Behind the Scene l Susahnya nak ajak anak bergambar!


bila anak dah makin besar ni, susah sangat nak snap gambo ngan dorang kan? ade je cabaran die.. taknak kasi kerjasama langsung... poning mak!!! kalau masa kecik dulu senang jek! kite kasi arahan suh senyum, laju je die buat.. tapi skang??? hurrmmmm....

cam si hadif ni, kalau janji nak kasi upah pape - coklat, popok, mainan, baru la die nak amik gambo... klu tak, haremmmmm....... mak die kena snap gambo syiokk sendiri sorang² je la...

 bila kite cakap hadif senyum....... ini la die kasi : senyum nampak gigi tak ikhlas! senyum paksa!

 yang ni pulak pura-pura tido!! seriyes kelakar okey! tetiba jer die buat aksi tido - tutup mata segala... haiii la anak....

muncung tu boleh ikat ngan reben!

 lagi gambo tak ikhlas!

 yang ni pulak, boleh die main hello-hello dekat songkok!!!! hahahaha... memang betui-betui die cakap hello and letak songkok tu kat telinga.. kekekek...

kalau mak die dah nyampah malas nak ajak snap gambo, aksi ni je la paling senang... paksa anak sayang mak die ketat-ketat! senang keje. muahahahha...


so, anak korang susah ke senang nak ajak bergambo???

13 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

sangaaaaaaaaaaaaaaaaat SUSAH!
sejibik sejibun cam zakwan la hadif ni
kene kasik upah baru kasik kerjasama yg kengkadang tu cam kene paksa rela, huhu!

hyazz said...

ha aaaahhh...memang susah... tambah2 kalau si Mia...memang susah...

deelira@deeliraz said...

sangat2.... ssh!!
siap dia paling ke belakang.. tunjuk bontot kat kita.. pastu suh amik gambo "haa amikla.. adik duk camni" .. hehe...

Chekgu Azrine said...

anak saya ikut mood gak.. jkalau mood baik.. gediks kemain!!

akiratoriza said...

mood anak memang kekadang berubah-ubah, anak sy pun lbh kurang sama gak, lau mood ok blh lah snap gambar bebyk tp lau dia kata dh taknak gambar memang takde nyer nak gambar2 lg siap dimarahnyer kita nih suh benti amik gambar.. kehkehkehkeh...

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

ilham pun susah gak nak di ajak bergambar..at last si emak jek yg mcm syok sndri..hehehe

eB ezrin said...

mmg ssh la kan skarang... sbb tuh eB suker candid

kalo x nang ado... hu3

[-suziey-] said...

at least ok la..hadiff mkn upah la jgk..aQeel jgn harap ler..xlayan nya..huhu

[-suziey-] said...

at least ok la..hadiff mkn upah la jgk..aQeel jgn harap ler..xlayan nya..huhu

MRS. K said...

Nad @ MamaZakwan ~ itu la. jenuh la nak berjanji beli macam²

MRS. K said...

hyazz ~ ingat abang die yang susah nak snap gambo.. huhu

deelira@deeliraz ~ hahah.. bukan main lagi anak ko zue.. siap tunjuk bontot.. kekeek. anak aku lom smpai tahan tu la..hehe

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

mcm2 gaya sekecik nie ye..farisyah pantang tunjuk kamera...mesti posing punya

Farra Dhelina said...

emphhh ssh kemain! geram kdng2 smpai kene cubit..sbb geram tak dpt! elok tekan je, dia pun pndang tempat lain..eeee