Cuci Rumah Baru!


aktiviti kami anak-beranak hari ni adalah mencuci rumah baru kasi bersih bersinar. *fiuuhhh....


hepy weekend uolls~



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Norman, Memey Bebas Tuduhan Khalwat




KUALA LUMPUR: Pasangan pelakon, Norman Hakim dan Memey Suhaiza 'menerima' hadiah perkahwinan dua bulan lebih awal, apabila mereka dilepas dan dibebaskan daripada tuduhan berkhalwat, yang dihadapi sejak tiga tahun lalu.
.
Hakim Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur, Salehan Yatim membuat keputusan itu pada Jumaat, tanpa mendengar pembelaan mereka, selepas berpuas hati bahawa pihak pendakwaan telah gagal untuk membuktikan prima facie terhadap pertuduhan.
.
Norman dan Memey yang hadir bersama di mahkamah pada pukul 9.30 pagi, mengakui bahawa mereka agak emosional semasa mendengar penghakiman tersebut menyebabkan mereka menangis.
Pasangan yang akan diijabkabulkan pada 28 September ini, juga tidak putus-putus melafazkan ucapan syukur manakala Norman segera ke surau berhampiran untuk menunaikan solat sujud syukur sebelum ditemubual oleh wartawan.

berita lanjut klik sini 

.
psssttt : aikkk???


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Makan, Makan Lagi!


tengahari sudah!!!

makan lunch hari ni disponsor yer... kat opis ade jamuan makan² sambut besday + puasa.... sonok ohhh sebab ade banyak lauk-pauk! ^____^. bile mejlis nak start nih??

korang lunch kat mana ari ni??

ok. kat bawah ni pulak pasal makan² Unit ANFC tengahari semalam... makan kat kenny rogers Alamanda... pon sponsor jugak tapi pakai duit kelab lah! ngee....

 amik set ayam drumstick ni.. takmoh quater meal tu. jenuh nak abiskan.


 mushroom sup... pekat ohh sup die...


Mango Magic Yogurt. sodappp!



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Jalan² Rumah Blogger Eima aka Manje




hari Sabtu minggu lepas, amat la bosann giler... hubby outstesen, makteh pulak pegi kursus... berdua jek dengan si hadif... otak ni mula la pikir mana nak melilau... last skali sms cik lynn ajak die jalan² Putrajaya. sbenonye nak pegi riki-riki kuaters yang saya dapat tu.. time tu tak dapat kunci lagi, so tengok dari luar je la.. tengok persekitaran cane, etc... satu blok dengan saya tu ade kedai dobi, kedai runcit, ofis maintenance, taska... semua satu bumbung. beshhh.... 


lepas dah tengok umah, takde idea dah nak pegi mana... pikir punya pikir dah sampai Putrajaya, cik lynn ajak pegi umah blogger Eima... die kan baru pindah umah teres.. so, saje la nak melawat umah bawu die... hehehe... si lynn call eima cakap nak pegi umah.. si eima ni siap cakap umah selerak la ape la... alah, bukan nak buat sport check pon kan, nak melawat mak buyung jek!

saya panggil Eima ni Manje (nama timangan die), we all dulu satu kelas masa study kat Kuantan dulu. ingat lagi dulu, roomate si Manje ni nama die Sayang (nama timangan jugak la). hahaha... memang elok pon Manja sebilik dengan Sayang... hiks..

sampai je umah, si Manje ni keluarkan mainan anak die kasi budak² ni main... time ni hubby n anak Manje takde kat umah.. dorang keluar kejab...


si Aliya anak cik Lynn ni suka sangat la bergambo... siap get ready pose lagi kalau kite nak snap gambo die.. hiks... 

anyway, tenkiu Manje for the layanan dan juga sejug air ribena (eh, ye ke ek?).. hehehe... lenkali buat makan², jangan lupe jemput pulak!



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Gambar Majlis Cukur Jambul anak Jimmy Shanley-Suhaila


comel-putihnya baby Zahrah!!!

 nak tengok lagi gambar, leh klik ohbulan!

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Ehem... ehem.....


dah dapat kunci umah bawuuuu..... ^_________^

http://www.ajnye.co.uk/images/project/housekey.jpg 
bersedia fizikal mental ujung minggu ni! kemas kasi bersih!



