Langgan ASTRO Mustika Secara PERCUMA



Sape peminat Raja Lawak konfem akan ikut Maharaja Lawak... seriyes lawak gilesss... ye la, yang join tu semua otai-otai dah kan? saya tak amik pon pakej Mustika tu.. huhu. tengok youtube sudah.. lagi pun saya minat Jozan, Sepah & Nabil jerk.. yang lain tak minat. so, tak tengok pon tak rasa larat sangat...
 
tapi, ada pulak emel yang memberitahu teknik untuk melanggan pakej Mustika secara percuma. Ya. Percuma. Ye ke PERCUMA?

Mari kita ikuti tips daripada emel tersebut :-

HANYA IKUT ARAHAN YANG DIBERIKAN SEPERTIMANA DIBAWAH DENGAN TENANG DAN SABAR..KERANA IANYA MENGAMBIL SEDIKIT MASA..AL-MAKLUMLAH...BENDA FREE...JIKA KENA LAH SABAR...MARI KITA MULAKAN...STEP BY STEP..OKEY..

Cara ni aku dapat dari cousin aku yg kije di Astro. Aku xmo cakap department mana takut die terkantoi.


Tu ari aku pergi rumah die time siaran MAHARAJA LAWAK. Die tgk kat channel ASTRO WARNA.

Ntah mcmane die pecah lobang bgtau aku mcmane nak access saluran dalam pakej MUSTIKA nie tanpa perlu melanggan.

Aku mula tak percaya gak. Tapi balik rumah aku test sendiri MEMANG BETUL JADIK!


Korang cuba try test. Cara nie boleh UNLOCK channel pakej MUSTIKA sahaja.

HBO ke, NG ke, Sport ke, sume xboleh sebab channel ni di kawal selia di luar negara.


1. Biarkan dekoder Astro anda dalam keadaan 'STAND-BY'.

2. Tekan butang ON/OFF. Astro akan menyiarkan channel terakhir yg anda buka.

3. Tekan butang 130. Anda akan melihat pratonton utk pakej Musika.

4. Tekan MENU. Pilih LIST SERVICE. Kemudian tekan OK.

5. Pilih saluran yg anda ingin UNLOCK. (WARNA, CITRA, B4U shj)

6. Tekan OK untuk pengesahan.

7. Tekan MENU untuk keluar ke siaran TV. TV akan kembali ke saluran 130.

8. Tekan MENU sekali lagi. Pilih OPTION. Tekan butang OK.

9. Pilih CHANNEL INFO. Tekan OK.

Di sini pengaktifan akan di hantar terus ke bahagian penyiaran. Dekoder anda akan di kemaskini untuk menyiarkan saluran yg anda UNLOCK.

10. Tekan butang ON/OFF. Tunggu selama seminit (supaya dekoder anda dikemas kini.)

11. Tekan semula butang ON/OFF utk siaran TV.

12. Langkah terakhir, tekan 130

13. Saksikan pratonton Mustika.

14. Untuk melanggan:

i - Hubungi 1 300 82 3838; ATAU
ii - SMS Mustika< ruang >< ICNo > ke 32888; ATAU
iii - Klik 'Dapatkan Mustika' di atas untuk melanggan secare ONLINE.


15. Dgn muke bengang korang tgk jela pakej2 yg korang langgan.



Hahahhahaha...mana ada benda free kat kat ASTRO ni...semua nak kena bayor...

Takkan aku sorang jer terkena kan...
 
 
 
 
 
 

8 comments:

^^nu[dd]yra^^ said...

ceh...terkena den...

hajarus said...

adesss.... punyer la semangat hjr last2 tipah tertipuuuu....

munna said...

AISEH... INGATKAN BETULLAH TADI...

♥ EeiNz ♥ said...

hehe.bru je nak ckp x aci sebab dpt tgk free.;p

eima said...

seb baik aku baca2 gitu2 je .. tak dak beria sbb aku tak suka raja lawak bagai nih ...

syariza09 said...

wehhhh....hampeh tul. baru jer nk print.terpikir gak pasal ni, berani pula tulis kt blog, kang tak pasal2 pula dorang cari saper u punyer cousin. rupanya2 'aku terkena'

Elin said...

cis..cis..hahaah.

sy pun tk langgan mustika...download kat you tube suda.

Ibu Piya said...

cis terkena...yg kelakar ye pegi salin wat pe..last2 kena tipu...hahaha