Bernasi Arab di SABA Restaurant



minggu lepas, 2 kali kami pegi berbuka di Restoran Saba, Cyberjaya.. rindu nak makan nasi arab kononnya... first, kami pegi laki bini dengan hadif je la... 2nd time plak, hubby belanja family die bukak puasa kat sana.


 oh, kami pegi lepas berbuka lite-lite kat umah yek. sebabnya di bulan puasa ni Restoran Saba buat buffet. satu kepala RM40.. so, tak tolok deh nak makan nasi-ayam-kambing banyak² tu.. 
.
kui 8.30 malam baru start untuk ala-carte. so, kui 8.30 la baru kami terpacak kat dalam Saba tu.. sabar je la... huhuuh..

kat bawah ni menu masa kami laki bini berbuka. 
amik set ayam.. kami laki bini tak bape gemar makan kambing...


 order omelette.. tapi end up tak termakan pon.. kenyang suda makan nasi arab yang giler banyak tu.. 2 orang pon tak terabis satu pinggan... omelette ni kami tapaw bawak balik makan masa sahur! sedappp giler kot telur die ni!


 roti pita ke ape ni eh? tapaw jugak bawak balik makan sahur kat umah...

yang ni pulak masa bukak puasa dengan family hubby... same jugak, kami pegi sana lepas berbuka lite-lite kat umah aku... tapi buka lite-lite pon makanan penuh meja jugak hasil terjahan di bazar ramadhan. hahahaha

 from left, Ijat (adik ipar), pak mertua, mak mertua


 ikin n meya (adik ipar)


kami oder set ayam dan kambing....


total makan malam tu dalam RM80++. ye la, air buah kat situ ade la dalam RM7 segelas.. huhuhu...



5 comments:

♥cikmOt♥ said...

uikss...ko ni kira melantak ke apa weii...hehehe...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

tempat makan feverat..mlm tadi pun kita pi makan...

CIK NANA said...

Tempat fav Nana nie!! ;p kambing dia lembut macam tisu! heheh..

hyazz said...

wahh wahh...kenyang bangat ni...bak sini sepinggan

MRS. K said...

♥cikmOt♥ ~ aku makan sikit je wei