Candle-Light-Dinner di Perhentian... awwwww, so romantic!



romantik la sangaatttttt kan? huhuhu....
ala-ala jek....

nak harap Mr. K bawak pi restoran-ado-ado makan malam bertemankan cahaya lilin, hermmm.... entah bileeeeeee........

so, dapat makan udang bakar dengan lilin dalam gelas pon jadi lah... sudah sangat bersyukur... hehehe..

 kalau nampak lilin, budak ni la paling excited! 'api.api' kata die.


 pastu tetiba berangan hari jadi die.. nak tiup lilin jek keje nye.. hiks


 eceli, makan malam bersama keluarga lagi bermakna!!! sambil suap² anak.. kan?


 penuh dengan mat/minah salleh jek!

 eceli, kat Perhentian Kecil ni, banyak kedai makan tau! bersusun jek! korang kena pandai pilih kedai la... harga makanan sama jer kat semua kedai. sebab harga pelancong luar dengan local lain tau! kat dalam Menu biasanya die letak harga untuk pelancong! harga untuk kite-kite ni orang Malaysia lain pulok! murah sikit, tapi kalau korang pandai bodek dan bargain, akan dapat harga lebbbbbbiiihhhh muraahhhhhh... percaya lah!!!


Mama's Cafe & Shop pilihan kami!!!

sangat puas-puas-puas hati dengan layanan + makanan + harga yang ditawarkan!!! superrrbbbb! highly RECOMMENDED!


p/s : yang tak tahan kat sana bersepah 'air pening' tu... haku pulak yang naik pening... huhuhuh....


18 comments:

Fieza said...

romantik la jugak tue..sama jer hubby kita..tak de makna nak bercandle light dinner bagai tambah dah ade anak ni

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

so sweet la hadif, ingat birthday dia ek, baju sama cam balqis la

dilazfamily said...

romantik sungguh candle light dinner.
macam best yer tempat nie, nak pergilah

Aleyn said...

Wah....romantik u...

Tapi ye la kan...biler terhidu jer air pening tu...mau hilang selera dibuatnyer

ibuayahdamia said...

makan kat pulau2 memang femes guna lilin dalam gelas ni...yang penting happy makan bersama keluarga terchenta kan..hehe

Ena said...

hehe..
candle light dinner kat umah je lah.. lagi best.. :D

Sabihah said...

Tak penah smpai pun ke perhentian kecil nih...huhuh..

best ah sesekali dpt makan2 gini...kan??^_^

eima said...

byk mkn seafood la ko ek..

MamaYatie said...

consider candle lite dinner la tur..hehee...

tmpt byk pelancong, tu yg air pening pun bersepah tu kot

Lynn Hamzah said...

syoknyer...tp kalau dapat kat hotel pun best juga...hehehe...lagi privacy...

~aSHa~ said...

kalo ada anak2...ada lilin...mesti dia ada adegan berangan besdaynya kan....layankan jer...

wah best jugak kedai makan leh mintak murah2 harga...

zaidah said...

teruja dia meniup lilin.....memang romantik...tapi jangan pening yer

miszlullaby said...

ramainye orang.mesti sedapkan makanan kat situ.kat mane ek perhentian kecil ni? pulau perhentian ek? saye ni blur sikit2 bab-bab nama tempat ni. nak dpt murah, kene bodek-bodek la ek?hihi

MRS. K said...

miszlullaby ~ Sangattt sedaapppp... kat pulau perhentian..

[-suziey-] said...

pewitt..ok la tu ..kira candle lite dinner beramai2..hehe..
hmm mmg cenggitu la..ngn pelancong mmg dia hentam btl..haih..

♥MiZz-siHa♥ said...

diorng nie mmg sk mkn seafood..tp,minum ngan air pening tu..

Bionic women said...

huhu...bestlah...indu kat hadif..
tetiba plak kan?

.::Lynn::. said...

gambar ni nmpk muka u tombam... mcm byk baby...