Visit Kelantan : shopping time l Pasar Siti Khadijah



Hotel Suria yang kami stay tu dekat dengan Pasar Siti Khadijah.. dalam 10 minit jalan kaki... tapi boleh tahan berpeluh jugak lah nak berjalan tu.. huhuhu..

mostly kaum wanita yang berniaga kat sini..

baru saya tau rupanya pasar ni macam pasar yang lain la ek.. ade jual ikan sayur semua... huhuhu.. ingatkan tempat shoping kain semata. kekekeke


akak yang jual ni baikkk sangat... cakap pon lembut giler.. tak sampai ati pulak kalau tak beli pape.. huhuhu... rembat telekung sepasang jek.. nak beli kain pasang, tak berkenan pulak!
 

saya beli kain pasang 3 helai jek.. untuk diri sendiri, untuk mak n mak mertua... kopak jugak lah! orang cakap kat pasar ni mahal.. tapi ye la, mana sempat nak menyinggah tempat lain dah kan? time tu pon dah kui 4 lebih...

 InsyaAllah, kalau umur panjang, leh pegi Kelantan lagi... soping kat Rantau Panjang pulak... mana tau dapat kakak ipar orang kelantan pulak! dengarnya taon depan nak buat mejlis.. huhuhu...
 

5 comments:

♥MiZz-siHa♥ said...

mayb mahal kot...dl mse p cni sklh lg..p ngan family..

cikmOt said...

lama aku tak balik kelate...my kampung...

ibuayahdamia said...

memang kat sini mahal sikit...selalu datang pasar ni makan udang dan sotong besar jer...hehe

Gieyana said...

kalau kita ckp pelat luar..mmg kt sini cekik darah sket..kena pdai tawar menawar..kalau g Kelantan, wakaf Che Yeh pon best sopping n murah sket dr pasar nie..:)

eima said...

aku tak penah beli pepe kat pasar wan khadijah nih ...
jalan2 pastu blah ...