Bercuti di Perhentian Island ll Cara nak ke Pulau Perhentian



Selamat Pagi kakak-kakak!
Selamat Pagi adik-adik!

Autopublished!
entry ni taip malam tadi...
gigih ohhh ku buat jugak entry kui 11.45 malam...
ramai yang dah request entry pasal Perhentian...

so, here we go!!!
siapkan mental dan fizikal uolls hokey,
coz lepas ni semua entry pasal Perhentian jek. huuhuhu...



flight dari lcct ke epot KB pukul 1.40pm.
dalam kui 12 lebih tu kami dah sampai epot dah...

kan Isnin tu gomen gaji, so haruslah setelkan dulu ape yg patut!
pagi tu, dalam kui 9.30 dah kuar umah pegi sarapan.
then, pegi bank. cocok duit, bayo duit kete + utang segala..
gegas pegi pejabat pos, bayar bil pulak. 
then, singgah taska hadif bayar yuran!
haruslah kena setelkan itu semua dulu..
baru lah boleh pergi berjimba dengan tenang kan?
kang pegi vacation, hati tak senang.. itu tak bayo, ini tak bayo. adeh...

ehhh... melalut pulak!! sambung balik cite...



sampai epot, terus serbu dunkin donut.. we all self-check in, takde simpan baggage bagai... so, usung la ke sana ke mari beg berat tu... tu pasal malas nak pegi makan... donut pon donut lah! asal dapat isi perut!


 dah setel check-in, melepak je la dalam tu... sambil tu sempat update status FB. kekekeke...


perjalanan lebih kurang 45-50 minit (tak ingat), kami pon sampai ke Epot KB. sekejab jek rasa.. kalau naik kete ni, mau kematu bontot.. huhuhu....


sayang bangat sama AA sebab tambang die murah!!! tapi bila flight delay lama-lama, rasa nak menyumpah jek! huhu..


Welcome to Kelantan...

rasanya ni 1st time sampai Kelantan... dulu masa sekolah rasanya ade la rombongan pegi Tengganu.. pegi Kelantan takde kot! tak ingat sudah.. tapi komfem memang pertama kali lah sampai Kota Bharu!


 sampai jek sana, terus kami serbu kaunter teksi/tiket ke Pulau Perhentian kat dalam epot tu.. ramai oh mat salleh nak pegi Perhentian... 

tambang teksi dari Epot ke Kuala Besut adalah RM78 sehala yer.... masa nak beli tiket tu, ade sorang mat saleh ni ade sekali. so, abang teksi tu suh kami naik satu teksi jek.. tambang teksi bahagi 3... so, dah save duit sikit kat situ... hehehe.... tiket feri ke Perhentian pon kami beli kat sini jugak. harga RM70/person pergi-balik.


dalam teksi pon sempat begambo lagik! mihahaha... hadif cam biasa, isi minyak dulu..


 sampai Kuala Besut dalam kui 3.50 pm... next ferry kui 4.30 pm. so, ade masa nak pegi makan dulu.. perut lapooo giler! ye la, sempat makan donut seketul je tenghari tu.. kami makan kat area jety tu jek...


 pukul 4.30 pm kami dah naik bot dah... 


 antara pemandangan kat kawasan jety....


pegi Perhentian naik speed boat yek! memang melambung-lambung badan ni...tudung senget-benget tak kisah dah.. berpeluk je kami dua beranak.. hadif dah buat muka cuak... huhuhu... bapak laju pakcik boat tu bawak!! siap ade mat salleh ni cakap 'crazy man' kat pakcik bot tu.. kekekek....

perjalanan amik masa lebih kurang 30 minit untuk sampai ke pulau.. kami stay kat Perhentian Kecil (Coral Bay)...


bersambung........


13 comments:

Bionic women said...

bayar bil kat atm kan buleh..hehehe..

rindu kat kb...nak balikkkk..

x sabor nak tengok perhentian yg indah itu..ujan x?

[-suziey-] said...

oooo stay kat coral bay...syiok syiok...

eima said...

sambung la plak ..next entry plzz...hahaha

hadif muka cam cuak je ...

tp bleh tahan mahai jugak ek tambang 78 sehala

MRS. K said...

@Bionic women kite pecah dua.. hubby pegi bank, kite pegi post opis.. huhu..

MRS. K said...

@[-suziey-]
memang syiokkk kat situ.. private skit..huhu

MRS. K said...

@eima
huhu.. mahai oh teksi! nanti aku update la wei.. gambo tak abis edit lagi..

ibuayahdamia said...

hurm...teruja nak baca lagi dan lagi ni...sebba tak pernah sampai perhentian island lagi...redang dah sampai...hehe...kami suami isteri kan hantu pulau..:)

Lynn Hamzah said...

lynn x pernah gie perhentian...update cepat yer...nak tgk apa yg best kat sana...

ummi sofiyyah said...

betnyer...x sabar nak tau cerita lanjut...x pernah sampai perhentian lagi..ada plan nak pegi...tp x tau la bila...tgu sofiyyah besar sikit kot...

munna said...

ololo..part yg naik boat tu ..munna tak suka...mmg tak tahan mabuk laut teruk sgt bila dok atas kapal

Farra Dhelina said...

lagi dan lagi...

*eh bayar bil2 kat kaunter ke? kt byr hutang2 semua kat cimbclick ..atas katil je..tak yah ssh2 nak beratur :-)

MRS. K said...

Farra Dhelina ~ kelam kabut yang.. tak sempat nak bukak lappy dah..huhuhu. dah alang2 kat luar, so terjah mana ada la..

Ummi Rania Raffel said...

next entry pelisss... syoknya bercutiiii... xsabo nak bercuti jugekkkk!