Tempiassss SimplySiti


lepas balik dari Jalan Tar, kami ke Jusco Balakong pulak! *eh, entry pasal Jalan Tar tak up lagi, dah keluar entry Jusco pulaks!  memang dasar... kan? muahahaha..

seperti yang aku mentioned dalam entry lepas, adik aku kan nak beli barang² hantaran kawin die... die nak cari henbeg, skincare/kosmetik, jam tangan... dah pegi Sogo, tapi gelap mata jab masuk dalam tu.. akhirnya keluar dengan tangan kosong jek! melepass... hahaha...

so, dari pulang dengan tangan kosong, aku ajak lah die singgah ke Jusco kejab.. kesian aku tengok die, cam sadiss sangat jek sebab tak beli pape.. hahaha.. padahal ade la 5 pasang baju kurung die rembat kat Jalan Tar tu.. huhuh.. ye la, niat asal die nak beli barang hantaran jek, bukan baju raya pon, kan??

aku suggest kat die suh amik set simplysiti untuk hantaran. boleh pulak die buat muka peliks? hahaha.. eh, ko ingat simplysiti tu murah??? harga cam kosmetik internasionallll ko tahu??

lagi pun aku tengok kawan² aku pakai produk tokti ni cam ok jek... aku lain la, pakai pencuci muka cap safi gambo timun jek.. hehehe.. oh, adik aku ni pon jenis hantam tara jugak pasal skincare ni. suka hati nak pakai produk ape. alah, muka tak alergik, boleh la kan nak pakai ape pong!

so, tengah dok deal ngan promoter simplysiti tu, si hadif ni boleh nak beri-beri pulaks... so, aku bawak la die pegi toilet.. pepandai la makteh deal ngan orang tu nak amik set ape...

lepas dah setelkan si hadif, aku pegi balik kat tempat tu... rupa-rupanya kalau beli produk tokti dapat la t-shirt selai.. tapi makteh bodek promoter tu mintak 2 helai.. satu untuk aku.. baikkkkkk kan adik aku??? ingat jugak kat kakak die.. hikhik...

 but i'm not


 sampul raya... izan, ko nak kan sampul ni seketul???



oh, promoter tu pon baik hati jugak... barang² make up tu die pecahkan pada 2 resit. so, aku dapat satu resit, adik aku dapat satu resit.. resit ni die suh pos ke simplysiti.. tak tau la dapat mende, cabutan bertuah ke, pegi konsert ke.. sambut raya ngan tokti ke... sama² kite tunggu dan lihat... miahahahaha..

itu lah cerita temmmpiaassss simplysiti aku... orang lain yang beli, orang lain yang rasa nikmat die.. kekekek. terima kasih adikku... sayang awak ketat-ketat!!

11 comments:

@e_da said...

bertuah ada adik yg baik

eima said...

wahhh bagus la mak teh ni ...

ummiaqeef said...

bak slogan uo..untung orang ramai..hehe..

Shinnaz Ahmad Rasid said...

nak sampul tok ti!

♥cikmOt♥ said...

nak nak...ko nak buh isi sekali pun takper...sekeping pun dah kira ok tu weii...hehehe

mummysyafie said...

best dapat adik camni..ni adik ikhlas bagi or kakak yang melompat² nak ni

MRS. K said...

♥cikmOt♥ ~ sistem barter kan? kan? aku nak yg ade isi jugak

MRS. K said...

mummysyafie ~ adik yang kasi tau.. kite tak minat siti.. boleh? hikhik

~aSHa~ said...

nape aku tak dpt tshirt...nape watson tak bagi ek?

eB ezrin said...

bertuah bdn... i lioke :)

MRS. K said...

~aSHa~ jusco je kot yang