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Baru Kembali ke Pangkal Jalan



hahaha... tiru tajuk entry CikMot. kekekek...


saya pon sama cam die jugak, baru balik dari syabas salak tinggi.
takde la baru, kui 10 pagi tadi baru sampai opis. hehehe...

dah nama nak dok kuaters kan, kena la setel bayo api air segala...
terbang melayang duit bulan ni... takpe, janji bulan² masyukkkk! hehehe...

ape yang masyuk?? umah saya kat Nilai tu saya sewakan kat student Usim. sewa RM1k++. Alhamdulillah, rezeki jugak tu...

ok la.. nanti sambung....


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Telemovie : www.cikgushida.com




Tayangan : Astro Prima, Hari Raya Pertama, malam (90 minit)
Pelakon : Azad Jazmin, Omar Abdullah, CikguShida, Delimawati dll
Arahan : Isqandar Jebat

Sinopsis: 2 wartawan mencari Cikgu Shida tapi Cikgu Shida tak ndok ditemuramoh, menyamor le jadi mcm2 dan mempermainkan 2 wartawan tu...
Watak Cik Shida dalam telemovie :-
1. MEKANIK ROCK
2. MAK CIK JUA KUI
3. KETUA KAMPUNG
4. BOMOH 2 ALAM
5. HANTU JOGET
6. APEK SAMSENG JUA AYAM
7. MAK CIK CLEANER
8. GADIS AYU
9. SITI NURHALIZA/WAHIDA
10. M. NASIR
11. Diri sendiri

*credit here



pergh.... hebat cikgu shida nih! semua watak die balun!!! penah gak tengok youtube die, memang la kelakar n sempoi.. tapi kadang rasa cam ntah ape-ape. cikgu kah?? sesuai ker? ari tu penah baca kat mana ntah, pengetua cikgu ni very supportive. sokong ape yang die buat lam youtube tu. huhuhu... ape pon, selamat maju jaya buat cikgu shida. korang jangan lupe tengok telemovie ni raya pertama nanti. hehehe


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Merambang di Nagoya pulak!



lepas kelabu mata kat Muaz Textiles, kami gerak ke Nagoya pulak! Nagoya ni memang tempat feberet saya nak cari kain pasang since form 4 lagi.. time tu kan dah dok asrama, so kena pakai baju kurung manjang... selalunya, memang cari kain kat Nagoya depan supermarket Taiping Jaya.. huhu... *uh, lama dah tak pegi TJ
................dan sampai la sekarang... dah beranak satu pon tetap setia dengan nagoya!

pernah pegi Jakel sekali! tapi keluar dengan tangan kosong. kenapa? sebab tak betah kat dalam tu.. tak pandai nak carik kain + harga pon quite mahal! tak mampoooo... huhuhu.


 Nagoya kat Jalar TAR tu 3 tingkat kan? 3-3 tingkat jugak kami panjat... kat sini kami cari kain pasang.. saje je cari kain buat baju kerja... huhuhu...


 kain ni semeter RM5 sajok. total = RM20.
sudah kena rembat dengan makteh hadif! adeh...


yang ni pulak semeter RM6. total = RM24


p/s : bila taon pulak nak anto kat tailor nih?? huh!!!


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Muaz Textiles l Hari² pun MEGASALE!


Percayalah!!!
Barang² dalam tu semua murahhhhhh amatttt!

 Muaz Textiles - terletak bersebelahan dengan Semua House!


 dalam ni macam² jugak ada jual. tudung macam² jenis, shawl berpatern², baju kurung, baju melayu, inner, etc. harga die memang murah-murah-murah gilers! masuk je dalam tu terus merambang bijik mata coz semuanya tersangat la murah di pasaran.


 tudung² semua main longgok² jek.. pepandai la korang selak dan pilih.


 Baju kurung siap berjahit hanya RM43. mostly kain cotton lah! kalau kat luar harga dalam RM50 kan? tapi saya tengok cotton die jenis jarang tu. so, malas nak beli!

baju melayu n sampin pon ada.. harga dalam RM40-60 camtu.. nak rembat dah selai dua, tapi takde kaler yang berkaitan pulak!

Hasil sopingan di Muaz!

 seketul shawl Rose merah menyala... RM8.80 kot!


pashmina ni pon harga around tu jugak lah! beli sebab nak buat table runner. bukan nak pakai kat kepala. hehehe...

so far, memang murah gilersss barang dalam ni! klu korang pegi Jalan TAR, jangan lupe terjah Muaz Textiles hokey!

next.... kite ke Nagoya pulak!!

