dapat Anugerah!



 thanx to eb for the award!
 cantik. LOL



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Ibu Hadif Giveaway 1/2011



korang nak hadiah ni tak?


klik SINI untuk maklumat lanjut!

TQ.



Jom buat duit dengan Heartbeat. TQ sudi Klik!



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

sangat syiokk... bertambah lagi tempat shoping kat Nilai ni..


 malam semalam sempat singgah Tesco Nilai.
dekat jerk ngan umah... dalam 5 minit naik kete...


orang adalah meramai. sangat.sangat.... 
maklumlah, hari pembukaan...
masa petang tu, kami dah lalu kat depan tesco,
tapi tak jadi coz kereta banyak bersusun tunggu nak masuk..
kereta park sampai ke tepi jalan besar pun ade...

so, kami melencong ke Giant je la.. nak beli barang² makteh hadif...
then, terus hantar barang tu kat umah sewa makteh kat putra perdana.
sbelah malam baru kami pegi semula. dalam kui 8 camtu..
time tu orang dah kurang... que nak bayar pon tak lama..

budak ni mengantuk lagi.. mood pon takde!

 tapi bila bawak die ke belah mainan, terus hilang ngantuk sume..

 paling best, soping barang anak la.. banyak sale untuk barang baby.


p/s 1 : lepas ni, giant dengan tesco berlawan² harga laa.. 
          so, kite as pembeli kena bijak berbelanja.. 
          banding dulu harga, then baru beli... huhuhu...

p/s 2 : hari ni baru nak start puasa ganti...
          macam nak bukak puasa kat foodcourt tesco je!
          tetiba teringin nak makan claypot!



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Tesco baru Nilai dibuka..



ORANG ramai menyerbu Tesco Bandar Baru Nilai yang mula dibuka kepada orang ramai semalam.


NILAI - Tesco Stores (Malaysia) Sdn. Bhd. (Tesco) di Bandar Baru Nilai di sini diserbu orang ramai sempena pembukaan pasar raya besar itu semalam.Orang ramai mula mengunjungi pasar raya itu seawal pukul 9 pagi bagi mendapatkan pelbagai produk yang menawarkan harga menarik.

Seorang pelanggan, Suhaimi Yusuf berkata, dia datang bersama keluarganya kerana mahu membeli pelbagai barangan yang dijual pada harga istimewa. Katanya, dengan pembukaan Tesco ini, dia tidak perlu pergi ke cawangan Tesco Extra Seremban 2 untuk membeli barangan keperluan harian.
"Saya sebelum ini pergi ke Tesco Extra Seremban 2 untuk membeli barangan keperluan tetapi sekarang, saya tidak perlu pergi jauh untuk tujuan itu.


p/s : dah terjah Tesco ni malam tadi!! will update later... 


credit Kosmo Online!




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

TOP 21



hohohoho... result top 21 Contest Kids & Cartoons dah keluar...
gambo hadif pon ade jugak tu!!


boleh check kat sini untuk tengok full top 21




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Journey to the South!

.
 
sepatutnya lah! tapi last minute, tak jadi pulak! huhuh. takpe, mayb next time!




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Terapi jiwa dan minda!



rehat di hari jumaat yang panjang....

ke Alamanda lagi!





sebelum gaji sudah aim!

akhirnya selamat sudah di kaki...



 dan untuk anakanda tersayang...


p/s : pegi lah ke hujung dunia sekali pon, 
       namun anak sentiasa dalam ingatan...





Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Beli kereta baru lagi!!



ni adalah sambungan entry aktiviti minggu lepas... 




oleh sebab Makteh hadif dapat mengajar di Cyberjaya,
so nak ulang-alik naik motor tu macam susah sikit la..
kesian pulak kat die kan? nilai-cyber tu dalam 30 minit jugak..
then, kalau ujan ke hape, susah jugak!
nak bawak balik buku anak murid lagi...
so, fikir punya fikir, ape kata kasi angkat kete satu!
senang la nanti die nak ulang-alik..

