Kuih Raya paling senang nak buat... Pejam mata pon boleh!



Biskut Cornflakes Madu



tipu sangaattttt la kan pejam mata pon boleh buat!!!
kuih ni tak payah tunggu raya pon ade je orang buat kan?



tapi budak kecik pon terer buat hokey! senang bangat... 
main campak² jek! then, dah boleh ngap... huhuhu



alkisahnya, ni kisah masa cuti raya cina yang lepas la..
time tu kan makteh hadif nak tunang,
so kami pakat buat kuih ni la.. nak jamu orang jauh kan..huhuhu
kuih² lain yang susah *sebenarnya tak reti buat* my mom tempah jek...



buat sampai pukul 2 pagi.. then, tak tahan dah mata ni...
esok pagi tu sambung buat balik... huhuuhu...



Bahan-bahannya
2 sudu planta/majerin
3 cawan cornflakes
1/4 cawan madu
1 sudu gula
Mangkuk kertas secukupnya


Cara2:
1- Masukkan planta/majerin ke dalam kuali, tggu hingga cair.
2- Masukkan cornflakes dan gaul sebati
3- Masukkan madu dan gula, gaulkan sebati.....
(gaul lama sikit untuk hasil cornflakes yg lebih rangup)
4- kemudian, keluarkan dari kuali, masukkan dlm mangkuk kertas yg kecik2 tu.....
bila dah siap, biarkan sejuk dlu, then baru susun dlm balang.





Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

11 comments:

SyaNa said...

even senang tp aku xpernah buat
tp kalo pegi umah org mmg aku suke cr kuih ni sedapppp

AziE said...

nak buat punnn..lambat lagi raya...hehehe

eima said...

yg warna wani tak dak tulis pun nk bubuh bila ??

CtiE zAr said...

mmg senang tp ntah nape sgt mls nk buat huhu

dilazfamily said...

kuih kegemaranku.
suka sangat.sedap...

Mrs. K aka Ibu Hadif said...

SyaNa ~ Hahaha.. ko kena buat tu wei.. kasi orang merasa kuih ko pulak kan..

AziE ~ kuih senang nak buat... takyah tunggu raya pon boleh makan.. hehehe.. tapi tunggu kenduri la nak buat

Mrs. K aka Ibu Hadif said...

eima ~ masa letak cornflake lam kertas tu la

Farra Dhelina said...

my fav! suka lah yggg

munna said...

ni biskut wajib di buat bila hari raya...

kayyana said...

ahaks.. mcm raya pulak kan

IBU GEBU said...

senang pun ada jugak yang beli siap biskut ni tau... jangan tak tau, awak klu rajin boleh jual ni