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

WW ~ Murah! Murah!



shopingan di Jalar TAR~


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Jimmy Shanley kaki pukul???


"Ya, memang benar. Saya pernah memukul Suhaila pada hari ketiga perkahwinan dan hari kedua kami bulan madu. Kejadian itu disebabkan dia mengingkari nasihat saya. Tetapi saya tidaklah memukul sehingga mencederakan dirinya, ujar Jimmy.

 
Panas! Panas! Panas!!!

Akhirnya isteri Jimmy mendedahkan faktor utama berlaku keretakan rumah tangga mereka adalah disebabkan suaminya itu pernah memukulnya serta terlalu mengongkong.
 
Baca cerita ni dulu, then baru nilai sendiri!!


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Kuaters!


Ye, betul! Saya akan berpindah ke Kuaters Putrajaya buat kedua kalinya. huhuhu. banyak urusan nak kena setel nih!


esok malam hubby balik yeay!!! kerja beliau dah setel, boleh la balik awal! kalau tidak, minggu depan baru balik, huh!!

*nak kirim ape yang best kat Sarawak tu yek?? taknak kek lapis. nak benda lain. orang Sarawak, any suggestion?


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Resepi Udang Masak Lemak

.
Tak sure la menu bila punye.. dah lama terperap lam draft. so kasi edit sikit, then publish je la... tapi yang pasti, tentu lah hari minggu punya menu. nama pon hari cuti jer dapur berasap. huhuuhu.

kalau ade udang, saya lebih suka masak lemak! masak sambal tu jarang2. huhuhu

saya punya resepi sempoii jek...

Bahan-bahan :
Udang (sukati banyak mana)
Cili api (ikut suka jugak. nak pedas letak lebih)
kunyit hidup besar ibu jari
santan
asam keping
serai
garam

Cara-cara :
1. kisar kunyit dan cili api
2. masukkan bahan kisar/serai ke dalam periuk
3. masukkan udang
4. masukkan asam keping dan santan
5. letak garam sikit. then, rasa sedap ke tak. huhuhu


udang masak lemak + ikan masin + telur dadar....


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Sogo l Jalan TAR





image by google




Saya cuti hari ni noks! Hari ni GAJI ~ so, it's SHOPPING time!!!




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Gambar Majlis Perkahwinan/Persandingan Nurul Syuhada Nurul Ain yang serba putih..

.
saya cilok gambo ni dari FB my cuzzy, kak pah. die dapat undangan ke majlis resepsi Nurul Syuhada malam tadi.



 anak sepupu saya pon nak interpreme.. hehehe.. dorang dapat table berhadapan dengan meja pengantin.. best kan?


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Sophea Isabella ~ Anak Dr Sheikh Muszaphar dan Dr Halina



Update gambar anak Dato' SMS




alahai.... comellllllnya.... gewammmm....


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Baby Angkasawan - Dato' Dr Sheikh Muszaphar

.
Tahniah buat Dato' dan Datin SMS di atas kelahiran baby girl... 


mesti comel gebus gebas macam mummy n daddy die....




TAHNIAH~


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Sabtu - ke Pantai Putrajaya lagi...



penat sangat hari ni. tempek gambo sekeping dulu.




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Edisi Jakun l Troli Tesco


Sukati korang la nak cakap haku jakun ke mende.. tapi memang pon! baru 1st time kot jumpa troli ade seat kembar! hiks...



si hadif kalau pegi tesco memang kena letak die dalam troli... kalau tak, die nak berdokong jek! taknak berjalan langsung! pastu taknak makteh die tolak, nak mak die jugak yang tolak troli. adehh....


ni ha troli seat kembar! huhuuhh... ade dua seat untuk budak-budak... kalau anak ade dua, ngam-ngam ler leh letak lam troli. huhuuhuh...


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Jumaat yang penuh dengan Berkat

 
Alhamdulillah... Alhamdulillah.... pagi tadi rezeki duit gaji backdated! now, baru kejab tadi dapat panggilan telefon yang mengujakan!!! lama dah menanti saat ini... Allah maha penyayang, menunaikan setiap permintaan hambanya. Alhamdulillah....
 p/s : rezeki berganda hari ni!! lepas ni boleh la tiap² minggu Hadif mandi pantai Putrajaya.... hahahahaha

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Pendapatan Blogging Bersama Nuffnang



senyum. tak perlu kata apa. walaupun tak sebanyak RM bloger² otai sana, tapi ini pon dah Alhamdulillah...