tapi makteh cakap nak pindah umah pulak!
die dgn 2 lagi kawan die dok serumah!
dekat jugak, dalam 10 minit ke sekolah..
saya tak kisah la kan, mana² jer yang die selesa..
mula² dia cakap tak jadi nak amik kete,
sebab kawan² die pon masing² ade kete..
so, tumpang je la kawan die tu..

tapi malam tadi dia cakap jadi pulak amik kete tu!
senang nak bergerak katanya..
lagi pun bila cuti sekolah, makteh kena masok belajar balik.

so, layan je la pic minggu lepas ni eh...

kami pegi show room dekat Putrajaya.

budak ni kalau letak dekat tempat mainan, senyap lah die..

 baru seminggu keje dah boleh pakai kete! huhuhu

 bosan betui nak menunggu...

saya bab² nak check kete ni memang tak pandai ler..
biar la hubby buat semua... kite dok diam je lah.. huhuh

makteh nak amik viva elite.
skang ni tengah promotion. ada diskaun 2 ribu
tapi kami nak amik dekat batu caves,
coz ada tambahan diskaun lagi RM500.

uolls pon kalau nak amik kete perodua,
saya suggest dekat Batu Caves...
die punya promo memang special sikit!




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Latihan ke Jamban...

@ potty training...

 haipp!! buat ape ni??


rasanya anak² korang pon sama jugak kan? 
kalau nak membuang tu, mesti nak nyorok kan?
blakang pintu la, blakang langsir la, celah baju la... etc..



skang ni hadif umur 2 tahun 3 bulan...
so, rasanya dis is perfect time tuk ajar hadif potty training..
lagi pun taon depan kami nak anta hadif sekolah, 
tak best pulak klu nak susahkan cikgu lagi kan.
hadif skang ni kalau nak berak or kencing, mesti die kasi tau.
so, masa ni la kite nak amik peluang tu untuk ajar!

InsyaAllah, 1st lesson hari sabtu ni lah..
cuti sabtu-ahad ni nak try ajar die...
karpet² semua kasi gulung sandar kat dinding.. huhuhu..

wish me luck okey! 
will update ape akan jadi.... huhuhuhu....



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

From KaripapSayur



hadiah menang GA Karipapsayur dah dapat!!
Terima kasih ya yang..
kalau ade lebih lagi, leh buat GA lagi! huhuhu

 siap kasi kotak lagi! jom tengok ape isi dalam...


 pergh.. gila banyak si nurul ni kasi! makasih ya buk!



jom tengok model menggayakan eksesori yang banyak ni!
































































hadif kena dera dengan ibu! huhuhuhu....


korang doa² la haku dapat anak pompuan nanti!
kesian si hadif ni asik la jadi mangsa!! kekekek....





Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Makan besarrr.........



lunch tadi pegi Alamanda!! makan pizza! ngeee~
terserempak ngan eima manje pulak! hehehe...
ye la, opis die belakang Alamanda jer.. jalan kaki jo...

meh layan gambo! perut dah lapar balik!
ye la, makan pizza skit sekejab jer dah kenyang,
pastu lapor balik! huh! tapi tadi saya tak sentuh pon pizza!
makanan banyak sangat weh.. tak tertelan tekak ni!
balik opis, dah lapar balik. huh!


banyakkan????? pizza order 2 jenis tadi.. 
tapi satu lagi hilang pulak! rasanya dah snap dah gambo tadi.. 
makan untuk lima orang.. itu pon tak terabis, 
satu pizza je abis, satu lagi tapaw balik opis!

 perut korang lapor balik tak weh?? mau kejab lagi pi carik makan nih!


total makan tadi dalam Rm100++.
nasib orang belanja makan! weeee~~~



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Party Time!!



hari ni baru sempat nak update. ni kisah Isnin lepas...
my ofis ade buat sambutan besday dan persaraan..
ade sorang staf kat sini akan pencen ujung bulan ni..
dan buat party untuk staf yg lahir bulan Jan-Feb.


kek besday dan kek selamat bersara utk kak Maya...

 my KP pon join sekali... 
 .
kami....

 me, Lynn, Fiza

 antara lauk pauk yang ada ari tu.. 

 besday gal basi dengan hadiah besday dari ofis yang baru dapat...




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Pening!!!


