Di sisi Rinda...


 .
si hadif ni kalau nampak pen, mesti sibuk cakap 'nak tulis-nak tulis'... 




masa tu ada kat kampung, si hadif pulak gian nak menulis.. kebetulan tepi tv ada rak buku... buku doraemon paling banyak! maksu hadif punya... saya suh la die amik mana² buku kat situ nak conteng kan?

si hadif capai satu buku, then die tunjuk kat saya buku ni....

Di Sisi Rinda


belek punya belek, terasa sayang pulak nak kasi die conteng kan..? amat bernilai buku ni hokey! ada nilai² estetika dan amat lah nostalgik!!

sebab apa? nak tau?

















































































































ada catatan dari ayah @ tokyah hadif kat buku ni....

19/6/95 - saya darjah 5 masa tu..


touching kejab bile baca tulisan ayah saya ni... masa tu saya ada 7 beradik.. adik ke 8 tak wujud lagi time tu.. huhuhu... so, adik-beradik ramai, haruslah ikut turn nak baca kan? selalunya saya lah orang pertama yang dapat baca buku baru! nama pun ulat buku... masa tu la kan.. huhuh...


ayah saya ni kalau beli buku memang suke tulis catatan untuk anak² die.. sebagai dorongan untuk membaca... bila anak² baca tulisan bapak die automatik jadi bersemangat kan? 




nota hati : nostalgik!!

8 comments:

Bionic women said...

wah..sayangnya...
mak kita pun selalu tulis camni kalau beli buku, tapi sayang semuanya musnah masa banjir dulu. bukan hanyut dek banjir tapi atap umah kita bocor kena rak buku..huhu

eima said...

baguih nye bapak ko ...
aku nk wat gak la utk fahim ....

puan nina said...

Rinda tu kucing tu kan..eh tak ingat la dah pernah baca ke tak..

hmm..betul jugak tu,tulisan tu menambah semangat nak baca..nanti leh amalkan lah =)

[-suziey-] said...

waaaaa mmg sentimental value la..uhhhh bestnye ade catatan cenggitu..huhu..cpt masa berlalu..

♥siEha♥ said...

waa...sentimental value buku nie...
baik simpan kan...

munna said...

BAGUSNYA AYAH MRS. K.. KLU MUNNA DAH SIMPAN BUAT KENANGAN BUKU TU...

aNJe a.k.a MaMa_Balqis said...

wah bagus la k, siap ada catatan lagik...sungguh sentimental

Farra Dhelina said...

ye lah mmg penuh kenangan lah..jgn lah kasi conteng..syggg...