Selamat sudah pindah!


 hari Sabtu lepas, kami dah selamat pindah sepenuhnya ke kuaters Putrajaya... selamat tinggal Acacia. sobs.sobs...


 barang² semua dah siap packing masuk kotak dan plastik hitam.. tinggal nak masuk dalam lori jek...


 bagus servis abang lori nih.. dorang siap wrap sofa, peti ais, mesin basuh segala... peramah pulak tu! memang puas hati servis dorang. kesian jugak kat dorang sebab bulan pose kan, mesti penat giler.. tapi tak dapat la nak jamu air.. huhuhu


 rumah memang kotor giler la.. banyak habuk, sampah... lepas raya baru kami proses lain... sebelum penyewa masuk, kasi bersih dulu.


 eceli, banyak jugak barang kami tinggal kat umah ni.. katil bujang tinggal 2 bijik, meja makan, pinggan-mangkuk, sofa, streamyx, etc. nak hangkut semua pon tak boleh kan coz dok kuaters apartment. mana nak sumbat semua tu.


katil hadif pon tinggal jugak. katil ni dah lama tau since hubby kecik lagi, elok sampai skang.. katil turun-temurun gitew... tapi sebab dah berpaku, so malas nak bukak n angkut bawak pi rumah baru.. tinggalkan je la untuk penyewa...


p/s : hadif bangun tido pagi tadi terus melalak... 'taknak duduk sini' die cakap... huhuhu... still rindu umah kat Nilai la tu...

11 comments:

azura samsuddin said...

selamat datang Ibu hadif!! putrajaya presint bape?? zura pesint 18 ... nati koling2 ek boleh kite jupe ...

Pn. Zana said...

haha. cian Hadif. rindu umah lama tuh.

umie said...

alahai..berpindah randah lagi...x sanggup jer nak tempuh berpindah utk kali ke-2..umie punya brg kat quarters pun x habis lagi..x serah kunci lagi..

Sidratul Muntaha said...

selamat sudah...

♥MiZz-siHa♥ said...

mesti rindu umah sendiri jgk kan..

SiTi said...

selamat dtg ke putrajaya...duk presint bpe?

syariza09 said...

penatya nk kemas....sian hadif tak leh lari2 cam dulu lg

ummiaqeef said...

sayangnye nak sewakan... selamat berkemas la ye.. ;P

Ya ALya said...

selamat berkemas dengan jayanyer........

♥ EeiNz ♥ said...

alololo..nape pindah kay?

yatt said...

la pindah putrajaya dah ke? kenapa pindah? :)