Jambu Batu RnR Tapah!



kalau balik kampung, n otw nak balik semula ke KL, wajib singgah sini untuk beli jambu... kawan hubby ade bukak stall jambu kat rnr Tapah.. so, memang selalu beli kat die jek.. and mesti dapat jambu potong free... hehehe...

yang best pasal jambu ni, die takde bijik...


jambu makan dengan kuah rojak - memang terbaikkkkk!


hadif cukup sooka makan jambu dengan asam ni.. siap jilat² lagi asam ni kat pinggan... adeh.. takle makan selalu yer. not good!

bulan 7 ni, ayah cakap durian kat kampung start masak! waaahhhhh... jom. jom. sape nak ikut balik Batu Kurau makan durian????


8 comments:

wa khairul onggon said...

Ya... semestinya beli klu sy ke utara.. hehe.. Kropp.. kropp manis dan sedap... :)

Shinnaz Ahmad Rasid said...

eh..kat p situ mmg beli tauuu! semua buah nak beliii! hahaha

Bionic women said...

ayah kita pun kata, bulan 7 or 8 ni durian kat area pekan sana masak..
tapi x best ler musim doyan bulan pose kan? x dapat menikmati dengan jayanya

♥MiZz-siHa♥ said...

mkn colet mak bee...mmg terbaeekk..

LiErOSe~QiEmi said...

nakkk!!! aku nak ikot boleh????? huuhuh..

umiliza989 said...

selalu singgah blah utara ke selatan..
saya kejer kat rnr arah selatan...kedai buah-buahan campur..
tp,la nie xdah kejer kt sana..

Ya ALya said...

kalau ada g utara memang wajib singgah beli jambu kt situ....

eima said...

gile besh ade dusun ....

fahim pun suka jambu tp tidak la ngan asam tu ...