Tahukah korang di Taman Tasik Taiping ada seekor Kura-Kura Bertuah yang mempunyai Enam kaki??

 .
 .
........dan inilah kura-kura berkaki 6 yang dikatakan bertuah itew :-)

sebab ape bertuah? aku pon tak tahu.. tak sempat nak baca pulak cerita kat paper tu. ni salah satu tarikan di Taman Tasik Taiping. tempat lain takde kot kura² kaki 6 nih.


aku pon baru perasan ada kura² tu kat situ... padahal selalu je pegi Taman Tasik... huhuhu.. kura-kura tu dorang letak dalam feri ni... so, sesape yang naik feri ni jer yang boleh tengok kura-kura 6 kaki tu hokey! hehehe... nak naik feri ni die caj RM4/person seingat aku...


sebelum tu nak bagitau, ni kisah masa cuti raya yang lepas.. meaning sebulan yang lepas... huhuhu.. skang baru nak update LOL! sape nak baca silakan, taknak baca leh pangkah... muahahaha....


kalau balik kampung, memang tak sah la kalau tak round² ke Taiping nih.. paling koman pon singgah Tesco. kekekek... takde buat ape, saje nak jalan² amik angin, cari makan.... orang cakap Taiping kan bandar untuk orang pencen, so memang peaceful! dok lelama pon takpe... laki aku pon dah cakap bila pencen nak balik Tepeng... hehehe..


patutnya time hari raya pi beraya lah kan? tapi kami pi berjalan pulak! dah taktau nak pi beraya umah sape dah! huhuhu... lagi pon saje bawak hadif tengok ikan kat tasik...


nak naik sampan ni, malas nak kayuh pulak! kalau naik itik, hadif nak letak kat mana??? so, kite naik feri je la.. feri tu bergerak slow ya amat!


skang ni dinosour pon kite dah boleh naik tau! nice! baru 1st time tengok!


Hadif sempat mengepow pakcik die naik mesin duit ni...


eceli, Taiping banyakkkkk sangat tempat korang boleh lawat! kat area Taman Tasik ni jer dah ada macam²! dekat dengan Zoo Taiping, Burmese Pool, Muzium, etc... so, sokonglah industri pelancongan negara kita! 

Cuti-cuti Malaysia........ bercutilah dalam negara. macam-macam ada!


5 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

YESS!
correct, i like! :)

|| NaFiRaa || said...

alaaa.. tak nampak sgt kaki kura2 tu ade 6..

[-suziey-] said...

erkkk kita pn xpnh perasan ade kura2 tu..n baru tau ni..hehe..

waaa bestnye naik menda alh kt tasik tu..dulu slalu pegi lake ni xpnh pn naik bende2 ni...mcm xperasan pn dia jalan..ke baru buka ek..heheh..lately dh jarang pegi la..rsnya thun ni xpnh g lagi..haahahahaha

Sidratul Muntaha said...

budak sengih nmpk gigi tu saya suke!!
hihihih

mMoOnN aAlLeEaA said...

lea pun suka g taiping ni k. suasananya best...