Senangnya Dalam Hati...

 .

Oh, malam tadi masa nak pakaikan Hadif pampers, tapi die taknak!

'Hadif dah besarrr la' katanye

Dalam hati mak jangan la banjir. Kang mana nak jemur tilam kat umah tinggi ni~

Pagi ni check tengok kering uolls.. #Senanghatimaknak! Hari pertama yang berjaya! Kite tgk pulak malam nanti. Huhuhu..

#eceli Hadif dah tak pakai pampers waktu siang.. Saya kasi time nak tido jer. Tapi kat umah pengasuh die pakai lah. Takut jugak terkucil jenuh pulak pengasuh nak cuci. Dengan bebudak lain lagi nak jaga.

#tapikan problem skang, bile die nak berak die mintak pakaikan pampers. Dah byk kali try bawak die ke toilet tp die tak pandai nak meneran pulak! So kena pakaikan pampers jugak.

Soalannya, camno den nak buek kasi die yak lam toilet jugak²? konon taon depan nak anta pi skoll, tapi kalau tak free diapers lagi boleh ker?

Oh, bulan depan Hadif genap 3 taon.


Sent from my BlogBerry®


14 comments:

Ya ALya said...

kes kita kes yg serupa....cam sara tahun depan dah 5 y,tak reti gak nak yak dalam toilet,tapi bila bg pampers laju je yak nyer kuar......

Shinnaz Ahmad Rasid said...

yay! save money for diapers. bagus hadif!

Pn. Zana said...

Ammar belum try lagi malam tak pakai diapers. :) kat nursery pakai la kan? still yak dlm diapers gak. nak belikan die cover toilettuh. mmg tuk budak. ala, yng tuk toilet duduk tu.

MRS. K said...

Ya ALya ~ ha tu la kan? camne nak buat nih?

MRS. K said...

Shinnaz Ahmad Rasid ~ yeay for me! jimat.. mak die leh rolling duit tu soping.. ahaks

MRS. K said...

Pn. Zana ~ tu la.. ingat nak beli cover tu jugak tapi tak terbeli lagi.. huhu

brutal tapi comel said...

rasa mcm baru je aku ciom dia masa dia kua 2.**kg aritu.... cepatnya dia membesar!

bukhairiah said...

Eirdiena sebaya hadif..(dis) xpakai pampers waktu siang, tp malam, gagal...wpon dh ajak g toilet 2 3 kali...tatap banjir...yak mmg dia g toilet..sbb slaloo sembelit...dulu mmg nk yak lam pampers je..tp sbb susah sgt nk kuar, paksa gak g toilet...br lega cikit nk kuar..kikiki

eB ezrin said...

tgh pening gaks sbb aerish tkt kalo x pakai pampers.. hu3

ummiaqeef said...

pandainye hadif..aqeef kalau x kasi pakai, dia kata 'nak pakai pampers'.. payah tul..

munna said...

sama mcm anak munna dulu dah free pampers siang malam tapi time nak buang air besar mesti nak pakai pampers ... tapi nasib baik sekejap je...pujuk2 ok dah skrg ni...

|| NaFiRaa || said...

My Anis dulu mmg IBU dia yang ajar guna toilet.. nasib lah bbsitter dia tau cam ner nak handle budak2 guna toilet.. senang sket lah kalo x pakai pempes.. save bajet mama dia..muehehehe

akiratoriza said...

erm lau sy time 1st Adam nak blajar yak dlm toilet dl sy xnaikkan kt toilet bowl tu, bg Adam yak atas lantai jek then jirus n Alhamdulillah smpi sekrang ok jek.. try lh method nih k.. slmt berjaya...

hyazz said...

wahh...taniah k..baguih baguihhh...ajar jer cara nak yak kat dia..suh dia cangkung...jangan tak lam toolet bowl tu