Jom pegi beraya!

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Merdeka dalam RAYA!

 
 .
“1Malaysia : Transformasi Berjaya, Rakyat Sejahtera”
 
 

Alhamdullillah, dah 54 tahun kita MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA! 



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Isi SURVEY dan Dapatkan Baucer PERCUMA!

.
Korang pernah dengar MySurvey tak? 


Di MySurvey, pendapat pengguna amat penting dan berharga! Beberapa inovasi yang diilhamkan oleh penyelidikan pendapat pengguna antara lainnya termasuk beg udara, brek anti-kunci, kad kredit ganjaran tunai dan topi keselamatan untuk kanak-kanak. Keputusan penyelidikan kami banyak dipetik di dalam akhbar dan majalah seperti Wall Street Journal, USA Today, South China Morning Post, Bangkok Post dan Business Time. 

Dengan sokongan padu daripada ahli panel kami, kami berjaya membangunkan panel pengguna terbesar di dunia dan kini kami merupakan penyedia maklumat pasaran perunding utama dunia. Para pelanggan kamu merupakan syarikat-syarikat gergasi dari serata dunia.
.
Sila suarakan pendapat anda kepada kumpulan pengguna kami, iaitu mereka yang membentuk produk dan perkhidmatan pada masa hadapan. Untuk berbuat demikian, sertailah panel kami. Sekiranya anda ingin mendapatkan maklumat lanjut, sila hubungi kami.



dan korang nak baucer² di bawah secara PERCUMA tak??

apa yang korang perlu buat hanyalah MENDAFTAR dengan MySurvey secara PERCUMA, dan ikuti langkah berikut nya... setiap servey akan dihantar terus ke emel korang. dan selepas korang isi survey tu, korang akan dapat points. points yang terkumpul bolehla korang redeem baucer² di atas... senang kan???

klik SINI untuk daftar dengan MySurvey. daftar sekarang untuk menjadi panel MySurvey dan dapatkan baucer² yang menarik!!!




















Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Selamat Hari RAYA l Pulanglah Perantau....



'Dalam kerendahan hati ada ketinggian budi
Dalam kemiskinan harta ada kekayaan jiwa
Dalam kelembutan lidah ada keterlanjuran kata
Dalam gurau senda tentu ada khilaf dan dosa
Mohon kemaafan untuk segala-galanya'

Salam Aidilfitri Maaf Zahir & Batin

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Perang Satu Kampung!

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Ayam kat Tesco lagi murah daaaa dari Care4

Serbuuuuuuuu.....


Sent from my BlackBerry® Smartphone



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Ayam di Carefour hanya RM4.99 sekilo l jom beli banyak buat rendang

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

teruja!




Sent from my BlackBerry® Smartphone
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

1st time main bunga api


Not me la of cos!

My hubs kasi hadif pegang bunga api.
Surprisingly die tak takut. syok lagi ada. hehe

Selamat Hari Raya Aidil Fitri uolls..


Sent from my BlackBerry® Smartphone


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

check in Desa Putra, Sungai Merab

Selamat malam sayang2 semua..

kalau orang lain tgh bersesak kat jalan,
aku tgh bersenang lenang depan  tv.
lepak kat umah makcik hubby.
ada hikmah gak beraya di kl. huhu
tak payah bertensen tengah jalan.




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Menang Lucky Draw l Selamat Hari Raya!




menang lucky draw kat belog Dilaz. terima kasih yer... comel ahh keychain bear tu... 

to all, SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI

kepada yang balik kampung ari ni, hati-hati di jalanan. biar lambat asal selamat hokey!


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Hadif in da houz yaww!





.


ari ni bawak hadif ke opis! malas nak anta ke pengasuh - jauh kena pusing. lagi pun bos pon takde... and i nak balik awal.. so, layan je la mamat ni kat opis... die tak kacau pon, just asyik tanya ibu, ni ape? ni ape? poning kepala nak menjawab.. huhuhu.... ape yang penting, biskut oreo n kuih raya kena ready lah untuk die mamam! 




p/s : opis dah sunyi sepi.. uuuwaaa..........



