Dugaan!

.
m
Ari ni dalam dilema betui.. Nak pegi keje ke taknak??





Mak saya still di ICU. Harap2 ari ni dah boleh naik ke wad. My maklang dari Kedah pon dah datang sini nak jaga mak kat wad.. Alhamdulillah syukur sangat2 ada keluarga yang ambil berat di saat susah dan senang.. Saya sayang keluarga besar saya...

Dari malam tadi Hadif demam. Berbau satu kete makteh dengan muntah hadif. Huhuhu..





So that's it! nak cuti ari ni! biar pon cuti ada lg beberapa ketul, Keluarga lagi penting!!!


Sent from my BlogBerry®
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

live from HKL

.
.

waiting...

waiting...

waiting..


huurrmmmm....
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Update!

.
.
My mom dah selesai menjalani Angio pukul 2.30 ptg tadi. Now tunggu result kelua n baru decide bedah ke tidak. Masuk ni 4 kali dah scan but doc tak dapat decide apa lagi dalam kepala my mom.

Penat memang penat ulang alik Taiping-Ipoh tiap hari. Dan skang ke KL pulak. Tapi MAK hanya ada SEORANG sahaja. I'll do the best i can.

Thanx frens for ur doa.




Sent from my BlogBerry®
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Operation!

 .
Salam...


Petang ni my mom akan menjalani pembedahan kecil di kepala. Now mak tengah puasa. Dan lepas ni akan ditransfer ke HKL.

Doakan semuanya berjalan lancar. TQ


Sent from my BlogBerry®
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Mana?

.


Lepas CTscan malam tadi, doc decided pindahkan mak saya ke hospital lain pulak.




From Hospital Taiping, pindah ke Hospital Ipoh. Now doc suh kami pilih untuk pindahkan mak ke Hospital Penang or HKL. Hurmmmm... Sungguh tak ku faham..




Dah 3 kali scan, but x dapat pastikan lagi apa sakit sebenar...

Plz pray for my mom. Tq


Sent from my BlogBerry®
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Update Mak!





.
my mom ditransfer from spital taiping to spital ipoh.. doc taiping cakap ada pendarahan dalam otak n kena operate di ipoh...

doakan mak saya selamat!

..




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Mak!

.



Eceli, lepas berubat cara kampung my mom dah makin sihat. Aku baru je balik dari kampung semalam. Memang nampak mak beransur pulih. Boleh jalan, boleh buat kerja cam biasa..

Tapi tadi ayah aku call bgtau mak aku dah sakit balik cam mula2 die kena sakit tu dulu. Ya Allah! Pening mak aku datang balik! Badan dah lembik.. Tak boleh nak bangun langsung!

Now atas nasihat sepupu ayah yang jugak doktor yang rawat mak aku dlu, doc suh anta mak aku ke spital malam ni jugak! Coz kat spital ada ubat tahan sakit kepala tu.. Ya Allah kasihanilah ibuku.. Kurangkan lah beban sakitnya Ya Allah...

Korang tolong doakan mak aku..


Sent from my BlogBerry®
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Selamat Maju Jaya ♥


.

ohh, pagi tadi ade makan² kat opis sempena farewell kak Azs yang akan bertukar for good kat tempat lain... Alhamdulillah, naik pangkat ye kak! moga success kat tempat baru... jangan lupe kami kat sini... nanti kalau i nak order apam polkadot, i roger u eh! dan rajin² lah update belog... boleh jugak tau perkembangan terkini kat sana (bajet cam jauh jer kena tukau kan kak?) heheheh...

 All the best to you kak Azs!!! hugs♥


 "The hardest part of any friendship
is when it is time to say goodbye,
and even though I wished I could make you stay,
I know I got to let you spread your wings and fly.

For life is a journey that needs to be travelled
and I am certain you'd make it through,
I just want you to know and never forget
that I will surely miss you.

