Penginapan 2 hari 1 malam di Apartment 2 bilik Tiara Beach Resort, PD

 .
.
aku memang dah lama planning nak stay kat sini. teruja dengan swimming pool yang dikatakan terbesar kat Mesia tu. hehehe... tapi dulu kan aku dok Nilai. so macam tak berbaloi kot nak bermalam kat PD tu.. Nilai-PD bape lama sangat perjalanan kan?

akhirnya sampai gak hajat aku tuh.. adik aku kan kawin orang Batu Pahat. so, balik dari BP tu harus la penat bagaikan? mak ayah + sedara mara jauh lagi perjalanan depa nak ke Perak nun.. jadinya before aku book bilik, aku call mak aku dulu tanya okey ke nak check in kat PD dulu? mak aku cakap okey.. so, henjutttttt....

mencabar jugak nak cari bilik kosong nih! tambah pulak hari krismas + cuti sekolah kan? memang fully booked manjang.. jenuh aku cari kat mudah, blog bagai.. semua penuh ko! nak book terus dari hotel cam tak mampooo pulak! mahaiii giler kot!! aku siap buat list lagi.. call satu-satu owner tiara tu.. akhirnya dapat jugak apartment 2 bilik! legaaa....

sakan aku mandi tau! slide biru tu aku naik sekali, slide kuning untuk kanak² pon aku naik.. kahkahkah. tapi sekali jek la sebab kat atas tu boleh plak kaki aku krem.. cissss... tapi yang tak bestnye klorin die kuatttt sangat ahh!


time ni dah tengahari.. semua orang dah naik bilik. sambung belah petang pulak!


gambo bilik aku tak snap lah! tak sempat aku nak tangkap gambo pon coz dah ramai² kan? sampai jek terus alih meja makan, kerusi ke tepi dinding.. so, jimat ruang di situ. kata pon ramaiiiii... tido pon berselerak.. penuh ruang tamu. .. kekekek... ni aku google jek.. lebih kurang gini jugak apartment yang aku sewa tuh!

ni master bed! atttach skali ngan bilik air


lebih kurang gini la apartment aku sewa tu... perabot pon sama patern.. huhuhu... 

aku dapat sewa RM280. itu pon lepas mintak kurang.. huhuhu.. eceli, officer aku pon ada gak apartment kat sini.. tapi die punya dah penuh la.. murah giler kot die amik! tak kira cuti umum ke, cuti skolah ke same je rate.. RM150. murah kan?

sape rasa nak try sewa apartment kat TBR nih leh contact En. Mazlan 0192881828. baikk tau cik Mazlan nih. very nice person! kalau hari biasa aku tak sure pulak berapa die caj.. korang call sendiri la yer tanya.. heheeh...

.

13 comments:

Cik Puan*PIE said...

napelah ko xtnye aku kay...aprtment kakak aku jaga tu kosong masa cuti aritu. Nanti2 leh roger aku klau nk aprtment..rm250 je.

shark said...

nmpk cambest jerk..
tunggu org kawin kt sana br leh g nie:)

pena rozie said...

Pernah g family day thn lepas tapi.....

Mama Qaireen said...

salam kenal..best nye tido kt sna...sy pn hjung bln 2 g sna tp beli kt groupon lg murah rm78 jek hehe..apt 3blik rase x sabar dh..jemput singgah blog sy

|| NaFiRaa || said...

Wahh.. leh amik lah contact no nih.. mana tau kot2 tersampai kat PD kan~ kekekeke.. tq2~

MRS. K said...

Cik Puan*PIE ~ mana ku tahu.. ko tak cakap. kekekeke

MRS. K said...

Mama Qaireen ~ eh, tiara ada apartment 3 bilik ke?

Mama Qaireen said...

kawan sy kate ade..sbbnya dia sll tido sna hehe..sy xpnh lg dtg sna...hjung bln 2 br nk pg

kayyana said...

wah.. bestnyer... yana pun pernah g sana...mmg best giler mandi kt pool die kan.. hehehe... murah jugak apartment die tuh.. blehlah nnt kalau sje je nak g... hehehe...

pss, aritu mcm nampak kak k kat jualan MOA tp segan nak tegur.. takut salah org..

MRS. K said...

kayyana - lah, ye ke? comot tak masa tu? ekekek

Ct Fazilah said...

wah..best tu..saya tak pergi lagi..memang nak pergi tapi tak tahu bila...hehehe..Thanks info...

Nad @ MamaZN said...

kay, rate en mazlan tu rm250 utk 2D1N..ke die ada yg jenis studio punye tu yg dpt rate rm150, huhu!

dianadania said...

Salam, yg rm150 tu ada contact no x? Tlg bagi bleh.. Nak pgi hari ni