Fashionista!

.
 .
ada yang tak kenal Hana Tajima? Yunalis Zarai?? wanita² bertudung yang suka bergaya mesti kenal punya. dorangkan ikon hijabi masa kini.. jadi ikutan belia untuk berfashion dan berhijab... dan ofkos depa ni lawa orangnya... dan kat Malaysia ni pon ramai fashionista blogger jugak; Adriani, Shea Rasul, FL, Fatin Suhana, Maria Elena (sekadar menyebut nama) dan ramai lagi... aku kenal jugak la coz aku memang baca blog depa.. huhuhu... comel ah depa ni, apa yang dorang gayakan semua nampak lawa dan kena kat badan...

http://domesticgoddesswanabe.files.wordpress.com/2010/12/109__800x1200_maxi-dress-blazer-hijab.jpg

Hana Tajima, fashion designer
 

kadang² fesyen skang ni nampak peliks, but at the same time nampak cute sangat lol! aku suke jugak search fesyen² muslimah skang, tapi takat usharapat je la.. takde la sampai nak pakai gitew.. huhuh... tapi dalam hati teringin jugak.. muahahaha... oh, skang ni pesyen pakai long skirt, pallazo, pant kan? legging tu dah macam old skoll kot :)

ari tu ade la aku baca kat paper pasal satu online shop nih! agak femes jugak la coz slalu masuk paper.. dalam dok mengusha FB page die, sekali terlekat daaa... dan langsung terbeli.. adeh.... ni yang malas nak cuci mata kat online shop nih.. pasti terbeli!

 aku beli tali pinggang nih! kekekke


dan long skirt nih! beli dah lama tapi kurang keberanian nak pakai... huhuhuuh...


oh lupa pulak, aku beli kat MissLily Shop. kalau rajin pi la cuci mata kat shop tu.. search je kat FB eh.. aku malas nak letak link.. huhuhu...


dan semalam, buat pertama kalinya aku memberanikan diri pakai jugak skirt dan belt tu.. heheheh.. alah, pegi Alamanda jek, dinner ngan laki ku kat Fish Manhattan.. muahahaha... ye la, dah lama terperap skirt tu dalam gobok, kesian kat die.. huhuhu...


layanlah gambo aku bercamwhore snap gambo syiok sendiri nih! hahahah...


aku pakai baju biasa jek.. beli kat FB jugak...


abaikan perut aku yang membuncit tu.. hahaha... belt tu pon lebih skit je sebab pinggang aku melebar dengan jayanya...


haruslah snap gambo ngan anak... time ni tengah tunggu apak die balik keje...dekat kui 9 malam baru gerak pi Alamanda... lambat dinner smalam, perut dah merancak bunyik dah....


letak gambo ni kat FB, ramai cakap i comel... awwww...awwww... malu lah i....


dan cukuplah kot sehelai skirt tu jer... itu pon taktau bila taon nak pakai lagi... hahaha... bukan type aku kot nak berfashionista nih! simple² ngan shirt + jeans sudah! lagi senang nak bukak langkah!


15 comments:

JaSSNaNi said...

cantekkkkk.. skirt tu nampak jatuh je.. ni kalau pakai sure jadi si pemakai nampak ramping and lebih anggun.. :) pakai la..

Nad @ MamaZakwan said...

cer try amek gmbr dr dpn..
nk tgk kay pakai
ni amik gmbr dr atas
cam tak dpt byg plak, heheh.. ;)

MrS. F!zA said...

ai pnh beli belt lebih krg mcm tu jgk..sekali pon tk pnh pakai.. hahaha kira kes usharapat jgk lah..last simpan dlm gobok je..

*keri tk tergejut ke tgk bini dia cantik2 mlm td?hahaha

mrs.ecam said...

amik la gambo pnuh...nk tngk...heeeeeeeee

MRS. K said...

JaSSNaNi ~ skirt ni lawa.. tak kembang sangat.. selesa pakai

MRS. K said...

Nad @ MamaZakwan ~ hahaha.. takde gambo layang.. takde orang nak suh snap kan gambo.huhuh

MRS. K said...

MrS. F!zA ~ kan? taktau nak pakai dengan baju ape.. huhu..

hahah.. die tak tekejut pon just heran je kot. tanya ni pi mana lawa2 ni.. haha

Pn. Zana said...

baju beli kat mana? bg nama die..:)

MRS. K said...

Pn. Zana ~ ala yang.. blogshop yang jual baju korea tu.. tak ingatlah blog mana.. huhu.. biasa2 je baju ni.. cam tshirt biasa jek

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

betullah nampak comel sangat....
skirt tue cantiklah..pasni tempek gambar full...

SyaNa said...

stylo bebeh

nurul nabila bt medan said...

nape tak tunjuk gmbr penuh ??huhu
mesti cantek !

MRS. K said...

nurul nabila bt medan ~ sebab tak snap pon gambo full.. huhu.. segan nak pose

ummiaqeef said...

x reti ar nak pakai shawl gitu.. tgk org pakai jadi je.. bile nak try cam buruk lak..haha

atanayuiman @ Jue said...

sama la kita.. udah terjeabk!.. hehe.. btw, seriusly k pakai cam nie nampak sgt cantek! serta muda uuuuuuuuu..!
apa kata hari2 pakai cam nie...