So follow your heart and never give up,
as dreams and wishes do come true,
for I know that someday we'll meet again,
so never forget I will be praying for you..
"

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Ohhsemmm!

..
 .


Macih Paklang Hadif blanje weolls tengok wayang! Real Steel sangat besssttt hokey! Wajib tonton!


Later i update pics hokey! Now otw balik ke Putrajaya. Syok balik kg coz my mom getting better


Sent from my BlogBerry®
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Balik kampong!

.



Otw balik kampung nih. But still dalam KL lagi coz jalan jammed n ujan lebat..Ya Allah, permudahkan perjalanan kami pulang menemui keluarga tercinta.


#tak sabar nak jumpa mak!




Sent from my BlogBerry®
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Melawat Baby² Comel - Alisha & Iris

.
.
Dalam minggu ni tak ingat pulak ari ape (aku rasa Selasa kot), aku n opismate pegi melawat blogger Izan n Eima yang baru lepas bersalin... keduanya dapat baby girl.... mula² terjah umah Eima dulu kat Presint 15 sana... then baru pegi umah si Izan kat Presint 9.


baby Nur Alisha Maisarah - kalau tak silap aku nama anak si Eima nih! aku tengok blog Eima die tak up lagi gambo Alisha, so kira aku advance la ni.. muahahahah... sebijik cam muka abang Fahim tau baby Alisha ni.


nak jugak amik berkat.. kot² nanti melekat jugak.. kan?kan? heheheh...


yang dua orang ni pon sama.. nak amik berkat jugak! ngeeee.... kot² taon depan 3 orang sekali bawak perut... Amin...


baby Iris anak si izan. putih melepaks! apsal anak ko nangis nih mek izan oiiii???? heheheh... baru dapat denga sore baby.. kat umah Eima anak die diam jek.. baikk sungguh langsung tak uwekk uweekkk...

korang.... selamat berpantang lah yer! ada banyak pantang larang ni, kalau tak, taon depan kot boleh saing sekali lagi... muahahaha...


*bestttnya bau baby... wangi....

.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Sarapan free

 .

 
Alhamdulillah... Pagi ni satu opis dapat makan free... Tq kepada yang belanje sarapan pagi ni..




Sent from my BlogBerry®

 .

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Soffiya vs Fiona


.
sape layan cite Soffiya angkat tangan!!!

aku! aku! aku!

tapi aku takde la concentrate sangat kat cite ni.. maklum la kena berebut tv dengan anak.. kalau mood anak okey, dapat la aku tengok! kalau moody, harap nonton di tonton je laa....





dan aku komfem 101% lah korang nyampah ngan si Fiona tu kan??? kan??? rupenye die anak angkat je uolls.. tapi berlagak nak mampus kot! ye ye aku tahu, maknanya lakonan die berkesan la kan even aku rasa kekadang die berlakon macam kayu.. huhuhu.. dan aku tak suke tone suara die... kalau dalam nyanyian orang cakap pitching ke laut kot... hehehehe.... ni pendapatan aku je la ek, orang lain aku taktau.. hehee...

dan hasil googlelan aku dapat la sikit info pasal Fiona aka Izara Aisyah ni.. sedapp name die...

 Izara Aishah Hashim. 

Gadis kacukan Melayu-Pakistan berusia 19 tahun kelahiran Bakar Batu, Johor Bahru, Johor. Merupakan naib juara Dewi Remaja ‘09/’10. Pelajar tahun pertama jurusan seni persembahan di Sunway University College ni pernah menjayakan Teater Tok Rimau bergandingan bersama pelakon berpengalaman seperti Fauziah Nawi. ‘Hantu Gigi’ (saluran Astro Prima), adalah telefilem pertamanya,. Diikuti ‘Kasih Najihah’. Diberi kepercayaan membintangi drama ‘Keranamu Laila’ (saluran TV3) sedikit sebanyak membantu menaikkan namanya sebagai pelakon. Terbaru, Izara tampil dengan lakonan menerusi drama Soffiya yang kini sedang ditayangkan di slot Akasia, TV3. Setakat artikel ni ditulis Izara masih bersih dari sebarang kontoversi dan gosip liar. Harap-harap maintain rekod bersih tu ya dik...



