Barang Runcit 1Malaysia

 .
.
ohh... kat kuaters aku #Presint 5 ada bukak kedai barang runcit 1Malaysia. Kedai ni under MAIWP. barang² pon agak murah aku rasa, standard Mydin. lagi pon katanya memang Mydin yang jadi pembekal. Wallahualam.... apa pon Kedai Rakyat 1Malaysia ni menawarkan harga rendah sehingga 40 peratus daripada pasaran biasa...

hari tu sempat gak gi tengok² sambil soping barang dapo sikit... semua barang² kat situ die siap packaging 1Malaysia.. tapi ade jugak barang brand lain. tak semua die cop 1Malaysia.. hehehe....


 hasil borongan


 ais krim 1Malaysia


 
beras 1Malaysia


ayam goreng segera 1Malaysia


 air oren 1Malaysia


 gula & susu 1Malaysia


semua pon 1Malaysia...


resit


harga die murah jugak la... tapi kalau orang yang memang jenis pandang BRAND, die tak suke kot soping kat sini.. hehheh.. aku belasah jek asal halal sudah... so, kalau nak cari barang pape memang prefer kat sini la. dah la area umah aku takde kedai. nasib la Kedai 1Malaysia ni  wujud kat sini.. tapi yang tak best kedai ni takde jual barang basah - ikan, ayam, sayur, bawang.. semua barang kering...  kalau nak beli barang basah, kedai paling dekat kat blok belah sana tapi harga mahallllll giler mencekik nak mamp!!! haih


.

10 comments:

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Kak K kalau dia jual barang basah susah lew nak cop 1Malaysia! Hahahahaha.

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

boleh pi nie ..nak try gak beli barang 1MALAYSIA

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

ok per brg satu malaysia...brg dia elok ar..stndrd brg yg ada brand gak ar...suka beli kurma dia..harga kt mydin jual 7.90...bulan pose ari2 9.90 tp bukan kurma biasa...kuma tangkai tau..rasa sama cm beli yg brnded ar...lg sedap yg 1 malaysia ag kot..hehehe...

::Mamalyna:: said...

kedai 1 malaysia, memang under mydin...

.::Lynn::. said...

yea la kat umah dia ada kedai... umah ai ada petronas je

Nad @ MamaZakwan said...

tgk kat resit tu
rasenya beras jek btul2 murah
bleh la pi pasni..

maszmadi said...

erm..... barang basah x leh nak cop 1Malaysia, tu yg x jual kut... huhu

|| NaFiRaa || said...

wahhh.. nak jugak kedai nih.. saya memang suka kalo beli barang2 murah nih.. tapi kat shah alam nih x jumpe lagi kedai 1 malaysia nih..

kayyana said...

eh, kdai ni bukan dekat bangunan KPDNHEP tu ke??? yana pernah jugak g beli brg kt stu tp tak byk brg.. kedai pun kecik je... huhuhu

[-suziey-] said...

cute la plak plastic dia..hehe..cantik je design:p ok la..murah jgk la kan..