Jumpa Shaheizy Sam di Coconut Shake Klebang, Melaka

.
.
.
satu lagi tempat yang besttt untuk dikunjungi kat Melaka adalah Coconut Shake Klebang. femes-emes weii tempat ni untuk aktiviti jalan² cari makan! eceli, apa yang specialnya cocunut shake kat Klebang ni ek? kat tempat lain tak besttt ker? 

Tapi kalau dah ramai orang dok beratur panjang, beli sampai berpuluh-puluh bungkus, mesti ade something yang best kan?? Kalau lalu kat jalan Klebang ni pastu jam pulak tu, haruslah sebab orang dok parking kete kat tepi² jalan. that's why la sesak! muahahaha... 

tapi masa weolls pegi Sabtu lepas, time tu jalan jam jugak.. plus ada function ape ntah kat Pantai Klebang sana... weolls sampai kedai tu pon dah kui 5 lebih, dah nak dekat kui 6. kedai pon dah tak ramai orang... oh, skang ni kalau sesapa nak bungkus je boleh beli kat tepi jalan besar tu.. kalau nak duduk minum + makan nasi lemak pedas boleh masuk terus ke dalam.. ada kedai kat belah dalam sana... kat luar khas untuk tapaw sajok!



 Coconut Shake yang menjadi igauan... 

seriyesss sedapppp weiii.. kaw-kaw punye! harga die kalau tak silap RM1.80-2.00 satu.. yang special nya Coconut Shake Klebang ni sebab campuran kelapa yg diblendkan bersama dengan ais..  dan ada pulak ice cream walls perisa vanilla at the top. ala² root beer float gitew... walllawehhh... rugi sapa mai Melaka tak try air femes nih! eh, kat pasar tani Putrajaya ni pon ada jual jugak, tapi die punye kedekut ahh.. sikit je letak kelapa tu...tak kawww!


 Hadif tengah batuk, takleh minum banyak.. kasi rasa je....



masa tengah dok ralit minum coconut shake + makan nasi lemak pedas + karipap, kebetulan ada crew² filem Songlap datang kedai tu... sekali dengan pelakon die uolls - Shaheizy Sam + Syafie Naswip. perghhh.... ketak lutut den tengok artis paling fofular tu... sempoooii jer....

tak sabar nak pi bergambo sebenarnya.. tapi aku buat² cool lah! biar Sam makan + minum dulu.. kasi die kenyang then baru la ajak begambo.. hehehe.. time tu kedai dah nak tutup pon. orang pon tak ramai...



masa ni aku segan² lagi. so tangkap gambo ramai². leh cover line nerves... muahahaha...



tak puas hati sekeping je gambo dengan retis, ajak pulak bergambo lagi sekali. tapi kena dukung anaklah buat teman. ngehngeh



tapi orang kata, BERDUA LEBIH BAIK. ye dak? miahahahah.... so, kite teruskan misi....

































































^______^


Mr. K yang snap gambo ni... die pon layan je bini nak gedix ngan retis.. sebab die pon sama jugak naik sheikh. mula² tu malu konon... ceh!


 gambo kecik sudah! hahahha.. *dengki sebab Sam letak tangan kat bahu die.. hiks..




p/s : incik suami outstesen ke Kedah pulak sampai Jumaat nih.. so, nanti i balik kampong dengan hadif  n abang i je la.. makteh hadif nikah Sabtu nih... syiokkkknyer kenduri.. bestttt sebab sedara-mara semua berkumpul + rumah meriah!!!

.

14 comments:

Azzah said...

wah jumpa encik sam..

mama tisya said...

aritu ke melaka tk sempat singgah sini ..nk gk merasa coconut shake klebang yg femes tp tk tercapai

Chekgu Azrine said...

beruntung erk.. hehehe

Nad @ MamaZakwan said...

arrgghhh...!!!
jeles2, haha!
shafie naswip pun ado!
adoiyai, meroyan gue! =P

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

mama k nak jugak ....dengki tau..

SyaNa said...

awat sam serabai nauu
xpe janji lakonan mantop

SyaNa said...

awat sam serabai nauu
xpe janji lakonan mantop

♥cikmOt♥ said...

klebang original coconut shake kan???memang glamer tempat ni...yang tepi jalan tu tuk tapau...dulu gerai derang kat tepi jalan gak...

etiey.com said...

sungguh mempesona!!! alahai handsome tp rambutnya cam tak kemas lak

@e_da said...

wahhhhh glamerrrr uuu

MRS. K said...

♥cikmOt♥ ~ ye le.. skang dah ade kedai khas utk makan minum kat situ belah dalam sikit

bukhairiah said...

best kan cacaonut shake tu..ai dh jd mcm gian dah..sebulan sekali p pekena jadik la...ai slaloo gak pomote coconut shake ni dlm blog ai..

mggu lepas kt klebang tu ada Gegaria Harian Metro..tu y sesak ckit jalan...

Sidratul Muntaha said...

sham aku tak minat
budak lagi sorang tu aku suke
huhuh
apeasl aku rasa mcm familir muka laki ko?
mcm muka super senior aku mas ngaji kat northrop dulu

kayyana said...

uwaaaaa.. mak yg nengok pun jeles giler.. kite senasib la mrs k..husband kite pun outstation.. huhuhu.. sedey kan