Make over Puteh Gebu Jr.



balik kampung ari tu kan dengan kete baru makteh...
nak tayang kete baru kat orang kampung la tu... kekeke.

sampai Taiping dalam tengahari camtu...
so, sempat ler singgah kedai sebab nak makeover skit kete tu...
bukan buat ape sangat pon... nak tambah visor jek...
sebab nampak 'skema' la pulak kete standard camtu kan.. huhuhu...

 budak ni tengah nak pasang visor.

 tuan punya puteh gebu jr.

 tuan punya puteh gebu sr.

oh, ari tu sangat panas hokey! matahari mencanak atas kepala! 
nak tunggu orang tu pasang sempat ler berpeluh.. huh!

 si comot ibu... dapat eskrim diam lah.. sure tak kacau mak pak dah!

 baru la lawa skit letak visor tu kan...

 kasi zoom skit.... stylo la skit.. 

Kelebihan door visor ni adalah waktu kita park kereta tengah panas. 
so, boleh lah turunkan sikit cermin tingkap tu.
takde la panas sangat dalam tu.. 
dah la sekolah makteh ngajo tu memang jenis parking open gitu...

then, beli karpet ni.. so, karpet ori tak la kotor... huhuhu...
semua sekali total dalam RM90...


p/s : sesekali kaum wanita cam kite ni cite pasal gajet kereta ni best jugak... huhuhuh....

12 comments:

eima said...

c biru kelabu asap aku tuh .. dah lain ckit dah skrg nih .. kiki semua nye dah tambah2 ...
mls nk tayang selagi K tak mo tayang putih gebu sr die ...

SyaNa said...

baru stylo kan ade visor
haha kete aku tu da setahun tak letak visor
mmg standet abis

hyazz said...

alahai putih gebu...kena cuci selalu k...

Farra Dhelina said...

wah dah tacap yer..

munna said...

aduhai comel dah gebu jr tu... munna pasal kereta mmg tak pandai langsung..tahu bawa je

eB ezrin said...

samer ar kiter... men puteh gaks... tapi mls cuci la eB nih... adeii

etiey.com© said...

putih memang selalu kena mandi lah yer.. jangan malas2 nanti jadi kelabu asap...

Aleyn said...

Ha ah...lagi nice biler dah ader visor...

Rania Raffel said...

tgk putih gebu jr rasa mcm teringin nak tukar kete le plak blk mesia nnt.. cute jerkkk putih gebu gituu

♥MiZz-siHa♥ said...

skit2 make up...kasi stylo skit..hehe

Mrs. K aka Ibu Hadif said...

hyazz ~ kena la rajin.. tamau la berkerak cam kete orang tu.. arap air ujan jek tolong cuci.. kekek

Mrs. K aka Ibu Hadif said...

Rania Raffel ~ dah balik sini, kete lebih besauuu pon leh dapat yang! wink~