Bekalan dari Bonda tersayang


aku balik sini, mak aku kirim berbalang² kuih raya... hahahaha... memang dasar kan? patut aku la yang kasi kuih kat mak, ni terbalik pulak! muahahaha....

tiap kali raya memang mak aku rajin buat kuih... tak banyak pon dalam 2-3 jenis jek. yang lain tempah kat orang kampung. semua kuih traditional la - bahulu, kuih bakaq. kuih moden² ni kureng sikit...

dan my mom specialty since kami adik-beradik kecik lagi - wajib buat biskut mazola nih!


tiap² kali raya tanpa gagal harus ada  biskut ni.. sampai aku pon dah addicted ngan kuih ni... dulu rajin la tolong mak aku buat, tapi sejak dah kerja non-ada laaa.. balik kampung pon dah nak dekat raya.. mana nak tolong buat nye.. ye dak? kalau sempat pon buat cornflake madu je la paling senang!

so, mak korang punya specialty buat kuih apa??? share lah nak tau jugak! hehehe....

11 comments:

MrS. F!zA said...

mak ai thn tiap2 thn wajib bt tat nenas..tp ai tk bape gemar kuih moden..kuih bangkit, kuih bahulu je ai mkan..ekekeke

♥cikmOt♥ said...

memang betul2 dasar ni..hahaha...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

mak kita pulak setiap tahun bekalan karipap kecik..memang best...

hyazz said...

hihi.. tiap taon mesti la ketupat jer... kueh2 tak main la...kueh tunjuk ader laa... hihi

eima said...

mak aku la.... seingat aku die tak buat kuih raya tp die buat kek ... mcm2 jenis...

tp mazola kemestian mak2 menakan aku ... wajib 3 beradik tuh ...
dan harus berbekal utk aku bw balik... tp enpanjang dah bg ke guard opis die...huaaaaaaaaaa

nk tego tkt terbantut niat ikhlas die nk sedekah kat org tu ...huhuhu

K nk sikit

MRS. K said...

MrS. F!zA ~ tat nenas tak penah ada dalam balang kitorang..mmg sekeluarga tak makan kot

MRS. K said...

♥cikmOt♥ ~ hahahaha

MRS. K said...

cik Jue Aka Ibu Farisyah ~ kite beli je la.. nak buat tak pandai

MRS. K said...

hyazz ~ ketupat? i tempah kat orang je la..

eima ~ kesian ko.. klu dekat aku bagi dah

Bionic women said...

sukanya biskut kacang nih..biskut mazola..raya tahun ni umah sorang mak sedara jer yg ada,,,,

Ya ALya said...

my mum biasa buat biskut nestum n tat gulung