dan bile tengok muka si Fiona ni, aku otomatik teringat kat Selena Gomez bintang Hollywood aka aweks si Justin Bibir tuh! same ke ek??? apsal aku tengok cam nak sama tapi tak serupa je nih....

gomez-selena_447x594.0.0.0x0.447x594 

 telek punya telek, maybe volume rambut je kot sama... haahahhaha









dan semalam masa tengok adegan si Kamal dokong Soffi kat tv, si hadif boleh pulak cakap :

'dah besar pun nak kena dokong lagi!'


hahahahhaa... tergelak aku bile dengar statement si hadif ..... hahahaahhaa....


*kesian pulak soffi, keguguran eh? part ni aku tak berani tengok dahhh.. tak sanggup terus tuka tengok karton! huhuhuhu


.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Jangan Pergi Fish Spa - sebar virus HIV dan Hepatitis C


.
TINJAUAN Berita Harian ke premis terapi ikan di sekitar ibukota yang

dibimbangi sebar virus HIV dan Hepatitis C.
 TINJAUAN Berita Harian ke premis terapi ikan di sekitar ibukota yang dibimbangi sebar virus HIV dan Hepatitis C.

.
Kementerian Kesihatan nasihat orang ramai henti terapi ikan

PETALING JAYA: Kementerian Kesihatan memberi amaran risiko terapi ikan atau lebih dikenali sebagai spa ikan kerana boleh menyebarkan pelbagai penyakit berbahaya, termasuk Hepatitis C, HIV/AIDS dan tibi serta beberapa penyakit lain yang berjangkit menerusi bawaan air.


credit to Berita Harian

.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Together we can help save precious lives!



.

.
A worried woman went to her gynecologist and said:

'Doctor, I have a serious problem and desperately need your help! My baby is not even 1 year old and I'm pregnant again. I don't want kids so close together.'

So the doctor said: 'Ok and what do you want me to do?'

She said: 'I want you to end my pregnancy, and I'm counting on your help with this.'

The doctor thought for a little, and after some silence he said to the lady: 'I think I have a better solution for your problem. It's less dangerous for you too.'

She smiled, thinking that the doctor was going to accept her request.

Then he continued: 'You see, in order for you not to have to take care of 2 babies at the same time, let's kill the one in your arms. This way, you could rest some before the other one is born. If we're going to kill one of them, it doesn't matter which one it is. There would be no risk for your body if you chose the one in your arms.'

The lady was horrified and said: 'No doctor! How terrible! It's a crime to kill a child!'

'I agree', the doctor replied. 'But you seemed to be OK with it, so I thought maybe that was the best solution.'

The doctor smiled, realizing that he had made his point.

He convinced the mom that there is no difference in killing a child that's already been born and one that's still in the womb. The crime is the same!


.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Kelakar tak Kelakar??

.


*gambar dari FB


.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Rabu tanpa Kata

.


 counting ----> 17 days more to go


 .

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Senangnya Dalam Hati...

 .

Oh, malam tadi masa nak pakaikan Hadif pampers, tapi die taknak!

'Hadif dah besarrr la' katanye

Dalam hati mak jangan la banjir. Kang mana nak jemur tilam kat umah tinggi ni~

Pagi ni check tengok kering uolls.. #Senanghatimaknak! Hari pertama yang berjaya! Kite tgk pulak malam nanti. Huhuhu..

#eceli Hadif dah tak pakai pampers waktu siang.. Saya kasi time nak tido jer. Tapi kat umah pengasuh die pakai lah. Takut jugak terkucil jenuh pulak pengasuh nak cuci. Dengan bebudak lain lagi nak jaga.