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Lauk Sahur dan Berbuka untuk hari ini!

.

pagi tadi aku bangun kui 4.30 am. gigih aku buat ayam masak lemak.nak penuhi keinginan tekak kononnya... pagi tadi jugak aku siapkan bahan. bebel² laki aku sebab pepagi lagi aku dah buat bising dengan bunyi blender.. muahahah....
.
so, ini lah lauk sahur n berbuka aku. sebab tadi aku buat 5 ketul ayam, yang tinggal skang 3 ketul. so, balik kang aku goreng ikan je la... nak cepat abiskan stok lam peti ais, so lepas ni leh makan luar jek! huhuhu..


p/s : lemau la rasa... ramai yang last keje ari ni.. esok komfem opis kosong... boss pon dah start cuti! so, haruslah aku hangkut si hadif besok, tengahari dah leh chow! huhuhu..



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Dari Jauh ku Mohon Ampun....


.
 my mom... 


sobsobsobs... tak penah lagi dalam idop tak berhari raya PERTAMA dengan mak!! tak pernah! tapi taon ni saya berkorban demi suami  tersayang... dalam perkahwinan kena ada tolak ansur kan? baru rumahtangga aman damai... dah 3 taon suami berkorban ikut saya beraya kat kampung, takkan saya tak boleh berkorban untuk die pulak??? ala, petang raya tu kite balik la kampung. kan?kan?


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Bernasi Arab di SABA Restaurant



minggu lepas, 2 kali kami pegi berbuka di Restoran Saba, Cyberjaya.. rindu nak makan nasi arab kononnya... first, kami pegi laki bini dengan hadif je la... 2nd time plak, hubby belanja family die bukak puasa kat sana.


 oh, kami pegi lepas berbuka lite-lite kat umah yek. sebabnya di bulan puasa ni Restoran Saba buat buffet. satu kepala RM40.. so, tak tolok deh nak makan nasi-ayam-kambing banyak² tu.. 
.
kui 8.30 malam baru start untuk ala-carte. so, kui 8.30 la baru kami terpacak kat dalam Saba tu.. sabar je la... huhuuh..

kat bawah ni menu masa kami laki bini berbuka. 
amik set ayam.. kami laki bini tak bape gemar makan kambing...


 order omelette.. tapi end up tak termakan pon.. kenyang suda makan nasi arab yang giler banyak tu.. 2 orang pon tak terabis satu pinggan... omelette ni kami tapaw bawak balik makan masa sahur! sedappp giler kot telur die ni!


 roti pita ke ape ni eh? tapaw jugak bawak balik makan sahur kat umah...

yang ni pulak masa bukak puasa dengan family hubby... same jugak, kami pegi sana lepas berbuka lite-lite kat umah aku... tapi buka lite-lite pon makanan penuh meja jugak hasil terjahan di bazar ramadhan. hahahaha

 from left, Ijat (adik ipar), pak mertua, mak mertua


 ikin n meya (adik ipar)


kami oder set ayam dan kambing....


total makan malam tu dalam RM80++. ye la, air buah kat situ ade la dalam RM7 segelas.. huhuhu...




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Puding Jagung l Kami seFamily memang Antu Jagung!



tak kira lah jagung rebus ke, jagung bakar, bubur jagung, puding jagung, pendek kata semua yang berasaskan jagung memang feberet we all..

hari ahad lepas sempat buat puding jagung untuk berbuka.. ye la, mak mertua datang berbuka kat umah.. harusla buat desert skit kan? lagi pon puding ni mak mertua i punya feberet jugak. ^___^

 nyum.nyum...


 dapat 2 bekas... sebekas dah kasi mak metua bawak balik.


makan sejuk² adalah sangat heaven!


sape nak resepi tu, sila google la ek! senang gilaaaa kot nak buat puding ni!

