Durian Udang Merah sangatttt setttaaappp hokey!




 1st time ni dengar nama durian udang merah!! saya ni memang fail nak kelaskan durian ikut nama n gred... tau makan jek! huhuhu.. yang pasti durian udang merah memang terbaikkkkkk wok!! lemak manis gitew... sape belum penah makan, shud try!

ni hasil google'an pasal durian :
.
Terdapat lebih dari 55 jenis durian, tidak termasuk durian klon, antaranya adalah :-
  • Durian burung
  • Dalit
  • Alau
  • Royal Brunei
  • Durian Anjung Lima
  • Tenom Beauty
  • Kekura
  • Raden Mas Ayu
  • Diamond King
Terdapat 190 jenis klon antaranya adalah :-
  • D24
  • D99
  • D123
  • D145
  • D158
  • D159
  • D169
 (nama durian ni dah macam nama DSLR dah.. ada D-D bagai... kekekeke)


 balik dari makan² di Restoran Tasik Idaman, ternampak pulak gerai durian kat tepi jalan.. dalam hati mesti menarik nih! kalau sape² lalu jalan Bangi Lama tu, mesti perasan kedai nih. ramai orang makan kat situ..

my hubby memang hantu durian, so stop la kejab pekena durian sebijik!

anak-beranak suke durian!

 memang sedapppppp! beli sebijik jerk.. tu pon harga RM13. nak tambah lagi, perut dah kenyang makan kat Tasik Idaman...

 pulun si hadif makan.. tapi bukannya makan sampai licin.. makan sikit, amik yang baru.. mak pak jugak kena habiskan belen tu...

nikmatt donia.... 


p/s : rugi betui sape yang tak makan durian nih! ade ke yang tak makan durian? rugi...rugi...

11 comments:

@e_da said...

warna durian tu sgt menggoda... tak tau nama2 durian lain tu baru penah dgr...

mOnAlEa said...

pergh...sedapnya k. lea pun hantu durian k.panyang jumpa

ummiaqeef said...

aqeef x makan doyan..dia ni pelik² bau dia x makan..sblm makan mesti bau dulu,ceh!

dilazfamily said...

sedap yer durian tu. terliru tengok.
nak makan lum ada rezeki lagi

ShA-RiFa Al-Jamalullail said...

sedap ny dpt mkn durian...nakkk2

.::Lynn::. said...

mencik ah...
makan doryan tak ajak ai...

hyazz said...

amboiii hadiff...sampai terlengok lengok dia makan...hahaha...syok abisss

Bionic women said...

arini mak kita datang, mesti dia bawak durian..hehe

puan nina said...

waa..sedap tu.bnyknye jenis durian ni ea..

tolong vote Danial boleh..?
klik like je kat link ni danial

thanks =)

ibuayahdamia said...

sedap weii durian2 ni..nak2 pulak yg warna kuning2 + lemak2 tu....fuhhh

LiErOSe~QiEmi said...

weyyyyyy ko saje je kan... dah aku terliur balik ni.. nak makan.. berat naik berlebih2an dah ni