#tapikan problem skang, bile die nak berak die mintak pakaikan pampers. Dah byk kali try bawak die ke toilet tp die tak pandai nak meneran pulak! So kena pakaikan pampers jugak.

Soalannya, camno den nak buek kasi die yak lam toilet jugak²? konon taon depan nak anta pi skoll, tapi kalau tak free diapers lagi boleh ker?

Oh, bulan depan Hadif genap 3 taon.


Sent from my BlogBerry®



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Nasi Ayam Mancongkam, Jalan Gombak

. .
 .
Restoran ni dah lamaaaa... aku tak tau la bape lama tapi sejak aku kenal Mr. K tujuh taon lepas, restoran ni memang dah ada. aku ingat dulu kedai die bukan cam restoran skang nih. tapi more to kedai tepi jalan jer.. kedai die buat depan umah, pacak tiang, pasang atap, takde dinding. makan bawah pokok jer tak silap aku.. dah lama, kurang ingatan jab.. tapi memang simple jek kedai die.. tapi sebab nasik die sedap, ofkos la cepat jer bisnes die berkembang.... and skang tempat pon dah beralih... takde lagi kedai makan depan Masjid. ni memang kedai feberet lah masa tu kalau singgah umah bakal mak mertua (masa tu) ahaks... dokek jo ngan umah mak mertua. naik kete dalam 5 minit gitew.


Mancongkam? ape tu? aku pon taktau tapi dah siap google dah kot korang tanya nanti.. muahahahaha.... Perkataan mancongkam ni sebenarnya dalam bahasa Minang, bermaksud mencengkam gitu. memang sedap giler ahhh nasik ayam die specially Nasi Ayam Garing! tapi skang aku rasa dah kureng sedap lah! tambah pulak harga die dah naik ko!


ayam garing ni yang menjadi pooojaaan hatiku....best sebab leh rasa ayam perap tu.


set Nasi Ayam Garing - eceli macam² nasi ade jual kat sini. bukan nasi ayam jer..


dah naik harga nasi ayam die.. dulu tak silap aku dalam 3 hinggit lebih jek... 


kalau korang singgah ke Uptown Danau Kota tu, singgah² ler kat sini kalau nak merasa nasi ayam die.. tapi dah kureng sikit la rasanya compare dulu². standard la tu kan.. oh, restoran ni bukak sampai malam jugak!

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Contest : Menangi Percutian 3 Hari 2 Malam di Pangkor Laut Resort

.



sape yang taknak percutian FREE kan? kan? jom join contest senang gilessss nih! korang just kena register deal ni, then klik BUY NOW dan ikut arahan seterusnya... senang giler... then, tunggu la kalau ade luck korang dapat la percutian percuma nih! boleh la bawak yang tersayang bercuti bersama.....


klik SINI untuk join yer....






Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Masakan ibu memang terbaik kan?

.

Hadif kena paksa dengan ibu die buat 'best'... Well.. Masakan ibu kan yang terbaik! Hehehe :b


Malam ni dinner berdua je dengan si Hadif. Apaknye keje balik lambat. So masak lite2 sajok - sup ayam + ikan bilis goreng + kicap manis...


Sent from my BlogBerry®
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Shopping lagi!


.
oleh sebab aku dah lama tak menyoping di soping kompleks, #eh, ye ke ek?? maka aku pon sebulat suara untuk menyoping atas talian! muahahaha.... dan hasil sopingan aku kali ni agak besstttt kot sebab bukan untuk aku sorang guna.. maknanya semua orang pon boleh amik manfaat dari barang ni kot! huhhuh...

dan hasil sopingan aku kali ni adalah   ^___~

















































































































































framekasih!!!!


aku oder frame ni dari Filla, owner of Frame Kasih. korang kenal Filla? ala.... mak si kasihs blogger femes-emes tu! aku bajet boleh la jumpe die tadi masa nak amik frame nih, tapi laki die la yang anto... sobsss.... baru bajet nak bergambo dengan retiss! huhuhuuh.... tapi takpe lah, dapat bercakap dengan retis kat henpon pon dah kira bagus! aku ingat si Filla ni cam garang, tapi dalam tepon alahaiiii.. sweettt jek suaranye... ngeeee.....

macih ye buk Filla n Pak Radhi coz buatkan frame untuk aiii..... puas hati lorrrr!