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Ini boleh bikin AMARAH!


oh, kalau kite main games slalunya untuk release tensen la kan... tapi lain pulak dengan game ni! makin lama main makin menambah tensen! menyala-nyala amarah aku nih!

game apa???






p/s : marah-geram-tensen pon, best jugak main nih.. layannn... eh, pakai chrome je kot leh main!


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Ibu Hadif Grill Chicken l Aku belum gantung periuk weiii....


 Menu berbuka aku semalam kat RUMAH :
  • Grill Chicken
  • Bayam masak air
  • Air Sunquick
 kerajinan menguasai diri... gigih semalam aku pegi pasar beli bahan nak buat ayam panggang ni... laki aku la ni.. teringin nak makan...

aku belom gantung periuk yek! maklum la, raya kat kolumpo.. so haruslah peti sejuk ada stok haiwan sampai ujung minggu ni... huhuuh...


 aku panggang dalam microwave oven jek! ada function untuk grill, so no hal.. bile la nak beli oven nih! mau baking-baking... asik makan kek yang orang buat jek... ahaks...


 aku punya bahan grill sempoi jekkk... aku perap dengan sos bbq life + sos cili + black pepper + garam... aku perap start dari subuh semalam... huhuh...


ok, buat keje dulu baru ngular... eh, ari ni gaji!!! yeeehaaaa!!!


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Juadah Berbuka Puasa di Mangiamo Cafe, Putrajaya



giler banyak foods kat Mangiamo nih! tak terlarat nak rasa semua... 

 
 deserts


 ABC


 deserts lagi...


 nasi beriani kot! yang ni aku tak makan.. perut dah full maa...


 cucuq pon ada. ni pon aku tak sentuh..


 kambing bakar... sikit je aku makan.. aku kan masih dalam proses belajar nak makan daging kambing.. huhuhu. laki aku langsung tak boleh blah dengan daging ni... tekak die takleh masuk!


 my feberet satey


 memang feberet die makan roti canai dengan susu... makan murtabak pon nak cicah susu jugak! adeh...


ni nasi campur... banyak lauk ari tu yang aku tak makan lah! so, makan ini je la.. huhuh..


aku punya review : foods die memang banyak.. tapi tang nasik campur tu kureng skit kot. sebab bukan lauk feberet aku.. huhuhu... yang lain ok. deserts pon banyak pilihan.. air pon banyak choice... banyak port makanan die, so orang tak bertumpu satu tempat jek... tempat pon nice, dan ada buat terawih lagi kat situ...



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Iftar di Mangiamo Cafe, Taman Ekuastrian Putrajaya



dalam minggu lepas, tapi tak ingat pulak hari ape, lakiku baikkkkk hati bawak kami pi berbuka makan buffet kat Mangiamo Cafe, Taman Ekuastrian Putrajaya... ala, depan umah jek taman ni... huhuhu.

terharu gitew bila laki bawak gi makan kat luar... tempat pon boleh tahan jugak.. buffet satu kepala RM60! itu yang tak tahan tu... aku bukan makan banyak pon kan! so, ini la kot kali terakhir aku makan buffet, sebab rasa membazir.. tak termakan semua foods tu. btw, sayanggggg abanggg ketat-ketat! thanx sebab realisasikan impian wife mu ini nak makan buffet. huhuhu....


 ni pintu masuk ke kafe. sibuks je si hadif ni nak berspek bagai...
 

 dalam kafe... ada 2 dewan die bukak untuk buffet ni...


 tapi kami duduk kat luar jer.. senang.. tak yah bersesak kat dalam tu

sementara tunggu nak berbuka, kami lepak kat belakang kafe.. ada padang ekuastrian.. tapi kuda nya tak nampak pulaks! bising la si hadif nak tengok kuda, nak tengok kuda! adehh....

oleh sebab kuda takde, maka jadi sesi fotoshot bersama BB je la.. hehehe...


 tudung baru! awww.... Fareeda, nyata jelita....


 susah okey nak control budak ni.. asik nak berlari, naik turun tangga jek!


dapat pon sekeping, tapi blurrrr......


entry makan², kejab lagi menyusul....


