Q panjang sebab nak beli pisang goreng je kot!

.
.
muahahaha... sambung balik entry yang aku post petang semalam...




aku kan anta hadif kat umah pengasuh lama kat Presint 14, dekat Gate 1 tu... semalam laki aku outstesen, so haruslah kemalasan nak masak kan. so, before amik hadif tu, aku u turn la kat situ sebab ada bederet kedai makan. aku bajet nak beli laksa ke, mee kari ke... 

eceli banyak je kedai sepanjang jalan Gate 1 nak ke Presint 14 tu.. gerai pisang goreng pon ada 2-3 tak silap aku.. tapi aku benti kat kedai nih sebab aku tengok bapak ramai orang beratur.


slalu kalau beratur panjang mesti sedap kan? so, aku pon turut sama q even aku taktau ape yang die jual.. aku just tengok kat dinding kedai tu die jual nasi ambang la, bihun sup, etc.. so, beratur la sambil mata aku dok melilau nak tengok ape yang besh! dah la petang smalam agak panas!
.
ohhh... ropa-ropanya die jual kepok lekor n goreng pisang je uolss... cehhh sungguh! aku baru bajet nak beli laksa! adehhh... so, alang² dah q, aku pon beli la kepok singgit, goreng pisang singgit... huhuhu... dari penat q tak beli ape kan? kalau la ku tahu, takde makna aku nak q.. banyak lagi kat blakang sana gerai cucur pisang nih!

.
tapi yang memelikkan aku, orang datang tak putus² tau beli kepok lekor sama coq pisang die.. heran aku.. takde la sedap ape pon! kepok tu cam masin jek, n pisang tu biasa² aje... tsk..tsk...



7 comments:

JaSSNaNi said...

oooo... pisang camtu rupa je la?
nani ingat kan pisangnye special sket ke.. sbb dah Q panjang camtu.. ye la.. kadang2 ade gak org suka goreng lain gayanya.. buat guna tepung beras and letak bijan and sedikit kelapa parut kasi best ke.. rupanya goreng ngan tepung segera je pun.. hehehe biasa lah.. lain org lain ragam..

MrS. F!zA said...

ouh tepi jln tu..saja membelok ke situ ke..

eB ezrin said...

ader aper2 x?

MRS. K said...

JaSSNaNi ~ itu ler pasal.. ingat ape yang special kan.. tapi sedap sebab leh makan panas2 jer

MrS. F!zA ~ a'a saje belok sebab nak cari makan.. huhu

Qhaifa Nur said...

memang nampak simple je, macam yang kita buat sendiri kat rumah je tapi kalau dah orang ramai suka, susah cam ne pun tetap dicari.....mungkin penjual baik hati atau mulutnya manis berbicara..

Nad @ MamaZakwan said...

jeng, jeng, jeng...
ada apa2 kah....? =p

hyazz said...

hahaha..itu la.. lenkali jenguk dulu sebelom beratur...