 Fakta :
1. RM723.14 bersamaan 2 tahun berblogging.
2. Sudah 3 kali cashout .


 

 Jumlah terkini... bakal dicash out hujung bulan ini. promise! dah malas tunggu. cukup la buat belanja raya.



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Alhamdulillah... Alhamdulillah....



duit backdated gaji dah masuk setelah sekian lama menanti!

http://lh4.ggpht.com/_hvh6AeLlELA/S5cvce6HMPI/AAAAAAAAHyI/rMIauqrQ68c/ist2_788010-malaysian-ringgit.jpg

right timing!!! memang klu boleh haku nak die masuk time nak raya nih!!

Isnin ni mau terjah Sogo dan Jalan Tar mau soping raya in advance!!! yeeehaaaaa!!!!


p/s : cikmot, wahhhh ko lagi sakan yer... siap tanya cik abe nak request ape!!



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Jualan Penghabisan Stok : Semuanya RM20 sahaja termasuk Pos!




Oshkosh Pants
Size  : 7 Years (25 inch)

 .
Gap Tshirt
SIZE 100 (2 1/2 months)
SIZE 110 (3 years) 


Romper + Pants
1. Romper
2. Pants
Size  : 12 months


SIAPA CEPAT DIA DAPAT!

emel me : miss_kebab0520@yahoo.com


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Siti Nurhaliza - Falling in Love


Jatuh cinta dengan lagu ni masa Tokti buat persembahan di APM baru² ni.. besh!

asik ulang-ulang-ulang dengar lagu ni kat youtube.



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Pesta Buah - yang penting FREE



hari ni kat opis ade acara makan buah secara percuma... korang leh baca cite makan free kat belog cikmot jugak. ye, kami satu opis, lain bahagian lain floor. sekian.

eh, kat belog kak hyazz pon dah update jugak!!

sorang lagi membe opis, si lynn mungkin minggu depan baru die update pasal ni. well...... u know... hahahaha..

lagi sorang membe opis si Fiza, puasa ari ni.. kalau tidak mungkin korang leh baca die update jugak!


 antara buah free - rambutan-manggis-langsat


dan ofkos raja buah - si durian-isi kuning-sedap gilerr


 membe sorang ni siap tapaw naik opis.. nasib bonjot kecik jek, kalau tak nak jugak tumpang! muahahaha...


 banyak giler ibu mengandung ni makan deriyan. mau panas satu badan..


 taon lepas punya makan buah free tak dapat join. Alhamdulillah, kenyang perut hari ni makan buah sesaje... tak makan nasik pon lunch tadi.. makan malam kang je la.. skang ni pon dok rasa perut tegang lagi.. banyak giler ahh aku melantak deriyan!


perghh... kusyuk giler mak aliya ni makan deriyan - muka penuh nikmat! hahahah... kawan² dah naik opis, die tak naik² lagi... memang melantak habisan ni!


p/s : makan FREE memang SEDAP!!


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Night at Floria Putrajaya

vavava....giler kentang! floria dah abis baru nak update! cit!
 Alkisahnya, minggu lepas Mr. K kan kena outstesen ke Langkawi... pegi naik kereta dengan opismate die.. so saya kena anta hubby ke opis. dorang nak gerak dari opis kui 12 tengah malam!!! 
kami gerak dari Nilai ke Putrajaya kui 8.30 pm camtu... kui 9.00 pm dah smpai putrajaya... takkan Mr. K nak melangut sorang² kat opis die tu kan smpai kui 12. so, kami singgah la Floria dulu, cuci mata
layan gambo je la ek.


budak ni keje die nak berdokong jek.. bagi aiskrim baru la nak berjalan sendiri.


kualiti gambo tak memuaskan. harap maklom!


harus ada gambo puan blog yang manis dan hadif yang sweet


perarakan bot berhias lampu ~


bunga-bunga-bunga-dan-bunga-lagi



kami tak abis round pon.. penat nak berjalan... lagi pon perut lapar tak dinner lagi.. rasanya ni 1st time saya pegi tengok floria. sebelum ni tak berkesempatan lol!


p/s : ari ni kat opis ade sessi melantak buah-buahan tempatan!!! yeeeehaaaa!!! nak durian! nak durian!


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