Bola-bola Sakti ll Hadiah dari Opah untuk Hadif...



Opah Hadif pegi buat umrah, tetap tak lupe beli ole-ole untuk cucu die ni.. ye la, cucu baru sorang kan? inilah buah hati opah n tokyah... hehehe.. hadiah tokyah kasi, nanti saya up lain coz tak snap gambo lagi.. hehe...

masa ambik my mom kat KLIA balik dari umrah, mak sedara saya cakap 'opah tak lupe cucu.. beli mainan dari Mekah lagi'... bila Hadif tau opah beli mainan, dalam kete tu jugak die menjerit² suh opah bukak beg.. tak sabau beno nak mainan die....


 ni ha mainan die... bola sakti!


 ini bukan sebarang bola yek.. bola ni ade lampu²... boleh golek²... ada suara jugak!    jom layan video ni...

video
 
Tala‘a al-badru ‘alaynā
Oh the white moon rose over us
من ثنيات الوداع
Min thanīyāti al-wadā‘

From the valley of al-Wadā‘


 bestkan bola ni? siap ade lagu nasyid... bagus bola ni. di samping budak² leh main, dorang leh nyanyi lagu nasyid ni jugak...


Info : 
'Nasyid tradisional yang sangat sinonim dengan peristiwa Hijrah. Tercatat dalam sirah bahawa nasyid ini dinazamkan oleh kaum Ansar dan kaum Muhajirin di Madinah untuk menyambut ketibaan Rasulullah SAW dalam peristiwa tersebut'


10 comments:

hajarus said...

betul2 bola sakti la bola hadif niii... ;d

eima said...

siap ade info .. baguih..baguih ...
cucu sorg ... hehehe

Nad @ MamaZakwan said...

opah mmg best la! heheeh...

♥siEha♥ said...

klau bola sakti kat cni nyanyi lagu orng putih...hehehe

Pn. Zana said...

kalu bola kat sini, lagu org puteh. :) selalu main. kang dh x de bateri dah ..:)

kayyana said...

tau tau tau.. bola ni mmg sakti.. hehehe

Sidratul Muntaha said...

bola ni dak setot ade dulu.
amsa umur 2.
abis dah jahanam..
bergolek2 dia bunyi ade lagu.

mamalieyna said...

waaah best la dia dpt hadiah special tu..^_^..ada nanyid?..interesting!

mummysyafie said...

ada lagu nasyid ke kay? yang wawan punya dulu musik macam kat tmpt disko plak.

Farra Dhelina said...

bagus lah