Daiso Japan, IOI Mall

 .
.
hari tu *dah lama dah dalam bulan lepas pegi jalan² cuci mata kat IOI Mall #sebenarnya pegi cari hadiah besday aku. hehehe...dah lama gila kot aku tak datang sini weiii.. last dulu bila eh? masa belum kawin kot! ye la, Puchong ni bukan port dating aku time tu.. huhuhuh... dah alang² sampai tu kan harus la terjah tengok ada apa dalam tu. menjeles aku tau korang asyik dok up cite pasal soping barang lima hinggit kat jusco... eh, last week pegi The Mines, kat situ pon dah bukak Daiso tau.. so, harus terjah nanti.. ade benda nak beli nih! ngee~

 Daiso IOI Mall

barang² kat sini dari sekecik² sampai ke besau-besau semuanya harga RM5. yes babe, lima hinggit jeerrrr. all imported from japan. nasib baik time tu aku pegi dengan laki kan, so nak amik barang tu cam tengok² jugak la.. huhuhu.. kalau pegi ngan membe, dah lama aku rembat benda² yang comel tapi gunanya belum tentu.. huhuhu. 

yer, maybe ade yang cakap, eleh... kat kedai 2 hinggit pon ado.. tapi kedai RM2 tu barang² die all the way from china kot! so, china vs japan. mana kualiti lagi okey? hehehe...

migrain jab kat sini sebab pening nak pilih. semua nak beli. kat sini bak kata astro 'macam-macam ada...'.dari alatan dapor, alat tulis, mekap,  hiasan rumah, semuaaaaaaaa ada....oleh sebab ni kira pertama kali jejak kaki kat daiso kan, baru nak berkenal-kenalan, so jadi cam tak berapa reti nak membeli.. dok menelek jer.. lagi pon ada hubby kat sebelah.. tak berani nak capai tu capai ni.. huhuhu..

 
 comel giler kot tudung saji ni.. tapi sampai skang tak guna lagi.. ngeeee~ sayang nak guna..
 


yang ni memang ada guna.. letak serai wangi afi hanif tu.. banyak nau semut kat dapor aku tu.. pantang letak makan, jab lagi datang la rombongan semut buat lawatan sambil belajar... adeh... eh, korang ada petua lain dak?


balik dari ioi mall, singgah taman warisan pekena satey samuri.. tapi satey die skang ni tak sedap la kan? tak freshhhhh.... willy jugak yang terbaik!


p/s : rehat panjang hari ni, pegi Daiso The Mines ok gak kot!

 .

4 comments:

TeacherAzimah said...

hai mrs.k!
sy cuma buat Online editing through picnik.com tp website tu will closed on april. Kena study photoshop or photoscape plak lps ni. Picnik.com ni sgt mudah di guna. Effect pn byk. Blh lar isi masa terluang hehehe

LiErOSe~QiEmi said...

sumer jusco ada daiso ker???? cam best je...

Nad @ MamaZakwan said...

ada menda nk dicari bleh aje pi terjah jap lagi,
kalu takde menda nk dicari pun...sampai sana sure sebakul gak kot, haha!

Aleyn said...

Murah ek Daiso ni...nak gi lah