Ibu Hadif Giveaway 3/2011



Assalamualaikum...
Seperti yang dijanjikan, saya nak buat GA lagi...
kali ni sempena 2nd Aniversary alwzbemybaby.blogspot.com/
dah ada penaja, hadiah pon dah dapat kat tangan, so kite proceed! 


 Ibu Hadif Giveaway 3/2011


 Jom tengok syarat² GA ni :

1. Mestilah follow belog ini dan belog penaja, Kedai Huffaz.
2. Buat simple entry pasal GA ni dan tempek banner GA seperti di atas. Jangan lupe link kan.
3. Dalam entry korang, mesti mention Ibu Hadif Giveaway 3/2011 ditaja oleh Kedai Huffaz dan letak sekali banner kat bawah ni..


 4. Dah siap semua, tinggalkan link korang kat entry ni ek!
5. Tarikh tutup pada 29 April 2011 jam 3 petang.



Hadiah

3 orang pemenang bertuah akan menerima set kerongsang Sweet Dream dari Kedai Huffaz.




cantik kan?

so, jom ramai² meriahkan GA ini...



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Ade ke Moody Saturday?



ahaks..!

selalu Moody Monday kan? kekeke...

ari cuti pon hidup dalam blues gak ker?



tengah tunggu mood nak sambung episod perhentian nih!

datang la cik mood!!!

 cantik ohhhhh Perhentian!


one fine day, kita akan bertemu lagi..... InsyaAllah


p/s : banyak kenduri kawin nak attend cuti nih!



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Ibu Hadif Giveaway 3/2011 DITUTUP!



 Ibu Hadif Giveaway 3/2011




 ~  TAMAT  ~









Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Bercuti di Perhentian Island ll Cara nak ke Pulau Perhentian



Selamat Pagi kakak-kakak!
Selamat Pagi adik-adik!

Autopublished!
entry ni taip malam tadi...
gigih ohhh ku buat jugak entry kui 11.45 malam...
ramai yang dah request entry pasal Perhentian...

so, here we go!!!
siapkan mental dan fizikal uolls hokey,
coz lepas ni semua entry pasal Perhentian jek. huuhuhu...



flight dari lcct ke epot KB pukul 1.40pm.
dalam kui 12 lebih tu kami dah sampai epot dah...

kan Isnin tu gomen gaji, so haruslah setelkan dulu ape yg patut!
pagi tu, dalam kui 9.30 dah kuar umah pegi sarapan.
then, pegi bank. cocok duit, bayo duit kete + utang segala..
gegas pegi pejabat pos, bayar bil pulak. 
then, singgah taska hadif bayar yuran!
haruslah kena setelkan itu semua dulu..
baru lah boleh pergi berjimba dengan tenang kan?
kang pegi vacation, hati tak senang.. itu tak bayo, ini tak bayo. adeh...

ehhh... melalut pulak!! sambung balik cite...



sampai epot, terus serbu dunkin donut.. we all self-check in, takde simpan baggage bagai... so, usung la ke sana ke mari beg berat tu... tu pasal malas nak pegi makan... donut pon donut lah! asal dapat isi perut!


 dah setel check-in, melepak je la dalam tu... sambil tu sempat update status FB. kekekeke...


perjalanan lebih kurang 45-50 minit (tak ingat), kami pon sampai ke Epot KB. sekejab jek rasa.. kalau naik kete ni, mau kematu bontot.. huhuhu....


sayang bangat sama AA sebab tambang die murah!!! tapi bila flight delay lama-lama, rasa nak menyumpah jek! huhu..


Welcome to Kelantan...

rasanya ni 1st time sampai Kelantan... dulu masa sekolah rasanya ade la rombongan pegi Tengganu.. pegi Kelantan takde kot! tak ingat sudah.. tapi komfem memang pertama kali lah sampai Kota Bharu!


 sampai jek sana, terus kami serbu kaunter teksi/tiket ke Pulau Perhentian kat dalam epot tu.. ramai oh mat salleh nak pegi Perhentian... 

tambang teksi dari Epot ke Kuala Besut adalah RM78 sehala yer.... masa nak beli tiket tu, ade sorang mat saleh ni ade sekali. so, abang teksi tu suh kami naik satu teksi jek.. tambang teksi bahagi 3... so, dah save duit sikit kat situ... hehehe.... tiket feri ke Perhentian pon kami beli kat sini jugak. harga RM70/person pergi-balik.


dalam teksi pon sempat begambo lagik! mihahaha... hadif cam biasa, isi minyak dulu..


 sampai Kuala Besut dalam kui 3.50 pm... next ferry kui 4.30 pm. so, ade masa nak pegi makan dulu.. perut lapooo giler! ye la, sempat makan donut seketul je tenghari tu.. kami makan kat area jety tu jek...


 pukul 4.30 pm kami dah naik bot dah... 


 antara pemandangan kat kawasan jety....


pegi Perhentian naik speed boat yek! memang melambung-lambung badan ni...tudung senget-benget tak kisah dah.. berpeluk je kami dua beranak.. hadif dah buat muka cuak... huhuhu... bapak laju pakcik boat tu bawak!! siap ade mat salleh ni cakap 'crazy man' kat pakcik bot tu.. kekekek....

perjalanan amik masa lebih kurang 30 minit untuk sampai ke pulau.. kami stay kat Perhentian Kecil (Coral Bay)...


bersambung........



