Jalan² Rumah Blogger Eima aka Manje




hari Sabtu minggu lepas, amat la bosann giler... hubby outstesen, makteh pulak pegi kursus... berdua jek dengan si hadif... otak ni mula la pikir mana nak melilau... last skali sms cik lynn ajak die jalan² Putrajaya. sbenonye nak pegi riki-riki kuaters yang saya dapat tu.. time tu tak dapat kunci lagi, so tengok dari luar je la.. tengok persekitaran cane, etc... satu blok dengan saya tu ade kedai dobi, kedai runcit, ofis maintenance, taska... semua satu bumbung. beshhh.... 


lepas dah tengok umah, takde idea dah nak pegi mana... pikir punya pikir dah sampai Putrajaya, cik lynn ajak pegi umah blogger Eima... die kan baru pindah umah teres.. so, saje la nak melawat umah bawu die... hehehe... si lynn call eima cakap nak pegi umah.. si eima ni siap cakap umah selerak la ape la... alah, bukan nak buat sport check pon kan, nak melawat mak buyung jek!

saya panggil Eima ni Manje (nama timangan die), we all dulu satu kelas masa study kat Kuantan dulu. ingat lagi dulu, roomate si Manje ni nama die Sayang (nama timangan jugak la). hahaha... memang elok pon Manja sebilik dengan Sayang... hiks..

sampai je umah, si Manje ni keluarkan mainan anak die kasi budak² ni main... time ni hubby n anak Manje takde kat umah.. dorang keluar kejab...


si Aliya anak cik Lynn ni suka sangat la bergambo... siap get ready pose lagi kalau kite nak snap gambo die.. hiks... 

anyway, tenkiu Manje for the layanan dan juga sejug air ribena (eh, ye ke ek?).. hehehe... lenkali buat makan², jangan lupe jemput pulak!


2 comments:

cik tikah said...

hehehehe... bestnya dpt jalan2..

eima said...

yela mesti la kabo .. uamh cam tongkang pecah ...
aku dah la bgn lewat ... tetiba je korg nk dtg malu wei...
ye la tuh tak wat spot cek ... aku malu...malu....hukhuk

a'ah ribena la tu ..kesian Fahim korg kejap sgt dtg ...die br nk panas ngan asyraff ...

anyway TQ tau ... lain kali dtg suruh lynn buat ciskek