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Shoping Minit-minit Terakhir l Sempat lagi aku terjah Jalan TAR malam tadi!



ada yang tertunggu-tunggu, ternanti-nanti entry aku ke?
lambat skit la update hari ni... banyak urusan! kekeek..



boleh kira last minit soping ke eh? raya lagi seminggu kan?? boleh kot no! huhuhu...


oh, malam tadi anta abang aku ke Stesen Bas Jalan Duta. abang aku kan tengah cuti sakit sebab sakit tibi, so die datang skejab untuk check up... dah alang² berada di kolumpo, laki aku ajak ke Jalan Tar. bukan aku ajak eh! laki aku yang nak pergi.. mungkin die mengenangkan nasib yang belom berbaju raya! harharharun....

kami parking kat tepi² lorong jek.. tapi ade orang jaga dan mintak kos parking. RM5 pulak tu. ceh sungguh.. tapi bayar je la coz dekat bonar dengan deretan kedai² kat Jalan Tar tu kan.. huhuhu...

 sempat aku snap jubah jangak ni kasi bukti aku pi.. kang tak percaya pulaks.. hehehe


 singgah jab kedai ni coz masa tu ujan rintik². so konon buat² cari baju la. siap try baju bagai.. tapi sebenarnya nak tumpang berteduh jek. kekekek..


 tapi laki aku tak suka meterial kain dia... so, lepas kasi hadif try kitorang blah.. tapi cakap kat orang kedai tu jab lagi kami datang balik... miahahaha...


 ok. ni hasil borongan.. sikit jek.. baju melayu laki n anak je yang takde lagi.. yang lain dah setel... so, soping lite-lite sajok!


 ni baju melayu laki aku, ayah aku dan anak aku. beli kat Cosmic Silk rasanya nama kedai tu. besar jugak, ala² kamdar. bertingkat².

kaler die lari skit la dari baju aku.. baju raya aku MERAH CILI. tapi yang ni MERAH HATI. tapi takpe la, dah laki aku berkenan... material kain pon cantik... asal ada nama MERAH suda lah. kekeke...

baju raya ayah aku tu nanti aku kirim dekat makteh hadif lah. dah kata aku raya kat kolumpo kan? so, kirim kat adik je la... asalkan ayah aku dapat beraya dengan baju baru... gitew.... oh, baju mak aku makteh hadif yang beli. so adil. aku beli baju ayah, ko beli baju mak! baru muafakat. heheehhe...


 dan aku menghadiahkan sehelai telekung raya untuk diri sendiri. hehehe. 


 ni tudung untuk mak mertua aku... mil cakap nak kaler lite pepel. tapi aku tak sure lite pepel yang macamana.. rembat la 2 ketul sekali gus. amik dark pepel n lite pepel.


alas kaki ni 3 lai RM10.


p/s 1 : peliksss oh! selalunya laki aku payah nak beli baju melayu... sebab die kata rugi. pakai sekali setahun jer.. tu pasal taon lepas punya baju beli kat hari-hari jerk.. harga pon tak sampai RM30. tapi taon ni die eksaited oh! mak soookaaa!! tapi yang penting, baju raya mak lagi mahal dari laki punya baju. kekekek....

p/s 2 : malam tadi cuaca sejuk jek.. agak baru lepas ujan kan.. dan yang paling best orang pon tak berapa ramai.. takde la nak berlanggar bontot bagai.. dan ramai jugak retisss yang turun soping kat Jalan Tar ek?



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