ddk seremban aje...

munna said...

kalau kat tempat munna ni ada tesco, giant or carefour lagi syiokk.... satu pun takde kat sini...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

ha ah blan ni banyak sale untuk baby punyer barang...kita pun banyak memborong selalu suka beli susu kat tesco kalo time promosi