Shoping Minit-minit Terakhir l Sempat lagi aku terjah Jalan TAR malam tadi!



ada yang tertunggu-tunggu, ternanti-nanti entry aku ke?
lambat skit la update hari ni... banyak urusan! kekeek..



boleh kira last minit soping ke eh? raya lagi seminggu kan?? boleh kot no! huhuhu...


oh, malam tadi anta abang aku ke Stesen Bas Jalan Duta. abang aku kan tengah cuti sakit sebab sakit tibi, so die datang skejab untuk check up... dah alang² berada di kolumpo, laki aku ajak ke Jalan Tar. bukan aku ajak eh! laki aku yang nak pergi.. mungkin die mengenangkan nasib yang belom berbaju raya! harharharun....

kami parking kat tepi² lorong jek.. tapi ade orang jaga dan mintak kos parking. RM5 pulak tu. ceh sungguh.. tapi bayar je la coz dekat bonar dengan deretan kedai² kat Jalan Tar tu kan.. huhuhu...

 sempat aku snap jubah jangak ni kasi bukti aku pi.. kang tak percaya pulaks.. hehehe


 singgah jab kedai ni coz masa tu ujan rintik². so konon buat² cari baju la. siap try baju bagai.. tapi sebenarnya nak tumpang berteduh jek. kekekek..


 tapi laki aku tak suka meterial kain dia... so, lepas kasi hadif try kitorang blah.. tapi cakap kat orang kedai tu jab lagi kami datang balik... miahahaha...


 ok. ni hasil borongan.. sikit jek.. baju melayu laki n anak je yang takde lagi.. yang lain dah setel... so, soping lite-lite sajok!


 ni baju melayu laki aku, ayah aku dan anak aku. beli kat Cosmic Silk rasanya nama kedai tu. besar jugak, ala² kamdar. bertingkat².

kaler die lari skit la dari baju aku.. baju raya aku MERAH CILI. tapi yang ni MERAH HATI. tapi takpe la, dah laki aku berkenan... material kain pon cantik... asal ada nama MERAH suda lah. kekeke...

baju raya ayah aku tu nanti aku kirim dekat makteh hadif lah. dah kata aku raya kat kolumpo kan? so, kirim kat adik je la... asalkan ayah aku dapat beraya dengan baju baru... gitew.... oh, baju mak aku makteh hadif yang beli. so adil. aku beli baju ayah, ko beli baju mak! baru muafakat. heheehhe...


 dan aku menghadiahkan sehelai telekung raya untuk diri sendiri. hehehe. 


 ni tudung untuk mak mertua aku... mil cakap nak kaler lite pepel. tapi aku tak sure lite pepel yang macamana.. rembat la 2 ketul sekali gus. amik dark pepel n lite pepel.


alas kaki ni 3 lai RM10.


p/s 1 : peliksss oh! selalunya laki aku payah nak beli baju melayu... sebab die kata rugi. pakai sekali setahun jer.. tu pasal taon lepas punya baju beli kat hari-hari jerk.. harga pon tak sampai RM30. tapi taon ni die eksaited oh! mak soookaaa!! tapi yang penting, baju raya mak lagi mahal dari laki punya baju. kekekek....

p/s 2 : malam tadi cuaca sejuk jek.. agak baru lepas ujan kan.. dan yang paling best orang pon tak berapa ramai.. takde la nak berlanggar bontot bagai.. dan ramai jugak retisss yang turun soping kat Jalan Tar ek?


9 comments:

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Kak K g jugak ke malam tadii? kita pun tauuu! ish tak jumpa..;)

eima said...

aku dah lama tak jejak kaki ke JLN TAR mau nye dah 4 tahun rasanye ...
aku pegi last balik tgn kosong...

MRS. K said...

Shinnaz ~ harus la terjah..

MRS. K said...

eima ~ iskiskisk.. takpe la, ko pegi jusco sudah! hehehe

ummiaqeef said...

mlm td ko ngan shin punye status fb soping kat jalan tar. ingat kan korang dah janji..hehe..

syariza09 said...

ok la tu $5, kalo parking biasa tu dh $10 tau

Ya ALya said...

mahu tak semangat si suami tu,almaklumla raya ni beraya di rumah dier dulu......hehheheheeh

MRS. K said...

Ya ALya ~ hahaha... a'a kan. baru perasan. kekekeek

hyazz said...

bagus nye dia nak gak terjah jln TAR...klu laki kya...tobat ...takmo dia...rimas