Entry Memendam Perasaan....

.
.
.

.......... perasaan nak kurus balik! muahahahah.....
 



seriyes... dulu aku kuwusss hokey! dalam lingkungan 45-48kg. berat tak penah cecah 50kg pon... kalau dengan ketinggian aku, berat camtu dah dalam kategori kurang berat badan dah! berat ideal untuk aku adalah 55kg. dulu makan la banyak mana pong, dok kurus keding jugak. metabolisme tinggi ohhh!

tapi lepas beranak nih, biasa la... standard la kan badan bagai dipam-pam. masa aku pegnen aku rasa berat aku cecah 63kg kot! perghhh... tapi baby berat 2.74kg jer.. muahahaha... berat aku skang penah cecah 60 kilo! .memang serammm ahhh time tu... sekarang pon seram sejuk jugak thats why tak berani nak timbang! hahahah... tapi kelebaran paling nyata kat lengang aku nih! nak pakai baju tido pon ketat tang lengang.. ceh sungguh!

walaupon aku rasa skang ni aku dah mencapai berat badan ideal, tapi aku tak selesa lah! rasa cam gemooookkkkkkk!!!!!

bila la aku nak kuwuss balik nih???

merungut je la tiap² hari.. tapi usahanya non-ado.. ahaks!

gambo honeymoon 2008. comel pulak pakai tudung bawal pink. eh??


.

10 comments:

Chekgu Azrine said...

eh.. macam saya la plak.. penah sampai 64kg.. skang dah turun ke 56.. just nice la ketinggian 161cm.. tp kita org perempuan jangan kurus sangat.. tak lawa. cepat nampak tua.. huhu..

saya pun psesn cepat naik kat lengan.. tembam semacam.. hahaha

yg pntg hubby sayang wooo

♥cikmOt♥ said...

agaknya aku lagi kurus dari ko dulu weii...dulu la...skang dalam proses lagi...tinggal berapa kg jek kena turunkan ni...

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

penat la pikir diet..lnda dulu berat 55 tak penah cecah 58..sbb tinggi..tp skrg dah bersalin anak kedua, lebih 20kg dr dulu..huaaa.. dah mcm raksaksa...

~izan~ said...

kalau pd mata izan nmpk ok je tp tu la,kdg2 perasaan sndiri kan..izan pun rasa gemuk dah ehehe

Nad @ MamaZakwan said...

kay....
plz jgn cite pasal berat badan!!huhu!
la ni..time ini di kala ini, berat ku udah mencecah 81kg!!!!
harap2 ada la semangat nak kurus pas bersalin nnt huhu!

tggi kay bape ek?takde nampak gemoks sgt pun!

Sidratul Muntaha said...

oklah tu...
tembam2 sikit
dari aku ni
dah kalah montel
elok2 dulu berat 55kg..
thu la ni 95kg...
anak dah 2 org...
aritu turun sikit jdi 88kg..
dah start sakit blik..
naik le balik..
huhuuh...

|| NaFiRaa || said...

nak KURUS jugak!!! huhuhu

eB ezrin said...

singgah dlm ke'MC'an. bb lembab laks tuh hu3.
betol la, dolo eB paling2 pn 47, pas bersalin pn 47. tapi skang nih. dh 54. hu3

Em's Family said...

i lepas beranak, susah betul nak kurus, tapi sekarang i dah ade own determination, bukan nak cantik sangat, tapi untuk kesihatan.. harap2 ade semangat untuk kawal makan..

lovelywa said...

dulu toksah cite la kay..mmg kay kurus ramping..tp dah beranak pinak konfem naik punye..ape lagik?? jom la beraerobik...