Pening sangat-sangat! ubat dah telan 2 bijik... 
Rasa nak landing terus jerkk...
tapi hubby belum balik lagi.. 
kang takde sape nak bukak pintu... huhuhu...
try bw sebab malam ni baru sempat tengok belog!
selow-selow......



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Idle!


maSJid BeSi... aS tHey caLL iT
 image by gugel


Hari ni pegi ceramah dekat Masjid Besi Putrajaya.
Ceramah Keluarga Bahagia. Amin....
So, tak sempat nak update pape...
nak buat auto publish pon takde mood!!

Haiiiii laa........

 

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Free je weh!


ceh sungguh untuk diri sendiri!
apsal la saya baru tau mainan masuk coin ni free je..
takyah coin-coin bagai...ko naik, tekan jer butang tu... 
then, gerak-gerak lah dia!!

nak main free? jom la datang Giant Nilai!!...

pasni ntah pegi ke tidak ke giant lagi, 
coz Tesco Nilai dah nak bukak wehhhhhhhhhhhhhh!!!



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Garang!!!

 Gambo fresh pagi tadi b4 makteh hadif pegi keje!


hari ni hari pertama makteh hadif bergelar guru!
semoga selamat semuanya...

dan selamat jugak buat budak² SK Cyberjaya...
nasib la korang dapat Ustazah garang! kekekek...

takde la, muka je garang tapi hati manyakkk baikkk oooo...



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Mitos vs Fakta semasa Hamil


Jom baca mitos yang jadi kepercayaan ibu-ibu di zaman moden ni... hehehe.. ini untuk bacaan je yer, terpulang la nak percaya ke tak.. boleh nilai kan sendiri... huhuuh...



Mitos : Jantina kandungan boleh dikenalpasti dengan hanya melihat posisi perut si ibu. Jika kandungan berat ke bawah ini menandakan anak lelaki, tetapi jika ke atas bererti anak perempuan.

Fakta : Salah! Ketika kehamilan pertama, kandungan berada pada kedudukan di atas dan masih di dalam keadaan yang bagus. jika kehamilan kedua atau ketiga, otot perut mula kendur menyebabkan perut melendut ke bawah. Kedudukan perut tidak menentukan jantina bayi.

Komen : Hemmm... yang saya penah dengar kalau perut bulat cam bola, tu tandanya baby boy.. huhuhu... cam saya dulu la, perut memang membulat... orang yang tengok pon cakap boy...


 ********************************


Mitos : Jika kamu inginkan anak yang dilahirkan putih melepak bak soya, amalkan meminum air kacang soya setiap hari.

Fakta : Walau pun masih diamalkan hingga kini, tetapi kacang soya tidak membantu dalam menentukan warna kulit bayi.. Setiap pembentukan bayi tidak kira warna kulit, rambut, mata; semuanya dipengaruhi oleh faktor genetik dari sebelah ibu atau ayah. Jika si ibu atau si ayah berkulit cerah, kebarangkalian kulit anak juga cerah adalah besar..

Komen : Hahahaha... saya la antara yang terpengaruh dengan mitos ini.. memang tiap-tiap hari pulun minum soya kotak tu... saya suke soya jagung tu.. sedap.. lam peti ais memang wajib ade air soya kotak.. tunggu pasar malam baru beli yang ori punya... huhuhu..anak putih? hermm... hadif dulu mase kecik memang putih.. sampai boleh nampak urat hijau kat tepi mata.. skang pon camtu jugak.. tapi takde la seputih masa baby... nak kata saya putih, memang tak la... maybe dari baka sebelah ayah hadif kot! uhuhuh...


p/s : Tak kisah la cammana pon anak tu keluar, lelaki ke perempuan, hitam ke putih, itu tetap anak kite kan? Terima la seadanya sebab itu lah lambang cinta kita bersama suami tersayang...






Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Dato' Siti Nurhaliza bina Masjid Al-Khalidiah



Tertarik la baca cite ni kat Kosmo hari ni.. Alhamdulillah, siap jugak Masjid yang dibina atas sumbangan Tokti dan Dato' K.. ade jugak kebajikan yang tok ti buat dapat manfaatkan semua orang..
dorang pon dapat ganjaran pahala.. InsyaAllah...

