Untung Sabut Timbul, Untung batu tenggelam

 .
oh, entry ni takde kena mengena dengan tajuk! T__T. aku tak tau nak letak tajuk ape sebenarnya... huhuhuh... haini mood nak berblog kureng lah!!



kan haitu aku dah redeem baucer anakku tu kan? sila rujuk gambo di bawah.

 
kesemua barang yang aku tebus dah selamat guna dah kecuali syampoo botol besar tu.. aku letak dalam almari si hadif..

hari sabtu baru ni, aku syiok dok melayan tv. bukan senang nak tengok tv skang ni kan? asyik anak je nak mengongker tibi tuh! so, time tu anak dok main dalam bilik die lah.. senyap jek...

tetiba si hadif ni kuar bilik lari² tunjuk kat aku tangan die.. menitik-nitik cecair kaler kuning...

'bu, sabun tumpah' katanya.

aku ape lagi, secepat kilat terus terjah bilik!
omakaiiiii... terkedu jab!

tak sanggup aku tengok! die boleh pegi main syampoo tu da.. separuh botol dia tuang.. adehh... kalau die main bedak ok lagi, takde la aku kena mengemas! ini die main syampoo... harusla mak die kena kerja keras mengemop!! satu keje pulak nak mop, n make sure lantai tu tak licin.. dan 2 kali kerja pulak kena basuh  pulak mop tu coz penuh dengan sabun! haiiiii la anak..... T_____T




dan semalam aku dengan eksaitednya bawak balik selipar angry bird ni untuk anak... amik je anak kat umah pengasuh, dalam kete terus aku kasi kat die! sekali die campak terus da selipar ni.

'taknak' die kata...

#sentaphatimaknak! sobsobs...

budak laki memang tak suke kot benda² macam ni kan? kalau dapat mainan kete ke, motor ke, pistol ke, otomen ke, baru die eksaited kot!



11 comments:

Ya ALya said...

hehehh....terkezut kot tgk burung lekat kt selipar.....heheheh

hyazz said...

haduii laa... anak anak...tu lom besar lagi tu..lagi la tersentap sentak mak tu...sabau jer lah k

|| NaFiRaa || said...

ooohhh.. sungguh leceh kalo sabun tumpah ke lantai.. baik bedak tak pe~ kalo syampoo.. mau 2 3 kali jugak kena bilas.. takut2 nanti lantai makan tuan.. mueheehehhe

MrS. F!zA said...

hahaha hadif tak berkenan tang muka burung tu kot..

MRS. K said...

Ya ALya : huhuh.. kalau tau die tak suke, beli untuk mak die je la.. huhu

hyazz ~ i sabau la ni..

MRS. K said...

|| NaFiRaa || ~ a'a betul. kena banyak kali mop.. takut licin

MrS. F!zA ~ die tak suke pakai kasut lam umah kot! huhu

Nad @ MamaZakwan said...

mak aih, sabun! masak la maknye nak mengemop..tgh syiok2 dpt konker tibi tu, huhu!
sentap gak kalu tetibe anak tak suke ape kite beli..kite pun 1, kunun2 nak wat serprais, skali kite yg terserprais, huhu!

.::Lynn::. said...

ibu hadif, buat hadiah GA la...

deelira@deeliraz said...

kalau anak perempuan mesti dia suke kut kay.. jadi cpt2 la yer ;)

[-suziey-] said...

hahahahaha lawak la hadif..adoiii..mmg sentap arr klu camtu..ekekek:D

mamamarissa said...

macam2 si hadif nie tau...kan dah sentap hati mak tue :D