Lata Sempeneh, Batu Kurau



Ok. jom sambung cite percutian 2D1N kat kampong saya.. hikhik. dalam kui 11 pg sebelum balik ke Nilai, sempat pegi lata jab. selalu kalau balik, jarang² pegi mandi situ... sejukkk beb! air paip kat umah saya pon dari air bukit..so, tahap kesejukan die pon same jek..

 naik moto jer.. senang nak parking.. coz kami mandi kat atas sikit.. kete takleh masuk sampai atas... kat bawah mostly yang datang bekeluarga lah.. nak berkelah bagai kan...

dah tengahari, nak menaip pon malas... nak melayan perut berdondang sayang jek ni.. so, kite layan gambau je la... zaaaaaassssss........

melayan si hadif main pasir...

 main pasir + batu je la si hadif ni.. nak mandi penakut! siap jerit nangis keluar air mata bagai bila letak lam air... haiii laaaa...

 takpe la... asal hadif bahgia main sorang².. ahaks...

 paklang hadif beraksi!

 peace dari maksu hadif!

Chalet Sri Cempaka.
.
pada yang tanya kat entry tadi pasal chalet ni, boleh add FB tuan punya chalet ni ek... saya tak sure ape facility die kasi. masa makteh hadif tunang ari tu rombongan belah lelaki menginap kat sini.. ada chalet dan dorm jugak! rate dari RM50-100.. kalau tak silap saya lah.. Lata ni pon dah banyak kali masuk tv tau! baru² ni kat tv3 Jalan-jalan cari makan!


p/s : Lata Sempeneh ni terletak di Batu Kurau... kira² 20-30 minit perjalanan dari Bandar Taiping...




9 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

hoho, best2
wokeh!tenkiu k! :)

Farra Dhelina said...

hadif takmo sejuk kot..klu mirza..hermm smpai gigil2..mmg suka air!

♥siEha♥ said...

bestnye mandi air terjun...sejuk...

kidtoys said...

kak jah bukan ke laki ko masuk tb ari tu...dalam berite tb 3

hyazz said...

wahhh.. hadif pon sama.. takut nak masuk air tuh... syafiq dulu pon sama... siap menggigil2lagi...takut giler..

isabelle said...

murah gak chaletnye.
sekali-sekala leh try nih

eima said...

masih bersih tempat tuh ...
dah dekat berbelas tahun tak mandi sungai.....

Bionic women said...

teringin ler plak asenya nak mandi air terjun..dah lama giler x gi air terjun.Dhiya pun x kenal ag air terjun..huhu

mamamarissa said...

cantik tempat nie...seriously, rasa dah lama gila tak gi mandi air terjun :D