Filem Aku Bukan Tomboy l Best ker???

 .
.
.
ohh.. malam tadi aku dah selamat layan movie nih! Persoalannya, best ker? 'best' la kot sampai Hadif dok tanya 'bila nak abis?', 'ibu, nak balik'. hahahaha... dari kaca mata budak² cam Hadif ni, ofkos la cite ni tak best... bukan die paham pon ape yang dilakonkan.. tak gitew? yang die tahu, katon-katon-katon!



Sebelum tu, meh layan sinopsis filem ni dulu.

 Sinopsis aku bukan tomboy :-
Filem Aku Bukan Tomboy mengisahkan tentang si gadis Tomboy (Scha) yang dibesarkan oleh bapanya selepas kehilangan ibunya sejak kecil. Di sebalik hati seorang gadis tomboy ini dia turut menyimpan hati kepada seorang lelaki, sama seperti perempuan normal yang lain. Akhirnya, tanpa disedari dia berada dalam percintaan tiga segi di antara 2 jejaka iaitu Harry dan Burn.


Pada pendapat aku, cite ni BEST jugak! Kelakar jugak la... ada part yang memang kelakar giler. laki aku dok mengekek jek kejenye #laki aku memang suka gelak. hahaha... cite ni ikut logik boleh diterima.. ok la dari cite² konon kelakar ntah pape Prof. Razak tu.. opss....

mostly cite ni pasal budak² tomboy/pengkid. depa ni dok berebut nakkan si Scha nih.. tapi Scha tak layan. oh, Scha ni keje kat kedai pizza.. siap bawak moto hanta pizza lagi tu...

abt1 Salina Saibi Pakai Bengkung Untuk Sam
Sam (Salina Saibi) yang belah kanan tu asyik la nak mengorat si Scha.. aku pon pelik. tak keje ke si Sam ni? setiap masa nak mengacau orang jer.. orang dok sibuk² keje, die pegi melepak pulak.. heheehe.. tp watak die dalam cite ni memang menjadi... nampak real betui!




kalau takde si Sam aka Harry memang cite ni tak da boom kot! kelakar siot die ni... dan aku hairan lah, cite² melayu ni. si Harry ni keje die salesman je pon, jual buku. tapi umah sewa dok berdua ngan kawan dia bukan main hebaittt lagi... perggghh... sama la cam cite² lain tu.. rumah tak padan dengan keje.. ye dak? huhuhu... 
 


dan yang paling aku tak puas hati, pasaii pa rambut pelsu depa ni buruk sangat???? adoooiii.. nampak sangat rambut pelsu tu! failed lah!!! tapi si Scha ni berani ke nak potong rambut cam Sharifah Amani #Mualaf tu kan? siap botak lagi.. huhuhu...

Syamsul Yusuf pulak belakon sebagai Burn.. budak nerd ala Mr. Bean gitew... ni pon aku pelik jugak! ade ke orang bendul camtu kt Mesia nih??

apa pon, tu semua hanyalah cerita rekaan semata-mata....tiada kaitan dengan yang idop atau mati.. hehehe... so, layannnnnn.....

ohh.. lupa pulak, jalan cerita ni tergantung tau! sebab si Scha ni taktau nak pilih si Harry atau Burn... abis camtu je... dan aku yakin cite ni akan ada sambungan bak kata si Syamsul :“Apa yang pasti ini bukanlah filem komedi terakhir saya kerana akan ada selepas ini".



sekian review dari saya.. selamat menonton! minggu depan turn hadif pulak tengok karton #Puss-in-Boots.

.

5 comments:

Dalila Hamid said...

x tgok lagi.. tggu astro first la kot

Lin said...

Sama kot...tak der mood nak nengok wayang..takut tak best..hehe

Cute MuM said...

hahah..
kalo fikir logik, memang tak logik pon..
tapi part lawak tue adalah..
dania die suka musik..
tue bila awek burn tue g club, dania yang menari..hehe..

Nad @ MamaZakwan said...

wah,wah..
selang seli dgn anak ;)
mggu lepas happy feet
mggu ni aku bukan tomboy
mggu dpn puss in boots
mggu lagi 1 ombak rindu plak
ke....mak nye pi tgk esok? ;P

MRS. K said...

Nad @ MamaZakwan : cadangnya camtu la.. huhuhu.. bape byk duit abis da. sbulan 4 kali tgk wayang.. kekeke