# bila taon pulak nak menggantung frame nih!!!



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Kupon McD l Quarter Pounder with Cheese only RM6.99!


.



more info --->  FB Mcdonalds


.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Time flies so fast…



Gambo smalam punye. Tiap² minggu macam dah wajib datang main pasir kat pantai putrajaya. Huhuhu


Bulan depan 6 November kita akan sambut Raya Haji. Dan besday Hadif pon jatuh pada ari yang same. Double celebrations gitew.. Kejab je da 3 taon anak ibu.. Pantasnya masa berlalu.. Hurmmm... Tapi raya dan besday Hadif mungkin tak semeriah dlu since my mom sakit skang ni.. T____T



Sent from my BlogBerry®
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Hujan-hujan ni pekena Megi Kari pon Sodap!

-



Jemput makan semua....



Sent from my BlogBerry® Smartphone
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Mee Kari!





Mentang2 laki xde ni kan, makan kat luo sesaje.. Muahaha.. Pagi tadi bawak hadif breakfast kat Umai D'Lake Cafe. Nak sarap kat mamak segan pulok! Sedap lah mee kari die! Nanti nak makan lagi! 

Eh, kenyang sampai skang makan mee kari. Kui 3 kang baru masak nasik lah!



Sent from my BlogBerry® Smartphone
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Mata hati...


.

Bila dah berkahwin berpuluh2 tahun, suami mesti lihat isteri dgn pandangan mata hati, jangan tengok body tapi tengok BUDI.. kena bersyukur, isterilah yg mengandungkan anak2,membuat kerja rumah dan sebagainya. Isteri pula tengok suami, rambut dah putih, atau tak de rambut.. Tapi isteri lihat dgn pandangan mata HATI: rambut putih tu la yg memikirkan untuk menCARI REZEKI. Jadi, bila diuji perkara kecil dalam rumah tangga, wlupun nampak sahaja mcm kecil, tapi PERLU cepat2 kita tangani.


Dalam rumahtangga ada PERLU PROGRAM RUTIN atau dijadikan BUDAYA contoh: Solat JEMAAH, MAKAN JEMAAH.. Jadi, kalau ada selisih paham tu, dengan solat jemaah balik, bila bersalaman lepas habis solat dapat mengakrabkan balik hubungan suami isteri. –Lihat pandangan mata hati dan Carilah Allah, Allah lah yang menyatukan segalanya.. –Al-Kuliyyah..


From FB Heliza Helmi


Sent from my BlogBerry® Smartphone
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Kalau dah Malas sangat....

.

nasi putih + kicap manis kipas udang + telur + ikan bilis goreng = makan panas², perggghhh.....


bagi aku ini pon dah cukup lazat! orang lain taktau la.. tapi ni memang menu feberet aku lah kalau dah malasssss sangat nak masak! hahaha... tapi takat ni tak penah la aku jamu laki aku dengan menu camni!!!  maunye die palangkung aku.. hahaha... slalu aku masak camni bile laki aku takde je.. anak aku pon suka makan camni... laju je mintak suapkan!

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Makanan harga RM53.01 tapi bayar RM26.50 jerr...

