Knoor Pasti Sedap!


 uolls kalau masak, guna tak Knoor pasti sedap or Maggi cukup Rasa untuk tambah perisa dalam masakan korang? 

saya jarang guna benda ni.. rasa cam terlebih pak aji jer.. huhu.... sebab kalau masak , memang saya jarang letak pak aji tu...

 

baru-baru ni makteh hadif bawak balik berpaket² knoor pasti sedap ni.. die cakap lecturer bagi... huhuh.. memandangkan saya memang tak guna pon, saya ingat nak kasi uoll yang memang masak pakai pasti sedap ni.. nak tak? tapi ni paket kecik je la, 10g jer... 

kalau nak, tinggal je komen korang kat bawah ni.. sape cepat die dapat ek.. saya nak kasi kat 2 orang jek. tapi make sure la korang memang pakai dalam masakan korang. kang bila dah dapat korang tak pakai, rugi pulak... huhuhu...


14 comments:

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

As salam...k.atie mmg guna perisa nie...tapi xder la isi banyak.tapi klu masak ayam/menggunakn rencah ayam...perisa nie xder guna lar sbb dah ada rasa ayam yg berlemak tue.klu tumis2 sayur tue...mesti isi sikit....

Pn. Zana said...

kalu perencah tomyam sy nak ..:)

eima said...

aku tak mo ..aku tak guna ..sila bg kat org lain ....
tak yah bubuh tu aku masak mmg sedap dah ...hahhaha

mama zakuan said...

boleh jugak kalau nak bagi...huhuhuh

..nOj.. said...

mmg tak guna pak aji. yg ni pun tak penah test. jadik pasti sedap ke? kompom ke sedap ni. *ragu2*

Nad @ MamaZakwan said...

orang berbudi kita berbahasa
orang memberi, kita sudi menerima
orang tak guna, saya ok aje
sedap tak sedap, belakang kira
janji menda free saya mmg suka ^_^

Sidratul Muntaha said...

yg ni ok sikit dari ajinamoto..
btw,saya nak boleh?
maleh nak tumbuk udang kering kalau nak menyambal.

✿ etiey erywan ✿ said...

heheheh boleh jadi pr kak nor yang s edap ni :)

aanie said...

sy pun x guna sangat benda ni...ari tu ada la beli, nak try, tp pakai skit je..x sedap jugak..dah x reti masak sgt...hehe...

Shinnaz Ahmad Rasid said...

kita tak pakai ajinomoto cuma pakai gula n garam je. tapi kan..satu hari tu...kita masak nasik goreng. terasalah tawar gila!! so, kita letak nie..tadaaa..dia jadi sedap dan sangatlah ada rasa. nto bad lah. tapi jgn makan selalu. garam n gula pun elakkan sebab garam n gula pun salah satu perasa.

p.s: kak...kita makan kedai je. nak elak aji mmg tak leh. mmg kena makan. sian rambut gugur..sob..sob..hahahaha

Bionic women said...

memang masak x pakai pak aji dan seangkatan dengannya..x biasa..
kalau saya dapat pun, belum tentu saya guna, jadi baik bagi pada org lain yg guna..huhu

Farra Dhelina said...

owhh sy mmg tak guna..mmg terlebih pak aji..leh peningg

LiErOSe~QiEmi said...

bestnyee... tapi aku tak penah try.. byk pak aji kot...

Mujahideen Al-Aqsa said...

saya gune Maggi cukup rasa jer.. xlah best mane pon.. tp pati ayam die mmg layanz lah..