Restoran Asam Pedas Bangi

.
.
Gud Morning....... dan selamat kembali bekerja.....
best betui bulan Jan-Feb ni yek.. cuti manjanggggg....... heaven!

just nak update aktiviti cuti sabtu-ahad baru ni.. ngeeeee~


 Sabtu, 28 Jan 2012

 ada acara makan-makan-makan dan makan sampai lebam kat umah makteh hubby di Sungai Merab sana.. ade besday party sepupu dak hadif, si alesya omeii.... menu haitu adalah mee kari. nasik berlaukkan masak lemak lidah lembu pon ado.. tapi haku tak berani nak makan even depa dok kata rasa cam daging ja lidah tu! huhuhu...


 budak paling hepy bila pi umah Nekteh dia sebab ramaiiiiiii kawan...


 besday girl - Hepy 1st Besday Putry Alessya Miazara!


 dengan pak sedara paling kecik... ngehngeh...


 kami lepak umah makteh sampai malam... kui 11 camtu baru balik.. incik suami nak tengok bola pulak... ramai² camni syok la layan bola, ye dak? lagi pon ramai peminat liverpool nih! Liverpool vs MU. Liver menang! yeyehhh!


 pas abih bola, sibuk nak main ber ps pulak... layan kan je la~


Ahad, 29 Jan 2012

ikut hubby pi wedding membe die kat Ulu Langat, area Sungai Congkak tu... nasib jalan tak jam.. kat situ kan kadang boleh tahan gak jam die... orang laki ni kan, bile jumpe kawan² die, leh tahan jugak borak yek? kalau kite tak bagi hint, alamat sampai ke malam kot dok bergosip!!! antara gosip die ofkos pasal bola coz malam tadi kan ada game Liver vs MU. so sape geng MU tu kena tahan telinga jadi bahannnn la.. muahahaha...


 oh, saya pakai Fareeda bawuuu~ harus lah gambo besau gabak! hahaha


hubby n the gang! kawan² masa skolah menengah. sian cik somi aku snap sipi² je.. perut je nampak lebih... kekekeke...

balik dari kenduri tu terus gerak ke Bangi... coz dari pagi lagi aku dok berzikir kat telinga laki aku nak makan asam pedas. huhuhu.. peliks tau sebab aku ni bukan penggemar asam pedas.. setaon sekali pon susah aku nak makan asam pedas ni.. tetiba semalam tekak ni nak makan! so, otw tu gigih la google kat henpon kat mana ada jual asam pedas area Bangi...

jumpa pon satu kedai nih. sederet dengan Fareeda Bangi jugak.. hehehehe....


layan jugak asam pedas die tapi pedasssss giler kot!!! kuah die sedappp hokey! memang terasa assam die. tapi tak sesedap asam pedas yang aku makan kat Melaka depan kapal besar tuh! terbaikkkk dengan ikan freshhh giler kot!


p/s : sape tau kat mana ada asam pedas terbaiikkk kat area Bangi/Kajang/Putrajaya ni hello-hello lah!

.

10 comments:

L said...

yey liverpool menang!!!

jom hayati..=)
lolz-l.blogspot.com/2012/01/amanahnyer-sahabat-rasulullah.html

Shinnaz Ahmad Rasid said...

kak k, depan kapal besar tu hj mona tu ke?


ehem2 ada apa2 ke? ;p

MRS. K said...

Shinnaz Ahmad Rasid ~ let me clear dis! mano ado apo-apo!!!

ala, taktau la nama die.. tapi siyess sedap.. smpai kena masak periuk ke 3.. perghh

Chekgu Azrine said...

Suka sgt asam pedas!!

|| NaFiRaa || said...

u~ ai pernah makan lidah lembu!! tapi masa ai makan kawan ai x cakap pon lauk yang ai makan tuh lidah lembu.. dah habes makan sampai licin semua baru dia cakap yang lauk daging goreng kicap tuh adalah lidah lembu.. fuh~ nasib baik sedap.. memang betol pon.. rasa dia cam daging lembu jek.. x dapat nak bayangkan kalo masa tengah sedap makan tuh dia cakap itu lidah lembu.. x tau makan ke x.. kikiki..

eh eh.. TERpanjang plak komen.. kikiki

eima said...

laki aku ckp kat giant kajang tu sedap... kedai tu mmg ade tulis asam pedas... sila cari ye...aku tak penah pegi ...sbb diorg pegi time aku keja ngan dlm pantang

MRS. K said...

eima ~ dlm giant ke ape wei?

eB ezrin said...

ajar wat asam pds tuh leh? tq :)

Sufisky Lass said...

lidah lembu? alahaiii kembang tekak ni, wuwu :O

iduraz said...

salam..uikss, terpasan, gambar hubby kamu kt kenduri kwin kwn sekolah tuh kan, ada sorang kwn sekerja my hubby, yg belah kanan dukung anak tuh..