 .
.
oh, ari tu aku ada beli deal 50% off makan² TMFM ni kat Groupon. so, malam rabu lepas baru sempat pegi terjah... itu je la hari yang laki aku free.. kalau tak tiap² hari balik tengah malam... T___T
.
http://4.bp.blogspot.com/-AA1ROQsFZX0/Top9Qo3RkFI/AAAAAAAAGeo/6mqKL7TmdwQ/s1600/untitled.bmp

jimat duit tau kalau kite beli kat deal-deal macam ni... puas hati sebab dapat harga murah dari biasa.. huhuhu... aku punya menu ni patut harga die RM53.01 tapi aku beli deal ni dapat la harga RM26.50. memang ngam-ngam makan tuk 2 orang! kenyang gilesss...


 aku pegi kat outlet Alamanda jerk... 1st time tau makan kat sini. laki aku dah penah makan ngan opismate die..


 dah nama pon fish market, haruslah bubu pon die gantung.. hehehe...


 menu pertama yang sampai - chawder! sedappp ohhh.. macam sup. dalam die ada udang, sotong (seafood). rasa die macam kuah spaghetti tu.. sedappppppppp........


 Mud pie ni aku add on. dalam pakej tu takde.. harga RM7.90. sedapppp ohhh kek ais krim nih! sedap giless... tengok la harga die pulakkan? kecikkk jek 1 slice nih.


 dan ini lah yang ditunggu²... small flame platter. bawah salmon ni ade nasik goreng.. kenyang jugak makan camni coz ada nasi sekali kan...


oh, ade retiss jugak makan kat situ.. ala, si Nabil pelakon tu! datang ngan sorang awek... aku snap dari jauh je lah, segan mak nok!



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Q panjang sebab nak beli pisang goreng je kot!

.
.
muahahaha... sambung balik entry yang aku post petang semalam...




aku kan anta hadif kat umah pengasuh lama kat Presint 14, dekat Gate 1 tu... semalam laki aku outstesen, so haruslah kemalasan nak masak kan. so, before amik hadif tu, aku u turn la kat situ sebab ada bederet kedai makan. aku bajet nak beli laksa ke, mee kari ke... 

eceli banyak je kedai sepanjang jalan Gate 1 nak ke Presint 14 tu.. gerai pisang goreng pon ada 2-3 tak silap aku.. tapi aku benti kat kedai nih sebab aku tengok bapak ramai orang beratur.


slalu kalau beratur panjang mesti sedap kan? so, aku pon turut sama q even aku taktau ape yang die jual.. aku just tengok kat dinding kedai tu die jual nasi ambang la, bihun sup, etc.. so, beratur la sambil mata aku dok melilau nak tengok ape yang besh! dah la petang smalam agak panas!
.
ohhh... ropa-ropanya die jual kepok lekor n goreng pisang je uolss... cehhh sungguh! aku baru bajet nak beli laksa! adehhh... so, alang² dah q, aku pon beli la kepok singgit, goreng pisang singgit... huhuhu... dari penat q tak beli ape kan? kalau la ku tahu, takde makna aku nak q.. banyak lagi kat blakang sana gerai cucur pisang nih!

.
tapi yang memelikkan aku, orang datang tak putus² tau beli kepok lekor sama coq pisang die.. heran aku.. takde la sedap ape pon! kepok tu cam masin jek, n pisang tu biasa² aje... tsk..tsk...




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Sanggup beratur panjang tu!




Dengan aku skali terjebak q sama. Ingatkan ada jual something special. Rupa-rupanya.....


Haiiii.. Makan megi kari je lah malam ni. Sedap jugak - letak telo. Lama tak makan!


#hubby outstesen. Tu pasal malas mmasak!




Sent from my BlogBerry® Smartphone



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Fashionista!

