Bila hujan lebat, dapat hirup kuah tomyam panas-panas memang syooorga...

 .

~ dinner malam tadi ~


petang semalam hujan maha melebat!
balik dari keje terus sinsing lengan baju, 
kerja keras kelentung-kelentang kat dapo!
menu semalam adalah tomyam hot & spicy! huhuh...
memang mabeles... terangkat beb!
tak sangka sedap jugak haku masak!


kasi zoom sikit...


 jangan la tertipu kawan-kawan..
ibu hadif tak le serajin itew.. huhuhu
balik keje terus nak kerja keras kat dapo konon!

al kisahnya petang semalam masa otw balik umah, 
memang dah call makteh hadif suh masak nasi + telur dadar..
tomyam tu saya beli kat kedai area umah jek..
memang dah terdetik lam hati nak makan tomyam..
nak hirup kuah die yang panas-panas tu.
tambah pulak hujan lebat giler kat luar... sejuk..


p/s : tertunai hajat di hati... huhuhu...


14 comments:

Shinnaz Ahmad Rasid said...

ces! tertipu I tau! ;p

[-suziey-] said...

wohoooo mmg heaven..pastu tidoq..xyah keje lagi best..ekekekek;D

.::Lynn::. said...

tekak ibu mengandung... tahniah yea

Ena said...

bestnyerr..

ena pun memg suka tom yam.. woha..

SYANI said...

Dah lama tak makan tomyam.. petang ni nak pi cari jugak le..

mama tisya said...

lprrrrrrrr..kalo ujan je kena yg panas2 mmg best

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

saje je tau bagi terliuq...sedapnya panas2 pastu leh sambung tidok...hu..hu...

Cik Kamoo said...

sedapnya! terliur sudah...dahla Putrajaya hujan pagi2 nie....buat lapar je

eima said...

@.::Lynn::.

wei betui ke ... wahhhhh
klu aku plak ... tomyam tak de dlm list ...heeeee tak lalu ...

ummiaqeef said...

cet! tertipu i..tp nampak menarik gak tomyam tu..slurp...

..nOj.. said...

nak kagum dah td. sebab rupe mmg sebijik budak thailand masak. huhuh. nampak lazat sgt ni wei.

p@kcikLie said...

tomyam + telur dadar hidangan yg menyelerakan....calling mamadiana terus suh buat mkn tghari ni..sempat lagi kan...

Farra Dhelina said...

lagi masam2..sedapnyaaaaaaa

kayyana said...

alamak... tomyam.. dah lme tak pekena tomyam.. nyum nyum