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Iman Lilly & Tiara Rose ~ anak Sazzy Falak


Tahniah GUA ucapkan buat pasangan Nazril Idrus & Sazzy Falak yang menerima kehadiran sepasang cahaya mata hari ini. Bayi kembar yang diberi nama Iman Lilly & Tiara Rose itu dilahirkan pukul 8.25 pagi tadi di Prince Court Medical Centre, Kuala Lumpur. Berita gembira itu diumumkan Nash menerusi akaun Twitternya sebentar tadi.

@Nash_IdrusLVG Alhamdulillah TQ Allah for sending @SazzyFalakCLPT & I, Two beautiful babies Iman Lilly & Tiara Rose, born 28th April 2011. Amin

Lebih menggembirakan pasangan itu apabila bayi kembar itu lahir pada hari yang sama dengan tarikh lahir bapa mereka, Nazril Idrus. "Selamat Ulangtahun yang ke 37" GUA ucapkan kepada Nash!

Pasangan Nash & Sazzy berkahwin pada 8 November 2006

* kredit to GUA

TAHNIAH!!!!!
Eksited ohhh bila dengar orang dapat anak nih! bila turn haku pulak nak menambah nih???



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Hollllaaaa!!!! i'm back!!



rindu kat belogggg!!!

rindu kat korang.korang jugak!!!

^______^



baru masok opis! hadif tak sihat pulak balik dari Perhentian.

tak sabarrrr nak upload gambo beribu lemon tuh!!!

b4 dat, nak setelkan keje dulu!

see ya!!


p/s : umah korang pon tak jenguk lagi nih!! mood keje belum mariiiii.....
 


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Irina Melati Duta baru L'Oreal...



korang perasan tak iklan L'oreal yang baru kat tv?
model die Maya Karin n sorang lagi awek...
dalam hati tertanya-tanya pulak, sape pulak ni?
sebab memang tak pernah nampak pon kan?
rupanya tu adik Maya Karin, Irina Melati.. oh!

cantik lah Irina nih! teserlah muka anak mat salleh!
 si Irina ni peguam kat London hokey! 
ini baru betui beauty wif brain kan?


maya karin adik irina melati Gambar: Maya Karin & Adiknya, Irina Melati Berkongsi Rahsia Kecantikan
Screenshot2011 02 17at91739AM Gambar: Maya Karin & Adiknya, Irina Melati Berkongsi Rahsia Kecantikan
pix credit to RotiKaya.com


yang ni pulak gambo family Maya Karin...


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Blueberry Kek Salji



baru-baru ni Makteh Hadif ade order kek dengan kawan die dekat area Cempaka Nilai... RM45 untuk 1 kg.. memang berbaloi-baloi.... makan la sampai muntah!! huhuhu..


Blueberry Kek Salji namanya...

bluebery kek bersiram cream cheese. sangatttt seeetttaaapppp uollss.... rasa lemak masin manis nya.... makan berulang-ulang!!! mak metua lalu pon tak perasan! ahakss...



 
tengok gambo pon menawan kan? apetah lagi kalau korang leh rasa sendiri kesedapan kek ni....


nah! amik la rasa sorang sepotong! kekekek......






Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Agak² korang ape ai tengah buat sekarang???

dah nama pon duduk lam pulau, ape lagi aktiviti nak buek kan? nak soping tak de mende nak beli.. huhuhu... so, ape yang boleh buat......











main pasir dengan anak kah?











http://4.bp.blogspot.com/_aVQAcT1By1Y/TIfKXLUqzmI/AAAAAAAAAMk/SUNP7Qk_75s/s1600/maluk+beach.jpg
berjemur perasan jadi omputih (bajet badan puteh gebu. huhuh)

http://www.eastcoastdiverllc.com/Pics/snorkeling%20stock%20images/snorkeling1.jpg
snorkeling kah?

sleeping couple
golek-golek atas katil... (baby-in-the-making) muahahaha....


autopublished!!! nak jugak update belog tu! huhuhu... taknak la korang lupakan saya while im away kan... huhuhu... all pics by google....



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Cuti 3 hari ~ Cuti² Malaysia....

 
 
 tuan tanah sedang bercuti yer... isnin.selasa.rabu. campur sabtu, ahad lepas = 5 hari.. yeeeehaaaaaa... memang cuti² sungguh la ni.... ^_______^

Air Asia planes
 flight KL-KB pukul 1:40 pm... doakan kami sekeluarga selamat pergi dan kembali yer kawan²...
.
 dah terasa lambaian Pulau laa... tak sabar nak pijak pasir yang memutih, ombak menderu menghempas pantai... angin laut yang menghembus segar.... heavennn.....









































































Perhentian!!!!!!
tunggu aku datangggg.................