GAMBAR MASJID AL-KHALIDIAH DATO SITI NURHALIZA DAN DATUK K
Masjid yang dibina di Kampung Permatang Pasir, Kedah ini diberi nama Al-Khalidiah berdasarkan nama Datuk K iaitu ‘Khalid’.


WAJAH ceria Khalid dan Siti Nurhaliza selepas majlis perasmian Masjid Al-Khalidiah di Sungai Petani semalam. 


cerita lanjut korang boleh baca dekat Kosmo online.

p/s : tokti nampak bam-bam la sekarang! tengok dalam show Siti pon nampak kecomelan die.. huhuhu..



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Nilai-Dengkil-Cyberjaya-Putrajaya-Bangi-Nilai



Peergghh.... 'jauh' giler perjalanan hari ni... kekekekek...
kena qado jalan-jalan makan angin,
coz malam ni sampai besok ayah hadif kena keje... huhuuhu...

Nilai - umah
Dengkil - tengok tanah
Cyberjaya - survey sekolah makteh hadif
Putrajaya - riki-riki kete untuk makteh hadif
Bangi - jalan-jalan cari makan
Nilai - balik umah.. tido. zzzzzz


uolls buat ape hari ni???





Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Dating dengan Bloggers.....


Lunch hour yang panjang ni mau pegi Alamanda...
nak dating sama blogger² ini :

http://mysweetdiaries.blogspot.com/


kakak², kite jumpe di sana!!!



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Kuda oren ku lari gagah berani...

Hepy face!!

kuda oren ni beli masa cuti raya cina ari tu.. 
beli kat kedai sebelah econsave taiping... 
harga die dalam RM15.90. 
kuda ni pakai angin.. so, bila agak² kuda dah kempis, 
kena la tiup kasi kembung balik kan? huhuuhu...

tapi hadif tak suke pon naik kude ni..
sepupu² hadif yang tumpang naik.. huhuhu...

kuda ni tinggal jer kat umah opah.. bila² balik kampung, boleh la naik..
tu pon kalau masih elok.. kot² la sepupu² hadif tolong lanyak.. hehehe




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Jangan tunggu lama-lama....



Fuhhhh...... selamat suda mengcash out kan earnings yang ada...
tak kuasa dah nak tunggu ujung bulan...
dan tentu-tentu satu BE pon tak nampak bayang...

makin lama makin ramai bloggers daftar dengan nuffnang,
so peluang nak dapat BE memang makin menipis.. huhuhu...
takpe la, cukup la ape yang dah dapat tu...
balik kepada tujuan asal blogging.. 
blogging is fun anyway....

 berkurun la nampaknya nak kumpul balik...



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Kita bakarrrrrrrr!!!!......... ayam dan udang panggang.



macam biasa, kalau cuti umum dapat cuti lebih,
memang ramai la kaum kerabat berkumpul kat kampung kan?
tambah pulak kalau ada kenduri-kendara, penuh la umah time tu.
memang sangat-sangat-sangat besh! meriahhhhhh.....

bila ramai berkumpul, macam biasa, agenda bakar-membakar pon bermula!
kebetulan masa tu tesco buat promo ayam murah! sangat murah!
tak ingat pulak berapa sekilo, tapi memang murah la that time.
so, my hubby beli 20 ekor ayam, sebab esok tu kenduri tunang makteh pulak kan.

so, Rabu malam tu we all amik 2 ekor ayam, kasi panggang!
my mom sediakan rempah nak perap ayam tu.

memang meletup la my mom punya bahan perap! sedap gilaaa..


 my big bro sediakan tempat nak bakar!


 in the making......


 perghh..... terliur jab...



the next day, paklang saya sponsor udang galah pulak!
udang ni amik kat kolam die jer.. free.. heheehe...



 gaul kunyit sama garam jek..


 sapu sikit dengan planta... kasi berlemak...


 masih terasa keenakan udang cicah air asam... pergh...


 dua kupu-kupu... si hadif dan aidid..
hadif tua 3 hari je dari aidid...


arghhhhh..... rindu nak balik kampung lagi....





Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