Buffet Ramadhan di Putrajaya 2011


meh aku listkan a few places yang tawarkan buffet Ramadhan kat dalam kawasan Putrajaya nih! kot-kot la dapat bonus minggu depan, ade yang nak terjah. ye dak? hiks... 

aku cam biasa kalau masuk je bulan puasa, mesti lakiku suh survey buffet yang harga murah dan sedap! murah tu yang die point dulu. kekeke... tapi bila aku dah listkan, hampehh.. tak penah pergi pong! huhuhu... ye la, aku rasa orang yang berperut tong je kot yang afdal amik buffet nih! kalau jenis yang makan cuit sana sikit, cuit sini sikit, tak payah pergi kot. lupekan je laaa... cam membazir sebab ko bayar mahal, tapi makannya sikit jek cam harga RM10. tapi sekali-sekala nak try tak salah kot! kalau korang ade rezeki lebih, pergi je la.. mak tak halang pon. ^___^


Masakan kampung di Taman Warisan Putrajaya

aku baru tau kot kat taman warisan ni die buat buffet.. huhuhu... tapi cam mahal rasanya tempat camtu harga sekepala pon dah RM40. patut letak la RM20. tsk.tsk..


 Suasana Sahara di PICC

sambil makan ade tarian gelek tak ek? hehehe... dekat giler ngan umah aku. sebelah-menyebelah jek... buffet harga RM55 nett... kat sini pon cepat fully booked tau! ko kena book awal² lah kalau nak beriftar kat sini.


 Chakri Xpress Alamanda


tak penah try masuk makan pong... sobss..


.
Mangiamo Cafe, Taman Equestrian Putrajaya

yang ni pon dokek jugak ngan umah den. usha² kat tenet pon cam best jek berbuka kat sini. siap ade buat solat terawih lagi. tapi harga yang tak tahan tu, RM60 nett.


Buffet di MAEPS

yang ni pon glamer jugak.. ni kawasan berjiran ngan putrajaya. hiks.. ramai je aku rasa yang penah berbuka kat sini kan? teringin jugak nak makan kat sini. InsyaAllah, tengok lah minggu-minggu-minggu depan... sekali je pon nak merasa.. huhuhu...


p/s : sayang, i dah tolong surveykan ni?? mana? mana? mana?

9 comments:

MrS. F!zA said...

ai kategori yg boleh makan dlm rege rm10 je..tringin jgk buffet ni..tkde ke yg rege cmtu..rm20 pon jadilah..hahaha

Mrs. Hakim said...

last year ada pergi buffet MAEPS tu.. masakan dia best, no bad.. teringat ikan tandoori dia, halamakkkk, sedap betul.. berulang2 kali amik tak jemu.. satay.. kambing bakar.. nyum nyum.. rasa okey, harga pun reasonable.. this year tak try lagi mana2 buffet ramadhan sbb puasa kalini jenis buka puasa main cuit2 jer makanan.. mcm k ckp la, wat rugi je kalu mkn cuit2.. :)

kayyana said...

uihhh aiihh. nak makan buffet 40 hinggit.. byk mnela kite leh makan.. agak mahal jugak.. hehehe

ummiaqeef said...

ala mcam tau2 je nak cari utk iftar bersama opismate..hehe.. tp kami decide kat PICC kot..

juelee said...

me tingin nak gi, tp kalau mahai rasa rugi sbb jenis makan sket je huhu tak berbaloi

♥cikmOt♥ said...

tak sanggup aku...mahai giler...perut aku leh terima tak lebih dari rm10 ja...nanti membazir...hehehe...walaupun hakikatnya aku ni kenyang 9 bulan... :P

lovelywa said...

laa nihh takde yang murah..susah nk cari rm20 ke atas..sume RM40++ ke atas..sesekali merasa mkn ape salahnye..choice banyak pilihhh sajek..cam mkn kat pasar ramadhan kekdahnye..huhuh

Ya ALya said...

t dah g terjah buffet tu kongsi2 di sini yer.....

eima said...

aku tak mo la join .. rasa cam tak berbaloi je ....