Perhentian Islands



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Siap!

satu beg je untuk isi baju kami 3 beranak!! sonang biar Mr. K je galas beg ni ala-ala bagpacker cam stail omputih... kekeke....


p/s : vacation time.... yeeehaaaaa!!!



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Kuey Tiaw Goreng tak Basah...

.




asalnya nak buat kuey tiaw goreng basah...
tapi jadi terkering pulok! muahahaha.....
hentam sajok asal rasa die sedappppp!



jemput makan semua.....


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Pencinta Donut!



Morning uollss.....

Dah mamam?

Dah mandi?

Ari ni korang nak buat ape?
a) dok umah. golek-golek atas katil.
b) banyak keje umah aku nak kena setel ni..
c) jalan-jalan Midvalley
d) mandi air terjun best jugak!

muahahahaha....

saya dok umah jek... ari sabtu, layan hindustan lah!

ok. back to the topic!
nak tayang breakfast hadif ni ha...

hadif loves donut! tapi saya rasa die suke jilat gula tu jek! huhuhu...


donut instant je noks!! beli frozen kat kedai... huhuhu... takde masa nak uli bagai... padahal tak pandai buat.... mihahaha...


untuk mak pak makan, saya goreng kueytiaw jerk....

korang sarap ape???




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Lepas kawin baru nak belajar masak...



Sekali-sekala, nak jugak berehat dari masuk dapur kan? So, alang² Makteh hadif dok ngan kitorang, suh la jugak die ke dapor.. nak merasa bakal pengantin punya air tangan... huhu.. makteh ni kalau kite suruh baru die buat.. kalau tak suruh.. hermmm... 

we all ni nama je mak ayah keje tukang masak, tapi anak nya tak turun pulak bakat masak tu! huhuuh... T___T. makteh boleh masak, tapi yang simple² je la... kalau masak kari, masak lemak, tomyam tu memang die serender lah! bila saya ajak die tengok cara saya masak, die cakap 'lepas kawin baru nak belajar masak'.... muahahaha... suka ati kau lah! laki kau! muahahaha.... 

jom tengok hasil air tangan makteh! tapi dengan guide saya lah! 

 hidangan makan malam...

 ayam masak kicap

 sayur kacang

 telur dadar

yang ni paling sedap!!! daging masak merah... 
tapi beli kat kedai lah! hehehe


ok la kan? bukannya tak pandai masak.. malas je lebih.. huhuhu... die cakap saya dulu pun tak pandai masak... lepas kawin baru nak belajar! hahaha... die tiru mentor rupanya... kekekeke...

uolls mesti pandai masakkan? jelesss gilerr tengok kak ayu , FarraD & eily rajin ke dapur!!! 



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

eh, eh..apaknye pulak yang lebih...



hadif muke kesian....

kesian kat anak, kena dok tepi jek tengok ayah die buat puzzle.... padahal ayah beli memang nak suh anak yang main.. tapi terbalik pulak! kekeeke... bila ayah susun, hadif kacau... so, puzzle yang siap susun tu dah tunggang langgang... so, kena la hadif dok diam² kat tepi... tengok je la... ayah lepas gian kot kecik² dulu tak puas main... huhuhu.


susun bang... jangan tak susun.. kekeke



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Make over Puteh Gebu Jr.



balik kampung ari tu kan dengan kete baru makteh...
nak tayang kete baru kat orang kampung la tu... kekeke.

sampai Taiping dalam tengahari camtu...
so, sempat ler singgah kedai sebab nak makeover skit kete tu...
bukan buat ape sangat pon... nak tambah visor jek...
sebab nampak 'skema' la pulak kete standard camtu kan.. huhuhu...

 budak ni tengah nak pasang visor.

 tuan punya puteh gebu jr.

 tuan punya puteh gebu sr.

oh, ari tu sangat panas hokey! matahari mencanak atas kepala! 
nak tunggu orang tu pasang sempat ler berpeluh.. huh!

 si comot ibu... dapat eskrim diam lah.. sure tak kacau mak pak dah!

 baru la lawa skit letak visor tu kan...

 kasi zoom skit.... stylo la skit.. 

Kelebihan door visor ni adalah waktu kita park kereta tengah panas. 
so, boleh lah turunkan sikit cermin tingkap tu.
takde la panas sangat dalam tu.. 
dah la sekolah makteh ngajo tu memang jenis parking open gitu...

then, beli karpet ni.. so, karpet ori tak la kotor... huhuhu...
semua sekali total dalam RM90...


p/s : sesekali kaum wanita cam kite ni cite pasal gajet kereta ni best jugak... huhuhuh....


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