Eizlan Yusof dan AC Mizal dapat gelaran Dato'?


.
.

Ini berita panas yang baru myartis terima, iaitu Eizlan Yusof dan AC Mizal dikhabarkan bakal dianugerahkan gelaran Dato' bersempena sambutan hari keputeraan Sultan Pahang Sultan Haji Ahmad Shah ke-81.

Majlis Istiadat Pengurniaan Darjah-Darjah Kebesaran tersebut akan berlangsung di Negeri Pahang Darul Makmur hari ini (khamis). Gambar-gambar ini jelas menunjukkan AC dan Eizlan sedang sibuk membuat full rehearsal di Istana Pekan Pahang sebagai persediaan penerimaan tersebut.

Tahniah diucapkan buat mereka berdua dan semoga anugerah tersebut bakal membuat mereka lebih gigih memartabatkan industri seni negara.
.
Rezeki dorang la kan nak dapat title tu...

.
 isteri Eizlan ni gojesss ahh.. lawa..
.

bakal Dato' dan Datin di usia muda...

#credit to myartis.
.


8 comments:

eB ezrin said...

datok? hu3

Em's Family said...

i tak berape pasti ape sumbangan besar derang sejujurnya

hajarus said...

muda2 dah dpt gelaran dato.. wah2...

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

rasanya jd artis lebih senang dapat dato dari kerja kerajaan yg berbakti pd negara sepenuh hati sampai pencen..

PriNcEss DiLLa said...

Tahniah le ye Dato Eizlan dan dato' Ac Mizal....

Qhaifa Nur said...

sapa2 nak dato minta kat negeri pahang huk3..

|| NaFiRaa || said...

ohh.. ye ke?? tahniah2~

Sidratul Muntaha said...

klu darjah kesultanan pahang ni senang dapat.
anak2 phg rmai dapat.
bil aku dulu pernh dpt tpi tolak sbb dia ckp sumbangan dia dlm bidang perguruan byk kat seberang prai compare to pahang
then,tgk juga dato' ape dia mintak and dapat.
klu dato' saje yg paling lowest tu pun ramai dapat.
tpi aku rasa depa dua ni sbb berniaga..
tu yg title bese2 tu dpt la.
sumbangan lain takdelah sgt.
dah namanya artis.
dato' siti pun apply jugak dulu.
lepas tu dpt sbb tgk untung bisnes and jugak kemahsyuran dia dlm masyarakat.

*dato' yg marhem tpi susah dpt mcm dari agong or johor.

*padangan berikutan maklumat dari boss2 beso dan jugak dean2 kat sini jga.