.
 .
ada yang tak kenal Hana Tajima? Yunalis Zarai?? wanita² bertudung yang suka bergaya mesti kenal punya. dorangkan ikon hijabi masa kini.. jadi ikutan belia untuk berfashion dan berhijab... dan ofkos depa ni lawa orangnya... dan kat Malaysia ni pon ramai fashionista blogger jugak; Adriani, Shea Rasul, FL, Fatin Suhana, Maria Elena (sekadar menyebut nama) dan ramai lagi... aku kenal jugak la coz aku memang baca blog depa.. huhuhu... comel ah depa ni, apa yang dorang gayakan semua nampak lawa dan kena kat badan...

http://domesticgoddesswanabe.files.wordpress.com/2010/12/109__800x1200_maxi-dress-blazer-hijab.jpg

Hana Tajima, fashion designer
 

kadang² fesyen skang ni nampak peliks, but at the same time nampak cute sangat lol! aku suke jugak search fesyen² muslimah skang, tapi takat usharapat je la.. takde la sampai nak pakai gitew.. huhuh... tapi dalam hati teringin jugak.. muahahaha... oh, skang ni pesyen pakai long skirt, pallazo, pant kan? legging tu dah macam old skoll kot :)

ari tu ade la aku baca kat paper pasal satu online shop nih! agak femes jugak la coz slalu masuk paper.. dalam dok mengusha FB page die, sekali terlekat daaa... dan langsung terbeli.. adeh.... ni yang malas nak cuci mata kat online shop nih.. pasti terbeli!

 aku beli tali pinggang nih! kekekke


dan long skirt nih! beli dah lama tapi kurang keberanian nak pakai... huhuhuuh...


oh lupa pulak, aku beli kat MissLily Shop. kalau rajin pi la cuci mata kat shop tu.. search je kat FB eh.. aku malas nak letak link.. huhuhu...


dan semalam, buat pertama kalinya aku memberanikan diri pakai jugak skirt dan belt tu.. heheheh.. alah, pegi Alamanda jek, dinner ngan laki ku kat Fish Manhattan.. muahahaha... ye la, dah lama terperap skirt tu dalam gobok, kesian kat die.. huhuhu...


layanlah gambo aku bercamwhore snap gambo syiok sendiri nih! hahahah...


aku pakai baju biasa jek.. beli kat FB jugak...


abaikan perut aku yang membuncit tu.. hahaha... belt tu pon lebih skit je sebab pinggang aku melebar dengan jayanya...


haruslah snap gambo ngan anak... time ni tengah tunggu apak die balik keje...dekat kui 9 malam baru gerak pi Alamanda... lambat dinner smalam, perut dah merancak bunyik dah....


letak gambo ni kat FB, ramai cakap i comel... awwww...awwww... malu lah i....


dan cukuplah kot sehelai skirt tu jer... itu pon taktau bila taon nak pakai lagi... hahaha... bukan type aku kot nak berfashionista nih! simple² ngan shirt + jeans sudah! lagi senang nak bukak langkah!



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Apa pon tak boleh!



Cubaan pertama ber'shawl messy. Cantikkkk tak? ^__~


Ari ni start opis block FB. Tapi ape kes belog pon tak boleh bukak? Tsk tsk.. Sedih...


But i will survive! BB kan ada tapi tak puas lor..



Sent from my BlogBerry® Smartphone



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Umai D'Lake Cafe Putrajaya

 
.

Lunch tadi makan kt sini dengan membe opis. Landmark cafe ni berdekatan dengan Monumen Alaf Baru dan Masjid Besi. Cafe tepi tasik giteww...

Makanan kat sni semua ala carte. So pepaham la klu pegi lunch hour tu memang lambatttt la dapat makannya.

Specialty kat situ katanya cokodok, cucur udang n roti jala. Tapi tadi kami order cokodok, katanya takde pulak ari ni. Huh! Xtau la apa yg speselnya cokodok die, that's why kena rasa jugak nanti. So, tadi oder nasi goreng umai je la. Sedap la jugak..


 nasi goreng umai


Petang2 mai makan kat sni best kot sambil irup angin tepi tasik~



Sent from my BlogBerry® Smartphone

.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