Ibu Hadif Grill Chicken l Aku belum gantung periuk weiii....


 Menu berbuka aku semalam kat RUMAH :
  • Grill Chicken
  • Bayam masak air
  • Air Sunquick
 kerajinan menguasai diri... gigih semalam aku pegi pasar beli bahan nak buat ayam panggang ni... laki aku la ni.. teringin nak makan...

aku belom gantung periuk yek! maklum la, raya kat kolumpo.. so haruslah peti sejuk ada stok haiwan sampai ujung minggu ni... huhuuh...


 aku panggang dalam microwave oven jek! ada function untuk grill, so no hal.. bile la nak beli oven nih! mau baking-baking... asik makan kek yang orang buat jek... ahaks...


 aku punya bahan grill sempoi jekkk... aku perap dengan sos bbq life + sos cili + black pepper + garam... aku perap start dari subuh semalam... huhuh...


ok, buat keje dulu baru ngular... eh, ari ni gaji!!! yeeehaaaa!!!

13 comments:

MrS. F!zA said...

ouh tu yg balik awl dr ai semalah..muahahahaha

eima said...

ko nye microwave ooven tu yg mahai ek ... aku pun dok cari microwave oven yg leh grill sampai bakar²kek bagai tu..tp rega tatahan la...huhu

ko balik tepeng raya ke brape ni ??

MRS. K said...

MrS. F!zA ~ mana ada awal.. kui 5 jugak

MRS. K said...

eima ~ harga 2 ratus lebih kot! tapi yang ni takleh bake cake la..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

wah sedap tue..samalah kita masih belum gantung periuk sebab raya kat KL

hyazz said...

gigih mu...

Sidratul Muntaha said...

ehehe
ya bener..
arini ari gaji!
muhahahaha!
ayam gril?
mmg nak buat lagi la..
aku lapo!!

Masni Syafie said...

sedapnyer...menyempat lagi yer..hehe
tahniah kerana anda rajin...hahaha

♥cikmOt♥ said...

owhh...meriahnya raya di kolumpo weii...lalala

MamaYatie said...

bagus3x..kita pun on off gantung kuali...paling konpem kuali kat umah akan digantung sabtu ni..

sedapnya ayam tur..

ummiaqeef said...

xde idea dah nak masak ape..ade stok ayam je dlm peti..jemu lah pulak..

umie said...

mcm sedap jer..rajin no memasak..

Ya ALya said...

sedapnyer ayam grilll tu......