So, how's ur RAYA in key ell??



umum tahu bahawa taon ni aku beraya di KL belah hubby... # umum tahu?? hahaha.. giler ayat skema mayat! 

tapi kami berkumpul kat umah Makteh hubby di Sungai Merab - berjiran dengan Putrajaya jek.. huhuh...so, petang raya before berbuka tu baru aku gerak ke sana.. hubby pegi naik motor coz die keje lagi ari Isnin tu...

so, malam raya tu lepas berbuka just lepak-lepak je tengok budak² main bunga api.. rendang, nasi impit semua dah setel masak before berbuka tu... so, chillex je lah malam raya tu! dalam hati dok teringat mak ayah kat kampung.. kalau aku beraya kat kg, sure time tu tengah sebuk dok tukar langsir bagai... huhuhu....

pagi raya, after makan lemang-rendang-nasi impit-kuah lodeh, kami pon start acara salam berkaut dan fotoshot... huhuhu...

2 family je berkumpul time ni. family makteh dan family ayah mertua


ini je la yang ada masa pagi raya.. sedara-mara lain tengahari baru sampai...


 lepas salam, kutip duit segala, kami gerak ke kubur pulak.... ni gambar candid tau! hadif ni asal dengar ape² program kat tv ada bacaan al-quran otomatik die angkat tangan nak berdoa! ehehhe... gud boy!

setel semua kat kubur, kami berpecah... family makteh beraya di sekitar kampung, while family in law ke KL nak pegi beraya dengan nenek hubby belah mak kat AU2... nenek hubby beraya kat umah anak die kat berek polis belakang Jusco AU2. huhuh...


 ni gambo maklong n nenek hubby... 


 meriah jugak beraya kat umah ni coz semua anak-beranak berkumpul....

dan lepas melantak tak hingat punya #kalau dapat bantal komfem lena, kami terus bawak haluan masing²... family in law terus balik ke Sungai Merab. kami pulak menghala ke utara... 

 bye-bye kolumpo...

hohoho balik kampung!!!!


itu la cerita sekerat hari beraya di key ell... huhuhu... gerak balik dalam kui 2 lebih kot! tak sabar punya pasal nak makan lemang tepung! #kononnya... hehehe..

18 comments:

.::Lynn::. said...

owh.. ada nenek lagi... best

|| NaFiRaa || said...

meriah jugak beraya kat KL yek!

MRS. K said...

.::Lynn::. ~ ada.. tapi susah nak jumpa.. huhu

♥cikmOt♥ said...

meriah weiii raya kat key ell...sok cari menantu orang key el la...

Wanita2u said...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

ibu MZW @ farah idayu said...

xoxoxo...family merah juga di pagi raya beraya di kl..family belah suami mmg org kl ye?

Ya ALya said...

meriah sungguh......

Ena said...

meriah memg nampak meriah kan.. :)

MRS. K said...

♥cikmOt♥ ~ takmo..takmo...

MRS. K said...

ibu MZW @ farah idayu ~ yep.. mil orang kg pandan. fil org bangi

Qhaifa Nur said...

selamat hari raya

meriahnya wlaupun raya kat KL...

dah follow jom follow back
qhaifanurin.blogspot.com

eima said...

aku ingat beraya kat KL 2-3 hari br balik tepeng..rupenye... belum ptg die dah gerak balik kg die dah...hahahha

[-suziey-] said...

slmt hari raya!!!! waaa ni baru nk menjengukkan diri..hehe..

oo raya KL dulu ek..xbest kan raya KL..xde ape..huhu..sbb tu kita suka kalau turn raya kampung hubby..hehe..bkn la mksudnya xsuka raya ngn mak pak sdiri..cuma suasana dia agk kureng..hehe

Chekgu Azrine said...

merasa gak beraya 2 tempat.. alhamdulillah...

Aleyn said...

Merah....macam baju raya I gak tahun ni...hehehe...

ummiaqeef said...

aku pung ptg raya pertama dah gerak balik kg aku.. best! best! haha..

Bionic women said...

wahhh..merahnya makngah...

Bionic women said...

tapikan..tapikan..kita pun merah makngah jugak..hehehe