Kerepek Ngaku l Pengaruh Rakan Blogger

.
.
1st time aku dengar pasal buah ngaku aka arrowhead ni dari belog FaraD. sebelum ni memang tak penah dengo pong apetah lagi melihat.. maybe penah la kot terpandang kat mana² pasaraya tapi tak penah nak amik port! katanya buah ni hanya ada masa raya cina~

hari jumaat haitu pegi Care4 Alamanda beli barang dapo.. masa dok pilih bawang, ternampak pulak buah ngaku.. aku baca kat blog/fb ramai blogger dah try buat kerepek ngaku. semua cakap sedap! terus cakap kat laki aku nak beli buah ni! nak buat kerepek. semangat betui time tu.. hehehe...


dan aku beli hanya 4 bijik! hahahaha..... saje nak mentry-test rasa buah ni lepas dibuat kerepek.. semua orang cakap sedap kan? harus kucuba...


ketahui lah bahawa ni pertama kali dalam idop aku menyagat kot! nasib baik ada penyagat ni kat umah.. itu pon hadiah kawin.. 4 taon weiii aku simpan benda alah ni tak penah pakai.. muahahahha...


berjaya jugak buat kerepek! anbelibebel! tahniah untuk diri sendiri. tak penah terpikir dalam idop nak buat kerepek kot! beli kat luar lagi senang.. lagi pon aku bukan penggemar kerepek² nih! tapi laki aku suka.. huhuhu...

tapi seriyes, sedappp ahhh kerepek ngaku!! korang² yang belom penah makan, harus try okey! rasa sekali pasti nak lagi!


.

15 comments:

MrS. F!zA said...

tahun ni tk beli lg..haihh terbyg2 kesedapannya..

etiey.com said...

td pun tengok yang farra update tuh hikhi... tak pernah dengar pun sebelum ni... hhehhehehe


promosi pembukaan!

http://www.etiey.com/2012/01/babykids-stuff-promosi-lowest-price.html

hyazz said...

hah...apalagi bawak mai sini la...nak try

Nana said...

ahahaha ramai dah ketageh dah ni makan ngaku
kemain lawa penyagat kau hehee

munna said...

tak pernah makan pun buah ngaku ni

|| NaFiRaa || said...

ai pon baru tahu pasal buah ngaku nih.. tu pon kelik ai yang cina bagitau.. dia pon cakap sedap kepek ngaku tuh..

hajarus said...

nampak menarik sgt kerepek ni... rase ape ek mrs k... ade rase kerepek ubi ke?

MRS. K said...

hajarus ~ cane ek nak cite rasa die.. tapi yang pasti mmg sedap

~aSHa~ said...

kalo laki suka kena rajin buat la lepas ni

Imaan09 said...

oo..buleh buat kerepek buah ni ek??bagus gak tu..nk try laa..
slalu tgk kt pasaraya, cina je byk beli, xtau drg buat masak cmana.tq..nnt nk try!

ratna said...

Wow....rassa dia mcm kerepek ubi ke kay?

MRS. K said...

ratna ~ ade la sikit tapi die ada rasa lemak².. sedap

♥cikmOt♥ said...

tunggu aku plak buat pengakuan nanti...adehhh sangat lemau weii

atanayuiman @ Jue said...

saya dah siap satu tong! memang sedap! musim raya cina jer la dapat merasa mcm nieee.. lagipun ngaku nie leh banyakkan susu..

Kamsiah said...

ooo..sengkuang cina...tak pernah plak dgr di panggil nkagu kat utara ni