Gadjet untuk Hadif!

 .
.
dah lama niat nak beli gajet untuk incik hadif ni haa.... atleast, takde la nak berebut tv ngan ayah n ibu die.. yang ibu sibuk nak tengok drama air mata. ayah pulak time kui 10 malam ke atas memang nak tengok bola! dah tu, kalau anak jerrr yang konker tv, bila taon pulak turn mak ayah die, ye dak?

so, bulan lepas ayah hadif ade rezeki lebih sikit, ayah blanja anak-beranak pegi jalan² kat Aquaria dan beli gajet hadif  kat lowyat sana..


sengihhhhh jek bile dapat gajet bawu... terus tak sabar nak main!


 idok ler aku mampu beli ipad2, galaxy tab bagai untuk kasi anak aku buat main.. silap² time mengamuk die baling ke dinding!!!! tak sanggup amik risiko mak nak! beli cap taiwan sudahhh! aku dah download segala bagai jenis games, lagu² nasyid, alifbata, abc, 123.. semua ada... layan la sampai lebam...


brand Macsonic. saiz 7'. harga RM650. Android. ada wifi/3G

kalau korang pegi lowyat, tablet pc cap taiwan/korea ni belambak kat market.. dari harga RM200 sampai la 7/8 ratus.. pilih je mana menepati poket korang.. hehehe... mula² kami laki bini nak beli yang harga dalam 200 lebih jer. ye la, habuan budak umur 3 taon 2 bulan je yang nak main kan? tapi bila tengok kat kedai tu ramai yang komplen tab murah tu byk problem (lembab/bila touch pon tak gerak) so tak jadi la nak amik yang murah... keluar duit sikit asal puas hatiiiiiiiiiiiiiii.... so, beli la seperti dalam gambo tu...

dan yang penting, sekarang ayah dan ibu tak payah nak berebut tv lagi dengan dak hadif. miahahaha.... kekadang makpak pon sebuk mengendeng nak main angry bird kat dalam tab hadif tu.. hehehe.. tapi  kena tengok mood die jugak.. time nak share tu boleh la main same, time datang angin kedekut die tuh? boleh pulak die sound, 'ni hadif punye'. dah cane???


.

14 comments:

hyazz said...

hahaha...sok ibu bawak jer pergi opis..habes citer...hahaha

♥cikmOt♥ said...

hehehe...sayangkan anak kan....
belikan tuk aku sekali...lalala

@e_da said...

fuyooo bestnya hadif... aunty nak tumpang main game buleh..?

eima said...

amboi budak zaman srg menan kemain canggih... gadget2 plak u...

fahim bapak die belikan Galaxy S plus tu ...memula letak simkad kami ..pastu bila cek kredit asek la tak dak ...die layan youtube....last tak dak simkad dlm tu.... hahah

karipapsayur said...

sape.beli utk qaiser cap China kat lelong. RM299. Dah kena campak 7-8 kali ke lantai, dah kena pijak 5-6 kali.. Masih tersergam.

Walaupun internet sumpah slow! Miahahha. Akhirnya dia reject. "Keta adik slow.. Nak publet(tablet) ayah!"

LiErOSe~QiEmi said...

wahhh dasat budak2 sekarang.. jgn anak aku mintak sama dah, tak mampu ahahah

munna said...

wah...untung hadif... budak2 skrg mainan je dah ratus2 dan riban2...

♥mama eza♥ said...

hehehe kan kak..skang ne eza kemane2 bawak tab sbb xnak bg die nanges, bg die main game pastu tgk youtube..senang xmengaco...

rahayu said...

gadjet anak zaman sekarangkan..ibuayu pun dah beli samsung tablet..asyik berebut dengan anak2 nak kumpul duitlak lepas ni nak beli macam hadif punya.

eB ezrin said...

eB ttp x mampu. ha ha ha. cian kan? ;p

syanasaid said...

VA VA VA....
ni aku pun nak beli utk diri sdiri
hehehee

Bionic women said...

wahhh..bestnya gajet hadif..
ritu masa dapat 1st gaji ada ler beli gadjet kat dhiya...
yg ala2 psp tapi rege x berapa nak psp..haha, tapi seminggu jer dia men katanya x best..hahaha

Nur-nba said...

Mesti Hadiff senyum sampai ke telinga... :D

~aSHa~ said...

aler..kalo ada duit lebih nak jguak belikan anak..supaya dpt dia duk diam skit...yg sulung tu....tapi tgh menyimpan tuk mende lain plak ni